Pusmiljons latu - informatīvo kampaņu organizēšanai 8

 
27.janvāris 2006 0:05

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, ik gadu apdrošinātāji ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no ieņēmumiem par OCTA polisēm.

Par šo līdzekļu izlietojumu lemj Ministru Kabineta izveidotā Ceļu satiksmes drošības padome. Pērn fonda budžets papildināts par vairāk kā pusmiljons latiem. Lielākā daļa šo līdzekļu ieguldīti informatīvo kampaņu organizēšanai, kuru mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību uz Latvijas ceļiem.

Pērn vērienīgākie realizētie projekti, kas apmaksāti no šiem līdzekļiem (no nopirktajām OCTA polisēm):
akcijas "Izglāb draugu! Neļauj braukt reibumā!", "Esi uzmanīgs uz ceļa"; "Pirms sēdies pie stūres- padomā!"; "Esi redzams!", vienota ārkārtējo izsaukumu telefona "112" ieviešana, Nacionālā kampaņa gājēju drošībai un daudzas citas, kā arī veikta alkometru, radaru videosistēmas, datortehnikas un biroju tehnikas iegāde.

„Transportlīdzekļu īpašnieki, iegādājoties obligāto transportlīdzekļu civiltiesisko apdrošināšanu, 2% no polises summas maksā par sociālajām kampaņām un citām nepieciešamajām lietām, kas būtiski uzlabo drošību uz Latvijas ceļiem. Mūsuprāt, jo aktīvāk ar dažādu akciju un kampaņu palīdzību tiks pievērsta uzmanība satiksmes drošībai, jo ātrāk sagaidāms rezultāts,” atzīst LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

LR likumā par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu noteikts, ka ik gadu 1% līdzekļu no nopirktajām OCTA polisēm izmanto Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes (tai skaitā Ceļu policija) , bet 1% - citas institūcijas (tai skaitā CSDD u.c.). Līdzekļi tiek pārskaitīti ar mērķi realizēt ceļu satiksmes drošības programmas un veikt pasākumus ceļu satiksmes negadījumus novēršanai Latvijā. Par līdzekļu piešķiršanu konkrētajiem projektiem un budžeta izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) nodrošina OCTA sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā ar mērķi nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās LR Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

 
Visi komentāri
 
191745. viesis 27.janvāris 2006 9:23
0 0 Atbildēt

Aha... Atgaadina atvainoshanaas plakaatus celja malaas... :) Taas kampanjas var riikot cik uziet, taapat, kaa CP akcijas. Par to naudu labaak kaadu gaajeeju tiltu buutu uzmeistarojushi, celju caremonteejushi vai kaadu "melno punktu" paarorganizeejushi. Vismaz buutu redzams un saprotams - kur taa nauda paliek.

191750. viesis 27.janvāris 2006 9:46
0 0 Atbildēt

domaju ka labak butu kadus 100'000 iegruust gaismazzime akcija. vismaz kadiem 100-200tks vareetu iedaliit atsatrotaajus. un mazaak buutu rakstu par to ka atkal kautkur sabruakts guloshs keems.

191754. viesis 27.janvāris 2006 9:57
0 0 Atbildēt

to MO:

Nepiekriitu gan...

Atstarotaajus ir sakushi daudz vairaak cilveeku lietot. PAr akciju Izglaab draugu neljauj braukt dzeerumaa arii manupraat akcija nostraadaaja...

Jo kaa raada aarzemju pieredze lai cilveeki saprastu shiim akcijaam ir jaabuut ilgterminja... savaadaak cilveeki par vinjaam aatri aizmirst...

Un veel manupraat buutu ljoti lietderiigi ieguldiit kaadu naudas dalju skolotaaju apmaaciishanaa un atalgoshanaa lai maaciitu satiksmes noteikumus jau no pirmaas klases.

191756. viesis 27.janvāris 2006 10:11
0 0 Atbildēt

to Roi:

Arii taisniiba, it iipashi par skolotaajiem. Taa buutu vislietderiigaakaa ilgterminja akcija. Diemzheel Garkalnei liidziigu stulbumu ir pietiekoshi daudz, taapeec rodaas citas domas. Varbuut tomeer vairaak uzmaniibas pieveerst redzamaam lietaam, kas ir labojamas shodien, jo uz visaadaam informatiivajaam kampanjaam miljonus norakstiit var jebkuraa briidii.

191757. viesis 27.janvāris 2006 10:11
0 0 Atbildēt

Es savukārt esmu pārliecināts, ka daļu naudas jāiegulda policistu apmācībai, cieņas iemācīšanai pret vadītāju, jo arī paši policisti pārkāpj noteikumus un noņirdz par to, bet kad parasts mirstīgais kaut ko pārkāpj, viņš bieži tiek nolīdzināts līdz ar zemi...

191758. viesis 27.janvāris 2006 10:14
0 0 Atbildēt

to 191757. viesis 27.01.2006 10:11

Par policistiem arii taisniiba.

Bet domaaju ka ne par paarkaapumiem shoreiz ir runa..

191765. viesis 27.janvāris 2006 11:12
0 0 Atbildēt

Labak butu par 2 procentiem samazinat octa premijas un pusmiljons autobraucejiem ietaupitos

191786. viesis 27.janvāris 2006 12:41
0 0 Atbildēt

to 191765. viesis 27.01.2006 11:12

Tev gan es nepiekriitu un pilniigi...

Un veel ko tev dos 2 % samazinaajums?

dazhus santiimus? smiekliigs tu esi..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti