"Daimler" prezentē pirmo kravas vilcēju ar autopilota tehnoloģiju (+ foto; video) 3

 

Freightliner Inspiration Truck Foto: Publicitātes foto

iAuto | 7.maijs 2015 12:10

Lasvegasas "Mid-America Trucking Show" "Daimler" meitasuzņēmums "Daimler Trucks North America" (DTNA) izrāda divus kravas auto konceptus, kas demonstrē tehnoloģijas, kas jau tuvākajos gados varētu ievērojami uzlabot kravu pārvadājumu efektivitāti un drošību.

Freightliner Inspiration Truck Foto: Publicitātes foto

Izstādē skatāmais "Freightliner Inspiration Truck" ir pasaulē pirmais kravas automobilis ar autopilota tehnoloģiju, kam izsniegta pielaide izmantošanai koplietošanas ceļos. Konstrukcijas pamatā ir "Mercedes Future Truck 2025" prototipā izmēģinātā "Highway Pilot" tehnoloģija, kas adaptēta ASV apstākļiem. Šobrīd to jau drīkst izmantot Nevadas štatā, bet citas ASV teritorijas visticamāk sekos vēlāk.

Foto: Publicitātes foto

Ar autopilota tehnoloģiju aprīkotais "Freightliner Inspiration Truck" radīts uz sērijveida "Freightliner Cascadia" bāzes un aprīkots ar radaru, kameru un sensoru komplektu, kas sadarbojas ar joslas uzturēšanas un avārijas novēršanas sistēmām.

Freightliner Inspiration Truck Foto: Publicitātes foto

Vilcējs prot regulēt un uzturēt braukšanas ātrumu, bremzēt, paātrināties un stūrēt. Apdzīšanas manevram sistēma vēl nav gatava, tādēļ šādos gadījumos vadība jāpārņem cilvēkam. Bez šofera iejaukšanās neiztikt arī tad, kad jānobrauc no automaģistrāles un jāmaina joslas. "Highway Pilot" var deaktivizēt manuāli un sistēmas darbībā iejaukties, kad vien tas nepieciešams.

Freightliner Inspiration Truck Foto: Publicitātes foto

Lai inovatīvo kravinieku varētu atpazīt arī citi satiksmes dalībnieki, ražotājs tam izveidojis jauna dizaina motora pārsegu un oriģinālu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, kas atšķiras vizuāli un veicina aerodinamiskās pretestības samazināšanu . Kad pie stūres atrodas cilvēks, numura zīmes, uzraksti un radiatora reste izgaismojas baltā un dzeltenā krāsā, kad mašīnu vada autopilots – tonis mainās uz zilu.

Freightliner Inspiration Truck Foto: Publicitātes foto

Otra koncepta nosaukums ir "Supertruck" un tas demonstrē kā ar autobūvē labi pazīstamiem paņēmieniem, optimizējot un pilnveidojot automobiļa aerodinamiku, transmisiju un citus tehniskos komponentus, kā arī pielāgojot to darbību kombinācijai ar jaunākajām tehnoloģijām, var panākt ievērojamu efektivitāti attiecībā uz degvielas patēriņu.

Freightliner Supertruck Foto: Publicitātes foto

Piemēram, "Super-Truck" ir aprīkots ar automatizēto DT12 pārnesumkārbu un progresīvu tehnoloģiju, kas saņemot informāciju no GPS un digitālajām 3D kartēm kontrolē vilcēja ātrumu, izvēloties attiecīgu pārnesumu atbilstoši ceļa profilam.

Freightliner Supertruck

Izmēģinājumi reālos apstākļos pierādīja, ka, braucot ar ātrumu 100 km/h, "Super-Truck" ar pilno masu 29,5 tonnas uz 100 kilometriem patērē vidēji 19 litrus degvielas.

Freightliner Supertruck Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
Bl*d 7.maijs 2015 13:38
1 2 Atbildēt

Jauka mantiņa, tomēr īstais "Truck" ir alumīnija buferiem, bākām un vertikālām trubām...

Realmaven 7.maijs 2015 14:29
3 2 Atbildēt

nu taads varetu normali darboties tiesham taipat ASV bet Latvijas celiem galigi garaam...

LMT 7.maijs 2015 17:24
4 1 Atbildēt

Kreiss plāno ņemt 200 šitādus un atlaist 200 voģilas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti