Raimonds Tiltiņš tuvu Latvijas čempiontitulam!

 
18.jūnijs 2004 16:06

26. un 27. jūnijā -- Lietuvā, Vilkiču trasē risināsies FIA Ziemeļeiropas čempionāta Superkrosā (autokrosā/rallijkrosā) 1. posms, kurā par favorīti tiek uzskatīta Latvijas autokrosa komanda.

Komandas sastāvs aptuveni ir zināms – startēs desmit Latvijas autokrosa braucēji, kuru vidū ir visu četru Latvijas čempionāta klašu kopvērtējumu līderi un viņu tuvākie sekotāji.

1600 Junior klasi FIA NEZ Superkrosa čempionātā pārstāvēs 2003. gada Latvijas čempions autokrosā Raimonds Tiltiņš (“TSC Auto”). Raimonds sestdien guva jau trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas čempionāta 3. posmā Bauskā, un atlikušajos divos nacionālajos posmos atliek izcīnīt vienu otro vietu, lai kļūtu par divkārtēju Latvijas čempionu. 1600 Junior klasi Ziemeļeiropā pārstāvēs arī Kristaps Dambis (“ZPI-OSC”), kurš Bauskā guva otro vietu, bet klasē kopvērtējumā ir septītajā vietā. Debiju NEZ čempionātā plāno aizvadīt arī Kaspars Ozoliņš, kā arī pērnā gada Baltijas čempions Jānis Aleksejevs un Edgars Krieviņš.

2000 Super klases pārstāvji no Latvijas ir favorīti uz uzvaru arī NEZ Superkrosā – Jānis Bogdanovičs (s/k “Lauva”) un Kaspars Bloms (“TSC Auto”). Bogdanovičs pēc divām uzvarām Latvijas čempionāta pirmajos posmos smagā cīņā guva otro vietu Bauskā, piekāpjoties vienīgi Blomam. Abi ir līderi valsts čempionātā. 2000 Super klasi NEZ pārstāvēs arī strauji progresējošais Jānis Ikers un sezonas atklājums – Atis Riekstiņš.

Open klasē Latviju pārstāvēs Rolands Jaunzems, kurš trijos Latvijas čempionāta posmos guvis divas uzvaras un vienu otro vietu, un atrodas kopvērtējuma vadībā. Viņam gatavojas piebiedroties jaunais Juris Kuļikovskis, kurš var pārsteigt ne tikai Baltijas, bet arī Ziemeļeiropas valstu braucējus ar labu sniegumu.

Bagiju klasē mūsu komandu gatavojas pārstāvēt tikai viens sportists – Latvijas čempionāta līderis Armands Hohfelds, kurš uzvarēja arī Bauskā. Tik maz braucēju tāpēc, ka abi pārējie spēcīgākie Latvijas bagisti – Jānis Boks un Arūns Matulēns – piedzīvojuši gan traumas, gan nopietnas tehnikas problēmas.

Latvijas komandas sastāvs ir spēcīgs un pagaidām komanda ir izvirzījusi tikai vienu mērķi – pēc iespējas vairāk titulu individuālajā vērtējumā, kā arī uzvara valstu kopvērtējumā. Vai tas ir paveicams, demonstrēs Vilkiču sacīkstes 26. un 27. jūnijā!

Pievienojam Latvijas čempionāta autokrosā kopvērtējumu pēc 3. (no 5) posma
(visi Latvijas čempionāta posmi tiek vērtēti katra braucēja kopvērtējuma ieskaitē, punkti par pozīcijām tiek piešķirti pēc shēmas: 20-17-15-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, tātad katra posma pirmo 16 vietu ieguvējiem).

1600 Junior
Raimonds Tiltiņš (“TSC Auto”, VAZ 2108) 60, Edgars Krieviņš (Rīga, VW Golf II) 36, Jānis Nagla (Rīga, VAZ 2108) 35, Artūrs Mūrnieks (“Ķekava”, Opel Tigra”) 33, Jānis Aleksejevs (Smiltene, VW Golf II) 32,  Andris Melngāršs (Valmiera, VAZ 2108) 30.

2000 Super
Jānis Bogdanovičs (s/k “Lauva”, Peugeot 206) 57, Kaspars Bloms (“TSC Auto”, VW Golf III) 49, Kaspars Dambis (“ZPI-OSC”, Ford Puma) 42, Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 34, Juris Smilga (Laubere, VW Golf II) 30, Mario Karūse (Igaunija, VAZ 2108) 28, Uģis Pauriņš (Rīga, Seat) 28.

Open
Rolands Jaunzems (Rīga, Toyota MR2) 57, Helmuts Brazovskis (“TSC Auto”, Matra Murena) 52, Igors Gabecs (Rīga, Porsche) 33, Raimonds Ķervijs (Priekule, Toyota MR2) 32, Žilvins Reiss (Lietuva, Toyota MR2) 30, Aigars Liškovskis (Baloži, Toyota MR2) 25.

Bagiji 1600 AWD/2000 RWD
Armands Hohfelds (“TSC Auto”) 55, Jānis Boks (“ZPI-OSC”) 48, Sīms Kaurs (Igaunija) 46, Viktors Dementjevs (Rīga) 39, Arūns Matulēns (Rīga) 28, Anatolijs Abramovs (Tukums) 13.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti