Latvijā prezentēts jaunās paaudzes Scania kokvedējs (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes foto

Scania Latvia | 28.augusts 2017 12:45

Otrdien, 22. augustā pirmo reizi Latvijas uzņēmumiem prezentēts jaunās paaudzes Scania kokvedējs, kas piedāvā izcilu veiktspēju, pārgājamību un redzamību, ievērojamu degvielas ekonomiju, premium darba vidi, kā arī jaudīgas motoru versijas ar divreiz ātrākām pārnesuma pārslēgšanās sistēmām.

Par pirmā auto īpašnieku jau ir kļuvis Latvijas vadošais kokrūpniecības uzņēmums SIA PATA.

Kompleksā 333 sportiskā gaisotnē kopā ar auto sportistiem Reini Nitišu un Haraldu Šlēgelmilhu klientiem tika prezentēts ilgi gaidīts jaunums – Scania kokvedējs, kas šobrīd piedāvā ergonomiskāko kabīni nozarē (saņemta balva “The International Truck of The Year 2017”), kas sniedz maksimālu komfortu un izcilu autovadītāja darba vidi, kā arī nodrošina zemākas ekspluatācijas izmaksas, pateicoties degvielas ekonomijai (5%), tiešsaistes pakalpojumiem un inovatīvas pieejas servisam – individuāli pielāgotam tehniskās apkopes darbu plānam, kas tiek izstrādāts atbilstoši katra uzņēmuma vajadzībām un konkrētās automašīnas ekspluatācijai.

Jauns 500Zs motors un divu veidu pārslēgšanas sistēmas

Auto pieejams ar pilnībā jauno 500Zs motoru (Euro 6 sešcilindru motors, griezes moments 2550Nm tikai ar AdBlue sistēmu) vai 450Zs motoru (2350Nm), to iespējams pasūtīt gan ar manuālo pārslēgšanas sistēmu (ar trosīšu un servomehānisma vadību), gan ar automātisko jaunas konstrukcijas Scania “Opticruise” pārslēgšanas pārnesumkārbu, ar kuru pārslēgšanās notiek divas reizes ātrāk nekā ar iepriekšējās paaudzes modeli, turklāt šajā komplektācijā mašīnu papildus var aprīkot ar sajūga pedāli. Kokvedēja šoferi, kas ierasti strādā smagos apstākļos, to novērtēs. Tāpat tiek piedāvāta iespēja izvēlēties starp trumuļu vai disku bremzēm ar EBS un šobrīd tirgū jaudīgāko Scania retarderi ar automātisko vadību (maksimālā bremzēšanas jauda 680Zs).

Pārgājamība un drošības tehniskie jaunumi

Jaunā kokvedēja lielisko pārgājamību nodrošina mašīnas paaugstinātā šasija, kā arī paaugstinātais un izvirzītais priekšējais bampers, kas mazina bojājumu apmēru sadursmju gadījumā. Jaunumi veikti arī drošības aspektā – jaunās paaudzes Scania kravas auto nodrošina labāku sadursmju izturību un ir pirmie nozarē, kas piedāvā aizkarveida gaisa drošības spilvenus papildu drošībai šoferim un pasažierim, pasargājot tos automašīnas apgāšanās gadījumā. Kokvedēji aprīkoti ar LED lukturiem (galvenie; jumtā; priekšējajā restē un miglas), ar avārijas bremzēšanas un joslu uzraudzības sistēmām, duālo akumulatoru baterijas sistēmu. Jaunajai mašīnai ir uzlabota bremžu aktivizēšana, izturīgākas bremžu skavas un labāks svara sadalījums, kas garantē izcilu bremžu veiktspēju. Lielisku redzamību nodrošina jaunie spoguļi un to novietojums.

Komforts, saziņa un tiešsaistes pakalpojumi

Šofera ikdienas darba vide ir kabīne, kurā tas pavada ievērojamu laiku, tādēļ jaunās paaudzes Scania kabīne patīkami pārsteidz ar komfortu, ko tā piedāvā – ir izcila redzamība, mūsdienīgas un intuitīvas vadības ierīces, tiek piedāvātas modernas saziņas iespējas (infotainment sistēma, kas nodrošina šofera saziņu ar ofisu īsziņu veidā) un ergonomisks kabīnes dizains, kas uzlabo šofera ikdienas apstākļus gan ar pārdomātiem mantu nodalījumiem un jaunām ārējās uzglabāšanas iespējām, gan tādiem komforta uzlabojumiem kā premium vadītāja sēdeklis, ledusskapis un mantu nodalījums zem guļvietas u.c.

Šobrīd visā pasaulē ir vairāk nekā 250 000 savienotu Scania transportlīdzekļu – tas palīdz tiešsaistē sekot līdzi transportlīdzekļu reālā laika kustībai, nodrošinot ātrāku reaģēšanu ārkārtas gadījumos, kā arī ļauj detalizēti fiksēt degvielas patēriņu un sniegt priekšlikumus tā mazināšanai, kā arī informē klientu, ka ir pienācis laiks transportlīdzeklim veikt apkopi.

Pakāpeniska jaunās sērijas ieviešana

Scania rūpnīca prezentēja jaunās paaudzes kravas automašīnas tālssatiksmes segmentā pērnā gada vasarā un turpina laist klajā jauno sēriju pakāpeniski vairākos posmos, koncentrējoties uz dažādiem pārvadājumu segmentiem. Pavisam drīz – jau 4. septembrī – Scania rūpnīca Zviedrijā prezentēs būvniecības segmenta kravas auto, kas paredzēti darbam īpaši sarežģitos apstākļos.

“Ar jauno kravas automašīnu paaudzi Scania sper milzīgu soli uz priekšu, ieviešot jaunas tehnoloģijas, pakalpojumus un izpratni, kas palīdz klientiem pārskatīt savus izdevumus un ieņēmumus. Ilgtspējīga peļņa neatkarīgi no veicamā uzdevuma un darba apstākļiem – tas ir Scania mērķis attiecībā uz klientiem. Izstrādājot jauno kravas automašīnu, klientu darbība un viņu resursu efektivitāte ir bijusi galvenā prioritāte: no pētniecības un izstrādes līdz pakalpojumu pielāgošanai katra klienta vajadzībām,” norāda Aigars Pušinskis, Scania Latvia vadītājs.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
DALJNOBOJS 28.augusts 2017 23:14
6 0 Atbildēt

Kārba ir robatizētā . Sājūgs palīdz gadijumos kad esi iestidzis var iešūpot autiņu. Kautgan volvo labi lien arī iz isift robota bez sajū

viencexperc 28.augusts 2017 19:02
5 0 Atbildēt

Vienīgi meičas varēja smukākas atrast...

laikam atrada pēc sludinājuma, vai pa blatu.

DALJNOBOJS 28.augusts 2017 23:48
5 0 Atbildēt

Nu nezinu, ar bruneri neateiktos izmeğināt spaļņika ērtības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti