Parīzē tiks prezentēts jauns minivens «Mazda5» 3

 
25.augusts 2004 9:03

„Mazda Motor Corporation” izmantos šī gada Parīzes autošovu jaunā minivena „Mazda5” Eiropas versijas pirmizrādei. Šis būs piektais „Mazda” jaunās paaudzes globālais produkts pēc „Mazda6”, „Mazda2”, „RX-8” un „Mazda3”, un tam arī Latvijā tiek prognozēta veiksmīga nākotne.

mazda5.jpg

Ženēvas autošovā, kas notika 2004.gada martā, tika prezentēta „Mazda MX-Flexa” koncepcija, kas ir jaunā „Mazda5” prototips. Pildot doto solījumu, jaunā „Mazda5” ir būtisks jaunievedums visas pasaules minivenu klases automobiļu klāstā.

Kopā ar atšķirīgo dizainu „Mazda5” ir sagādājusi minivenam arī komfortu un unikālu „6 + 1” koncepciju, kas saglabā manevrēšanas spējas arī blīvā satiksmē. Šo modeli ir iespējams konfigurēt tā, lai ar automašīnu varētu pārvadāt pat septiņus pasažierus – ir sešas sēdvietas un viena papildus vieta.

Jaunā „Mazda5” iekļaujas „Zoom-Zoom” ietvaros, kas apzīmē svaigu eksterjera dizainu ar divām plaši atveramām slīdošajām durvīm un dinamiskas automašīnas gaitas īpašības, kuras pircēji augstu novērtējuši jau pārējās „Mazda” jaunās paaudzes automašīnās.

„Mazda5” automašīnas būs pieejamas ar četru veidu dzinējiem, kas piemēroti dažādām vajadzībām – tiks ražoti divi benzīna dzinēji un divi „common-rail” turbo dīzeļa dzinēji, kuri izstrādāti īpaši Eiropas tirgum.

„Latvijā „Mazda5” varētu startēt ļoti labi. Cilvēki ir kļuvuši aktīvāki – brauc slēpot un sērfot, rīko izbraucienus kopā ar bērniem un suņiem, pērk privātmājas. Cilvēki ir kļuvuši arī daudz praktiskāki – ietilpība un funkcionalitāte ir primārās lietas automašīnas izvēlē,” savu viedokli pauž „Mazda” dīlera Latvijā „Aura Auto” direktors Gundars Margēvičs.

„Svarīgi ir arī tas, ka jaunais „Mazda5” minivens nav tikai praktiska un daudzfunkcionāla automašīna. Tas ir auto ar „rozīnīti” – jaunu, atraktīvu un sportisku dizainu,” uzskata G.Margēvičs, uzsverot, ka jaunā „Mazda5” apliecina globālās pārmaiņas „Mazda” modeļu gammā, īpaši akcentējot dizainu un praktiskumu.

„Latvijā jaunais modelis varētu tikt prezentēts vēl šī gada beigās, bet tirgot to plānots sākt ar nākamā gada sākumu,” stāsta „Mazda” dīlera Latvijā „M-Motors” direktors Andrejs Rihters.

„Neskatoties uz to, ka „Mazda” ir otrā vietā pēc reģistrēto auto skaita, tā joprojām balstās uz vienu modeli – „Mazda6”, tai skaitā arī tāpēc, ka aizvien populārākā „Mazda3” pieprasījums pārsniedz piedāvājumu. Tāpēc mēs ļoti gaidām jauno „Mazda5” kā papildus iedvesmu „Mazdas” pārdošanas veicināšanai, kā arī lai piedāvātu klientiem vēl lielāku „Mazdas” produktu izvēli,” stāsta A.Rihters.

Plašāka informācija par „Mazda5” tiks sniegta preses konferencē, kas notiks Parīzes autošova laikā 1.hallē, 23.septembrī plkst. 11:15.

 
Visi komentāri
 
137230. viesis 25.augusts 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Šo modeli ir iespējams konfigurēt tā, lai ar automašīnu varētu pārvadāt pat septiņus pasažierus – ir sešas sēdvietas un viena papildus vieta.

:D :D :D

Bl.in toch gandriiz no kreesla nokritu! Baigais NOU HAU!

137248. viesis 25.augusts 2004 15:54
0 0 Atbildēt

Pats uz to izstaadi-showu braucu tad jau iecekosu kas tur pie kaa turaas!!! :) :) :)

137429. viesis 26.augusts 2004 17:39
0 0 Atbildēt

TOCH-toch enteresanti kaa tas 6+1 plaanaa izskataas. Kaads zin?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti