"Taxify" pārstāvji policijai pārmet nepamatotu auto atņemšanu par dalīšanos brauciena izmaksās 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 1.februāris 2016 14:01

Policija atņēmusi transportlīdzekli privātajam auto vadītājam, jo tas neatļauti dalījies brauciena izmaksās ar citiem pasažieriem, izmantojot aplikāciju "Taxify", aģentūru LETA informēja aplikācijas pārstāvji.

Transportlīdzekļa arests ir augstākais iespējamais sods, kas ir pilnībā neadekvāts iespējamam nodarījumam, skaidro uzņēmumā. "Taxify" līdzdibinātājs Martins Villigs norāda, ka uzņēmums "Taxify" dara visu iespējamo, lai atbalstītu vadītāju, sedzot radušās izmaksas un nodrošinātu automašīnas atgriešanos likumīgā īpašnieka rokās.

27.janvāra naktī vadītājs atbildējis uz izsaukumu aplikācijā. Galamērķī vadītāju jau gaidījuši vairāki policijas auto un Finanšu policijas darbinieki, kuri informējuši par dalīšanos brauciena izmaksās ("ridesharing") un arestējuši vadītājaauto. Likumsargi neesot devuši nekādu rakstisku pamatojumu automašīnas arestam, vienīgi piešķīruši kvīti par atņemto auto un likuši doties mājās. Uzņēmums "Taxify" šobrīd strādā pie tā, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Taksometru izsaukšanas aplikāciju "Taxify" Rīgā izmanto vairāk nekā 300 transportlīdzekļu vadītāju, no kuriem aptuveni 20% ir privātie vadītāji. Privāto vadītāju pakalpojumus Rīgā ir izmēģinājuši jau desmitiem tūkstošu pasažieru, atstājot pozitīvas atsauksmes, kas bieži vien ir augstākas nekā parastajiem taksometriem. Kā skaidro aplikācijas pārstāvji, privātajiem vadītājiem pasažieru pārvadāšana nav pamata nodarbošanās, bet iespēja ietaupīt brauciena izmaksas vai gūt peļņu brīvā brīdī, izmantojot dalīšanās ekonomikas sniegtās iespējas.

Privātajiem vadītājiem ir vairākas priekšrocības, to skaitā iespēja nodrošināt klientiem augstāku kvalitāti un zemākas cenas, efektīvāku resursu izmantošanu, mazāk sastrēgumu ielās un papildu peļņas iespējas daudziem cilvēkiem, nodrošinot ieguldījumu valsts ekonomikā. Ņemot vērā, ka valsts prioritāte ir nodrošināt balansu starp nodokļu iekasēšanu budžetā un augstas kvalitātes pakalpojumiem saviem pilsoņiem, dalīšanās ekonomika dod iespēju sasniegt abus mērķus. Izmantojot modernās tehnoloģijas un taisnīgu likuma regulējumu, privātie vadītāji var sniegt būtisku ieguldījumu budžetā, kā rezultātā iegūtu visi, uzskata "Taxify" pārstāvji.

Kā skaidro Villigs, vajadzīgas atbilstošas pārmaiņas Latvijas likumdošanā, kas pielāgojas mūsdienu ekonomikas realitātei un seko Eiropas valstu piemēram, kur lielākoties jau ir pieņemti likumi, kas regulē privāto vadītāju darbību. Latvijas esošā likumdošana esot novecojusi un nodrošina vēsturisko taksometru uzņēmumu monopolu. Tas esot neizdevīgi ne tikai iedzīvotājiem un vadītājiem, bet ir arī pretrunā ar valsts prioritātēm, liekot šķēršļus inovācijām un augstas pievienotās vērtības pakalpojumiem, kas ir moderno tehnoloģiju priekšrocība. "Taxify" ir iesnieguši ierosinājumus likumdošanas izmaiņām Satiksmes ministrijai, kā arī aicinājuši uz sadarbību Rīgas domi, lai diskutētu par privāto vadītāju likumdošanas labo praksi.

Lielākā daļa Eiropas valstu atzīst dalīšanās ekonomikas būtisko nozīmi un pielāgo likumdošanu, atbalstot inovācijas un modernās tehnoloģijas, to skaitā arī privāto vadītāju darbību un iespēju dalīties braucienu izmaksās. Valstis, kas vēl nav precizējušas likumdošanas aspektus, pieļauj privāto vadītāju braucienus līdz likumu pieņemšanai. "Diemžēl Latvija šobrīd dodas pretējā virzienā, cenšoties atgriezties pagātnē un saglabāt tradicionālā biznesa monopolu," uzsver uzņēmumā. "Taxify" aicina savus lietotājus iesaistīties diskusijā par dalīšanās ekonomikas nozīmi un mudināt valdību atbalstīt likumdošanas izmaiņas, kas atbalsta inovācijas.

Mobilā telefona taksometru izsaukšanas aplikācija "Taxify" Latvijā darbojas kopš 2014.gada un ir viens no lielākajiem taksometru tirgus spēlētājiem. Lejupielādējot bezmaksas aplikāciju savā telefonā, lietotājam ir iespēja ne tikai ātri un ērti izsaukt sev tuvāko taksometru dažu minūšu laikā, bet arī izvēlēties konkrētu taksometru, vadoties pēc cenas vai automašīnas izlaiduma gada, sekot līdzi vadītāja ceļam un atstāt atsauksmes par vadītāju. "Taxify" ir arī pirmā taksometru izsaukšanas aplikācija, kas ļauj apmaksāt braucienu ar mobilo maksājumu palīdzību savā telefonā.

"Taxify" ir tehnoloģiju uzņēmums, kas ir dibināts Igaunijā 2013.gadā. "Taxify" darbojas Igaunijā, Latvijā un Somijā un sācis darbību Nīderlandē un Gruzijā. Nākamie potenciālie tirgi ir Baltkrievija un Spānija.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 1.februāris 2016 14:47
13 5 Atbildēt

Dalīšanās ekonomika ir tad ja paķer no rīta kaimiņu pa ceļam uz darbu. Ja brauc pēc izsaukuma pie galīgi nepazīstama cilvēka, kuru par naudu kaut kur vedīsi, tad tā ir taksometra pakalpojumu sniegšana un tādam vajadzīgas attiecīgas atļaujas un aprīkots automobilis.

Kanibaals 1.februāris 2016 20:00
9 2 Atbildēt

Tas ir kā nomas līgumu pārsauc par patapinājumu līgumu un apgalvo, ka tas ir kas cits. Tak Taxify nosaukumā ir pat vārds Taxi tā kā lai netēlo pārsteigtos.

r3d2 2.februāris 2016 10:46
2 1 Atbildēt

:D atkal valdības iestādes muļķa lomā. Lai gan visu laiku viņas veic manevrus lai sevi nīcinātu. Jāņem vērā, ka ir 21 gadsimts. Komunikācijas iespējas aug. Vienā brīdī izveidosies sava valsts slēgtajā tīklā un dinozauri paliks iekasējot nodokļus no asakām vai sevis paša.

Šai gadījumā jāpiekrīt reklāmas raksta autoram vienā ziņā. Vai ir jēga sodīt, ja ir iespēja sakārtot visu laicīgi. Būtībā valdībai jāuzņemas atbildība, ka viņa grūž cilvēkus uz noziedzīgu rīcību. Tā vietā, lai attīstītos valsts, klaji redzams lobisma rezultāts un savu interešu sargāšana. T.i. savas finansiālās labklājības saglabāšana, kas diezvai ir saistāma ar visas valsts labklājību.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti