Ziemas autosprintā tuvojas izšķirošās cīņas

 
14.marts 2008 10:17

Sestdien „333“ trasē pie Zaķumuižas un svētdien kartodromā „Rullītis“ Jelgavā tiks aizvadīti Latvijas ziemas autosprinta čempionāta piektais un sestais posms.

Kad līdz čempionāta noslēgumam atlikuši trīs posmi, kopvērtējuma vadībā atsevišķās klasēs atrodas Vilmārs Krivads („Opel Astra”, FWD), Vigo Rubenis („Subaru Impreza”, 4WD) un Jānis Gustāns („Toyota MR-2”, RWD). Komandu vērtējumā pirmajā pozīcijā „Ice MEN” (Elmārs Aukšmuksts, Mareks Kairis, Normunds Orlovs).


FOTO: Aigars Tīdmanis (www.scopestudio.lv)

Sestdien „333” kompleksā kā pirmie sacensības uzsāks FWD klases braucēji, kuriem reģistrācija sāksies jau pl. 8, bet pirmais starts paredzēts pl. 9.30. RWD un 4WD grupas dalībniekiem reģistrācija no pl. 12.15, bet starts pl. 14. Svētdien „Rullīša” kartodromā starta secība pretēja – rīta cēlienā startēs RWD un 4WD klase (reģistrācija no pl.7.30, starts pl. 9), bet FWD grupa sacensības uzsāks pl. 14.15 (reģistrācija no pl. 11.30).

Pirms pēdējiem trim posmiem, kas, visticamāk, risināsies uz asfalta seguma (ja vien pēkšņi neuzsnigs), autosprinta dalībnieku vidū bija manāma liela rosība. Daļa braucēju steidza pielāgot savus spēkratus asfalta segumam, daži centās palienēt jaudīgāku tehniku no paziņām, daži, kam nebija tik laipni paziņas, paši iegādājušies ātrākas automašīnas. Līdzekļi netika žēloti arī riepu iegādei, jo likme ir pietiekami augsta – valsts čempionāta medaļas. Līdz ar to dalībnieku jauno spēku samēru ir ļoti grūti prognozēt, kas sola aizraujošas cīņas trasē un var radīt jucekli kopvērtējuma tabulā. Tomēr pastāv teorētiska iespēja, ka jau pēc svētdienas sacīkstes, posmu līdz čempionāta beigām, būs zināms kāds jaunais čempions. Reālākās izredzes to īstenot ir šā brīža kopvērtējuma līderiem - Vilmāram Krivadam („Opel Astra”, FWD), Vigo Rubenim („Subaru Impreza”, 4WD) un Jānim Gustānam („Toyota MR-2”, RWD), taču diez vai sāncenši gribēs pieļaut šādu iznākumu.
 
Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Kopvērtējums pirms 5. (no 7) posma
FWD
Vilmārs Krivads 236, Ritvars Kārkliņš 228, Normunds Kārkliņš 191, Agnis Segliņš 180, Dāvis Tobiass 179, Eliss Dukaļskis 177.
4WD
Vigo Rubenis 213, Elmārs Aukšmuksts 208, Kārlis Nebars 204, Artūrs Kaļimuļins 201, Ints Jeršovs 161, Mareks Matvejevs 156.
RWD
Jānis Gustāns 228, Normunds Orlovs 223, Jānis Slišāns 222, Imants Firsts 200, Mareks Kairis 194, Mairis Kārkliņš 193.
Komandas
„Ice MEN” (Elmārs Aukšmuksts, Mareks Kairis, Normunds Orlovs) 625, „JNM Auto” (Jana Gustāne, Normunds Kārkliņš, Mairis Kārkliņš) 537, „VPLT” (Jānis Gustāns, Ritvars Kārkliņš, Lauris Vīgants) 517.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti