Renault Trucks kravas auto saņem balvu par zemu izmešu līmeni 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault Trucks | 4.decembris 2017 10:56

Novembra beigās Francijā Renault Trucks eksperimentālais piegādes transportlīdzeklis Urban Lab 2 saņēma “Zemu izmešu spēka pārvada balvu”.

Apbalvojumu piešķir LUTB Transporta un mobilitātes sistēmu grupa un PFA Autobūves un mobilitātes organizācija Solutrans inovāciju balvas ietvaros. Tas
tiek pasniegts par īpašiem sasniegumiem vai inovācijām transportlīdzekļu spēka pārvadu jomā.

Saņemot balvu, Renault Trucks energoefektivitātes stratēģijas direktors Fransuā Savojs (François Savoye) uzsvēra: “Renault Trucks velta lielāko daļu izpētes un attīstības resursu tieši izmešu daudzuma samazināšanai. Izmantojot dīzeļdegvielu, tagad pieejami efektīvi risinājumi auto kravas transporta sektora vajadzībām. Urban Lab 2 demonstrē, ka pastāv vēl joprojām neizmantots potenciāls, īpaši attiecībā uz hibrīda risinājumiem.”

Renault Trucks Latvija pārdošanas vadītājs Arvis Tauriņš uzsver: “Papildus hibrīda dzinējam, Urban Lab 2 apvieno arī citas inovatīvas tehnoloģijas, kas saistītas ar aerodinamiku, riepu rites pretestību un komunikāciju starp transportlīdzekļiem un infrastruktūru, lai samazinātu degvielas patēriņu par 13%. Tiesa, jāatzīmē, ka degvielas ekonomijas nodrošināšanā ir svarīgas ne tikai tehnoloģijas, bet arī kravas auto vadītājs. Pastāvīgi augošās degvielas cenas un satraucošais oglekļa dioksīda izmešu daudzums atmosfērā veicina ekonomiskās braukšanas pieaugošu popularitāti. Tādā veidā uzņēmumi var gan ietaupīt, gan saudzēt vidi.”

Urban Lab 2 eksperimentālais transportlīdzeklis ir EDIT (Efektīvas piegādes kravas automašīnas) projekta īstenošanas rezultāts, kas izstrādāts ar starpministriju vienotā fonda, Overņas ‒ Ronas ‒ Alpu reģiona, Lionas, Ēnas departamenta un FEDER kopīgu finansējumu. Tas ir veidots uz 19 tonnu Renault Trucks D WIDE Euro 6 dīzeļa kravas automašīnas bāzes un paredzēts pilsētu un reģionālās piegādes sektoram.

Tā tehnoloģijas ir izstrādātas sadarbībā ar sešiem partneriem: Valeo, Lamberet, Michelin, BeNomad, INSA Lyon (LamCoS) un IFSTTAR (LICIT).

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 4.decembris 2017 11:15
7 1 Atbildēt

Mūsdienās nav populāras tādas balvas kā:

"Labākais dzinējs", "Dzinējs, ar kuru var nobraukt 10 miljonus km", "Ekonomiskākais dzinējs", "Ekonomiskākais auto"....

Galvenais ir zemi izmeši. Pofig, ka dārgs, pofig ekonomija, pofig, ka pēc 3 gadi to auto var izmest tolmetā, un pirkt jaunu.

viencexperc 4.decembris 2017 14:47
3 2 Atbildēt

Pareizi. Klientam jau daudz naudas. Un valstij vajag nodokļus. Kurš tad par afrikāņu imigrantu labklājību domās. Viņi taču arī grib ēst un atpūsties.

driveris 4.decembris 2017 14:25
2 1 Atbildēt

Mūsdienās par visu maksā klients. Un ja klients maksā, tad kēda velna pēc mocīt sevi un mēģināt nobraukt 10 miljonus ar vienu auto? Garantija/līzings beidzās, pērkam jaunu. Priekš kam maksāt lielākus nodokļus, braucot ar vecu (5+ g.) auto?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti