Latviešu motošoseja Kačerginē 1

 
23.augusts 2005 15:50

Ar sacīkstēm Kauņā, Kačergines trasē noslēdzās šāgada Baltijas čempionāts motošosejā pa apli. Jāatzīmē, ka sarežģītajā un ātrajā 3300m garajā trasē tradicionāli stipri ir mājinieki lietuvieši, ar kuriem sīvi cīnās latvieši.

Igauņi pēdējos gados Kauņas trasē ir reti uzvarētāju goda pjedestāla apmeklētāji.



Sacensības atklāja Rookie 600 klases brauciens, kurā pārliecinoši pirmais bija lietuvietis Ignas Krasauskas, apsteidzot latviešu šosejniekus Nikolaju Stešku un Juri Lucavu. Tiesa visu distanci sportistiem neizdevās veikt, jo 11.aplī brauciens tika priekšlaicīgi pārtraukts un trasē dodas mediķi. Motošosejas sacensībās debitējošais lietuviešu braucējs Sadauskas taranē Tālu Meļķi un ietriecas valnī. Lietuvietis tiek cauri ar kājas bet Tāls pārsimt metrus ārpus trases mokoši balansējot tomēr nokrīt tiekot cauri ar motocikla un roku/kāju sasitumiem.

Rookie 1200 klasē uz pjedestāla tikai lietuvieši, mūsu Raitis Zverbulis taktiski braucot ierindojas ceturtajā vietā. Jāatzīst, ka mājas trasē līderu trio būtu grūti apsteigt, jo lietuviešu trijotne sekmīgi brauca arī Superbike klasē, kur piekāpās tikai tādiem atzītiem braukšanas meistariem ka Šarunas Pladas un Agrim Neijam. Jātzīmē arī Superbike klases uzvarētāja Pladas vidējais ātrums – 161 km/h! Lielisku cīņu trasē nodemonstrēja divi Andreji - Grībergs un Kuzņecovs, kuri 13.aplī uzrādīja savus labākos apļa laikus. Šoreiz veiksmīgāks bija Grīnbergs.

Supersport 600 klasē 16 apļu garumā ritēja saspringta cīņa, kuras finišs bija kārtīga laistīšanas ar šampanieti. Uz pjedestāla visaugstākā pakāpiena kāpa Juris Svarinskis bet lietuviešu favorītiem šajā klasē Cirtautas un Kincius bija atvēlēta otrā un trešā vieta.

Apvienotais 125 un 250/400 klašu brauciens pagāja Somijas karoga krāsās. Jari Laahanen un Markku Kahkonen pārliecinoši ieņēma pirmās vietas. Neveiksmi Rookie 600 braucienā kompensēja Tāls Meļķis ieņemot trešo vietu aiz Nikolaja Steškas.
Pēc sacīkšu braucieniem Kauņas trases starta finiša taisnē notika arī Baltijā vēl neierastās – stantraidinga sacīkstes.

Atšķirībā no Biķernieku sacīkstes, kad lietus nesekmēja mototriku demonstrēšanu, tad ideālais laiks Kačerginē un braucēju meistarība sniedza skatītajiem īstu šova sajūtu. Patīkami, ka sacīksti atklājošais Jānis Rozītis izpelnoties nedalītas publikas simpātijas ieņēma trešo vietu. Disciplīnā, kur vērtējums var būt diezgan subjektīvs tas ir sasniegums.

Nobeigumā jāatzīmē veiksmīga sacīkšu organizācija, kas iepriekšējos gados bija kritikas objekts un acīmredzamie uzlabojumi trasē, kas liek ticēt, ka lietuvieši nopietni ķērušies pie lietas.

italis

 
Visi komentāri
 
182651. viesis 19.oktobris 2005 9:00
0 0 Atbildēt

latgalisi lobok brauc

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti