Aicina autovadītājus uz sadarbību 9

 
1.novembris 2006 0:03

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) aicina visus galvaspilsētas autovadītājus ieklausīties sinoptiķu prognozēs par to, ka jau šīs nedēļas vidū iespējama laika apstākļu maiņa: var iestāties sals un uzsnigt pirmais sniegs, bet ceturtdien iespējams pat sniegputenis.

“Tālredzīgākie autovadītāji savus transportlīdzekļus jau ir sagatavojuši ziemas sezonai, taču daudz ir tādu, kas par ziemas riepām vēl nedomā un lielā steigā tās gādās tikai pēc tam, kad sāks snigt. Diemžēl bieži vien izrādās, ka tad jau ir par vēlu. Iepriekšējo gadu prakse rāda, ka vislielākās problēmas gan satiksmes organizētājiem, gan ielu uzturēšanas dienestiem, gan pašiem autovadītājiem rodas pirmajās pāris dienās pēc sniega parādīšanās. Spriedzi iespējams mazināt tikai tad, ja mēs visi sadarbosimies, ja ikviens darīs to, kas no viņa atkarīgs, lai braukšana ziemas sezonā nesagādātu liekas raizes,” uzskata A.Požarnovs.
 
Visi komentāri
 
215951. viesis 1.novembris 2006 8:12
0 0 Atbildēt

O-ho-hooo ! Manam braucot jau skrapst .

Tad jau manīs, kā būs !

215958. viesis 1.novembris 2006 9:20
0 0 Atbildēt

Es aicinu priekshseedeetaaju laiciigi reagjeet uz prognozeejamiem laika apstaakljiem un uztureet pienaaciigaa kaartiiba celjus.Un neaprobezjoties tikai ar saals kaisiishanu, bet arii remonteet bedres, kas biezji vien ir avaariju iemesls.

215963. viesis 1.novembris 2006 9:41
0 0 Atbildēt

Eu, misters Požarnovs... a varūt labāk sakārto luksoforu darbību rīgas centrā , nevis nodarbojies ar demagogiju ?????

215993. viesis 1.novembris 2006 11:12
0 0 Atbildēt

Nesapratu par kādu sadarbību ir runa rakstā? Uzlikt ziemas riepas?! Tā jau nav sadarbība bet pienākums.

216024. viesis 1.novembris 2006 12:37
0 0 Atbildēt

"DeaDMoroZZZ [?] 01.11.2006 09:41

Eu, misters Požarnovs... a varūt labāk sakārto luksoforu darbību rīgas centrā, nevis nodarbojies ar demagogiju ?????"

Tieshi taa! Maksaajam lielos celja nodokljus, bet nekas netiek reaals dariits. Besii aaraa jau taa sals katru ziemu.

216036. viesis 1.novembris 2006 13:54
0 0 Atbildēt

šajā ziņā domniekam ir taisnība. Tiešām, katru gadu atkārtojas situācijas, ka novēmbrī uzkrītot pirmajam sniegam, puse autovadītāju vēl nav sagatavojuši savus auto ziemas sezonai. Galvenais aprīkojums visas sabiedrības interesēs protams ir labas ziemas riepas, kas dod vismaz iespēju virzīties kopējā plūsmā pa sniegainu virsmu. Spēcīgs akumulators, sala izturīgs dzesējamais šķidrums un neaizsalstošs logu skalojamais šķidrums var palikt arī uz paša autovadītāja sirdsapziņas - sabiedrība no šiem trūkumiem necietīs. Bet jebkurā gadījumā, uzsniegot pirmajam realajam sniegam, ja auto nav uzliktas VISMAZ ziemas riepas - korekti būtu nevīžigajam autovadītājam atlikt plānotos braucienus ar auto. Iespēja, pataupīt savu un citu autovadītāju nervu sistēmas un valstiski padomāt par satiksmes drošibu kopumā. ĪSTENĀ ziema ar stabilām sniega kupenām un ledu jau pie mums parasti iestājas tikai janvārī, kadēļ slinkākajiem autovadītājiem vēl būs pietiekami daudz "sausu" dieniņu, kad nomainīt riepas. Bet, braukt pilsētas satiksmē ar vasarenēm sniegputenī - no tā gan vajadzētu atturēties.

216050. viesis 1.novembris 2006 14:59
0 0 Atbildēt

man iepirktas padaargas ziemas riepas ar sameeraa miikstu gumiju, zheel tagad likt, jo zinaams, ka peec shii aukstuma viljnja peec tam paaris nedeeljas buus plusi arii naktii. taadeelj riepas nemainiishu, ja sakritiis sniegs, tad nebraukshu.

216091. viesis 1.novembris 2006 19:33
0 0 Atbildēt

IkdienasViesim gan vajadzetu vispirms iemacities braukt. Kad pagajusaja gada vel nebiju savlaicigi iegadajies ziemas riepas, jo gana apzinati gaidiju (un loti veiksmigi sagaidiju) atlaides pec 1. decembra, kopeja satiksmes plusma kaveja mani par spiti visam vasaras riepam, nevis otradi. Es esmu macijies braukt laika, kad cilveki priecajas, ka vispar ir tikusi pie atjaunotam riepam (vienalga kadam). Diemzel sobrid musu sabiedribas brauktprasme strauji virzas uz Vacijas genialo limeni, kur viegls sniedzins spej radit sastregumus, kas merami simtos kilometru.

216142. viesis 2.novembris 2006 11:28
0 0 Atbildēt

Es domaaju, ka aicina uz sadarbiibu satiksmes plaanoshanaa :D Bet nu jaa - tad jau vinjiem nebuus darba :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti