"Wess Select" pārtrauks jaunu BMW tirdzniecību 4

 
Nozare.lv | 3.septembris 2013 17:05

Sākot ar šā gada 1.oktobri, "Wess Auto Grupa" pārtrauks jaunu BMW automobiļu tirdzniecību, koncentrējot darbību uz "Lexus" un "Toyota" tirdzniecību un servisu, kā arī turpinot sniegt autorizēta BMW servisa pakalpojumus.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā, lēmums pārtraukt jaunu BMW tirdzniecību pieņemts pēc tam, kad no Zviedrijas "BMW Baltic" organizācijas saņemts paziņojums par autorizētā BMW dīlera līguma nepagarināšanu.

"Septiņu gadu laikā, kopš Latvijā darbojamies kā autorizētais BMW pārstāvis, esam veicinājuši BMW zīmola nostiprināšanos līderpozīcijās "premium" automobiļu tirgus segmentā, ieguldījuši milzīgus līdzekļus biznesa attīstībā, kā arī kļuvuši par vienu no BMW Eiropas paraugdīleriem," uzsvēra "Wess Auto Grupas" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Oskins.

"Kad paziņojumu par līguma nepagarināšanu saņēmām bez jelkādiem paskaidrojumiem, bijām neizpratnē. Varam tikai nojaust, ka ar šo lēmumu "BMW Baltic" vēlējies koncentrēt BMW autorizēto pārstāvniecību Latvijā viena starptautiska uzņēmuma rokās," piebilda Oskins.

"Wess Select" turpinās stiprināt savas līderpozīcijas, sniedzot autorizēta BMW servisa pakalpojumus, bet līdzšinējā "BMW Wess Select" autosalonā tiks piedāvāts plašs mazlietotu BMW un citu "premium" automobiļu zīmolu klāsts.

Nākotnē uzņēmums vēl vairāk pievērsīsies "Lexus" un "Toyota" automobiļu biznesa, kā arī "Honda" servisa attīstīšanai Latvijā.

Kā liecina Auto asociācijas informācija, Latvijā BMW markas automašīnas tirgo divi dīleri - "Wess Select" un "Inchcape BM Auto".

"Wess Select" 2011.gadu noslēdza ar 30 305 latu peļņu, bet pērn tā saruka līdz 3668 latiem. Savukārt "Wess Select" apgrozījums auga no 8 534 400 latiem 2011.gadā līdz 9 253 615 latiem pērn.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, apgrozījuma pieaugums ir saistīts ar jaunu auto pārdošanu - pērn BMW pārdoto auto skaits audzis par 5%.

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, "Wess Select" prognozē, ka uzņēmuma apgrozījums nākotnē nesamazināsies. Uzņēmums turpinās orientēties uz servisa pakalpojumu klāsta paplašināšanu, piesaistot citas markas automašīnu apkalpošanu, kā arī lai palielinātu vecāka izlaiduma gada auto īpatsvaru servisa noslodzē. Viena no "Wess Select" tālākās attīstības stratēģijām paredz palielināt lietotu auto pārdošanas apjomus.

No 2002.gada līdz 2006.gadam AS "Wess Select" darbojās ar nosaukumu SIA "Studio MB". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 562 580 latu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Oskins, viņa vietnieks ir Dmitrijs Zeļeņins.

 
Visi komentāri
 
BMW 3.septembris 2013 23:26
0 0 Atbildēt

Wesā varēja daudz ātrāk dabūt rezerves daļas atšķirībā no BM auto. Tagad neapskaužu, ja Tev kaut kas būs jāremontē.

Vērotājs 4.septembris 2013 1:03
1 0 Atbildēt

Tāda dīvaina ķēdīte- audi un vw nonāca moller monopolā, tad Bensons zaudēja Hondu, tagad Wess...

bobcat 4.septembris 2013 10:58
0 0 Atbildēt

tā ir globalizācijas problēma. Tas pats jau bija ar Veho ienākšanu Latvija, izdrāza Auto statusu ka mazo ezi un viss.

xxxcg 5.septembris 2013 8:27
0 0 Atbildēt

Zheel gan, jo laigan inchcape nosaukums cits cilveeki un attieksme taa pati kas mikas laikos. Wess tomeer daudz civilizeetaaks..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti