Vai agresīvākie brauc ar BMW? 11

 
BALTA | 12.jūlijs 2013 17:10

Gandrīz katrs Latvijā ir dzirdējis izplatīto stereotipu par „BMW” vadītājiem kā agresīvākajiem autobraucējiem ceļu satiksmē. Lai pārbaudītu šo mītu, Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA transporta apdrošināšanas eksperti pārbaudīja un noteica automašīnas markas, kas visbiežāk izraisa ceļu satiksmes negadījumus, secinot, ka pagājušajā gadā pirmajā vietā ierindojās „Lexus” vadītāji, kas izraisīja negadījumus par 22% biežāk nekā „BMW” vadītāji, taču šogad neglaimojošā topa pirmajā vietā ierindojas tieši „BMW” vadītāji.

BMW. Foto: iAuto

„Lai iegūtu objektīvi salīdzināmu informāciju, veicām BALTA apdrošināto transportlīdzekļu datu izpēti, proti, tika ņemts vērā apdrošināto transporta līdzekļu skaits un to izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaits, nosakot rādītāju katrai atsevišķai auto markai. Tās ir situācijas, kur autovadītāji ir neatbilstoši rīkojušies, neievērojuši noteikumus vai arī distanci, ko par vienu no biežākajiem ceļu satiksmes negadījumu iemesliem min gan Valsts policijas pārstāvji, gan drošas braukšanas eksperti,” skaidro BALTA transporta apdrošināšanas eksperts Krišjānis Caune.

BALTA dati rāda, ka šogad ceļu satiksmes negadījumus visbiežāk izraisījuši „BMW” vadītāji. Taču pagājušajā gadā „Lexus” pārspēja „BMW”, izraisot negadījumus par 22% biežāk. Tomēr šogad „Lexus” ieņem otro vietu, no riskantākās „BMW” markas autovadītājiem atpaliekot par 2%. Savukārt trešo vietu biežāk izraisīto ceļu satiksmes negadījumu topā šogad ieņem „Toyota” autovadītāji.

Interesanti, ka BALTA dati liecina, ka jaunāka izlaiduma „BMW” auto vadītāji ir piesardzīgāki. Jaunāko „BMW” modeļu īpašnieki izraisa ceļu satiksmes negadījumus par 15% retāk nekā vecāka izlaiduma „BMW” autovadītāji.

 
Visi komentāri
 
recluse 12.jūlijs 2013 17:15
0 1 Atbildēt

Smiekli nāk, kārtējais sekspertu šedevrs. Bez procentuālā sadalījuma no kopējā auto skaita tas ir buļļa izkārnījuma vērts pētījums.

Tas ir tāpat kā apgalvot, ka vismzāk negadījumus izraisa autovadītāji vecuma grupā 90+.

Kanibaals 12.jūlijs 2013 18:35
1 1 Atbildēt

Buļļa kaka lasi rūpīgāk: [c]tika ņemts vērā apdrošināto transporta līdzekļu skaits un to izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaits, nosakot rādītāju katrai atsevišķai auto markai[/c]

recluse 13.jūlijs 2013 14:39
0 0 Atbildēt

Lasi uzmanīgāk, tas ir tikai viena kantora klientu loks - "BALTA dati rāda". Korekti skaitīt ir no kopējā skaita valstī.

Iespējams, ka žurnālists ir uzdevumu augstumos un nejēdz uzrakstīt korekti, bet pēc rakstītā nav saprotams vai tas ir no visiem LV auto skaitīts, no tiem, kam ir octa (vispār vai balva) vai vēl nez kā.

P.S. Ja LV reģistrētais DeLorean izraisītu negadījumu, tad bmw procents būtu smieklīgi mazs.

lol 12.jūlijs 2013 17:54
2 0 Atbildēt

Un šie ir tikai viena no apdrošinātājiem dati...

Aigarcix 12.jūlijs 2013 22:34
0 0 Atbildēt

Nu k-kā neliekas,ka agresīvie braucēji ir vienīgie avāriju izraisītāji un upuri.Potenciālie ,varbūt,bet ne kā avārija ,tā agresīvs braucējs.Smiekli nāk.

Anafilaktiskais šox 14.jūlijs 2013 2:52
1 0 Atbildēt

Es Krasta ielā ar skāniju ("atšūta" galva, proti, ātruma ierobežotājs nav, no Spānijas atnāca) savulaik izkodu vienu X6-to.

Braucu 70, jātiek uz Stahančika, ieslēdzu kreiso povorotņiku, zolīdi prasos joslā, a pa trešo X6 brauc. Un kāpina ātrumu. Es ar` mazliet sakāpinu, bet aizvien lūdzos, lai palaiž. Šis sučara atkal kāpina. Es vēl! Šis vēl! Nu, pizņes! Nu, labi... Pie sotaka vai čutj vairāk šis droši vien apkārnījās, kad maģistrālais vilcējs pagāja garām ar kādiem 120-130.

Morāle - viņiem LIEKAS, ka viņi prot braukt. HA! Viņus kāds ir apmānījis, - NEPROT viņi braukt. Viņiem tā tikai liekas. Un, jā, Latvijā BMW vaītāji uzvedas agresīvi. Tas ir fakts. Aber fakti ir visietiepīgākā lieta pasaulē.

P.S. Zinu, ka pislētā tā nav labi darīt, bet bija vēls vakars un ceļš bija praktiski tukšs. Es toreiz garantēju drošību! :]

es 15.jūlijs 2013 16:17
0 0 Atbildēt

Viņam vienkārši bitva bija x5 palikusi, negribēja rokas smērēt...

rudens68 14.jūlijs 2013 11:38
0 0 Atbildēt

Kādu 15 gadīgu auto kategorijā bmw 3 sērijas vadīājs ir daudz ātrāks ,agresīvāks braucējs salīdzinot ar tik pat vecu pasātu .

rt 14.jūlijs 2013 21:51
1 0 Atbildēt

Kāds sakars agresīvai braukšanai ar avāriju izraisīšanu?

Chankaishi 17.jūlijs 2013 20:27
0 0 Atbildēt

Tieši tā - kā tas dīvainais šoxs stāsta - paši atsaldētākie ir reizēm visādu skaniju vadītāji - ne jau tu bembi izkodi - ar savu tarataiku tu, radīdams avārijas situāciju, tik savu stulbumu parādīji! Mācies braukt, kamēr vēl dzīvs!

msh 19.jūlijs 2013 0:04
0 0 Atbildēt

Es tevi saprotu. Ja tu brauc ar bumbieri, tātad kings uz ceļa. Ja kāds grib pārkārtoties uz joslu, pa kuru tu brauc, nedod dievs viņam mēģināt aizlīst priekšā bumbierim - bumbierim, kā jau kingu transportlīdzeklim, drīkst tikai nostāties aizmugurē. Ja kings spiež bumbiera gāzes pedāli grīdā, lai aizstāvētu savu augsto lomu šādā situācijā, tas ir normāli, bet ja plebejs ar savu nebumbieri dara to pašu un bumbierim paiet garām, tātad stulbs atsaldenis.

P.N. Man arī vienreiz nācās izkost X5 - ar bezpiedziņas 1.8 A80 ziemas laikā - biju krustā nostājies nepareizajā joslā, nepilnu 100 metru distancē šo kļūdu nācās izlabot. Par laimi pie X5 ruļļiem neviens chankaishi nesēdēja, tāpēc X5 pēc ieskriešanās uz 50-60 kmph vairs nepaātrinājās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti