Apdrošinātājs: Vairāk nekā puse autovadītāju savam auto devuši vārdu 5

 

Foto: iAuto.lv

If | 2.jūlijs 2015 7:01

Bitīte, Kamenīte, Astriņa-pelīte, Melnītis, Zaķītis, Lastočka, Susuriņš, Bērītis, Gazele – autovadītājiem ļoti patīk savus auto dēvēt dažādos ar dzīvniekiem saistītos mīļvārdos. If Apdrošināšana internetā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka kopumā vairāk nekā puse jeb 53 % autovadītāju savam auto ir devuši vārdu vai iesauku un vairākums no tiem ir pamazinājuma formā.

Vārds pamazinājuma formā jeb deminutīvā ir dots 38 % automašīnu. Piemēram, Mazulīte, Vecītis, Bumbulītis, Čabulītis, Piecītis, Dūkulītis un citi. Tāpat visai populāra ir auto vārda darināšana pēc auto numurzīmes burtiem: Henrijs Briesmīgais (HB), Fiksā Zoss (FZ), Jautrā Govs (JG), Frančeska Undīne (FU), Baltā Dūjiņa (BD) vai Gabriela (GA).

Tāpat autovadītājiem, dodot vārdu auto, patīk paust savu attieksmi (16 %), piemēram, auto nosaucot par Foršo Jāni, Omi, Pensionāru, Kurjeru, Otro meiteni, Konservu bundžu, Bastardu, Bezpajumtnieku vai Boratu. Aptaujas rezultāti arī liecina, ka automašīna tiek dēvēta par GaGu, Džeriju, Nauri, Malvīni, Kitu, Bonifāciju vai kādā citā vārdā (10 %).

Vēl viens automašīnas vārda darināšanas veids ir saistīts ar tās marku vai modeli. Piemēram, Bora, Zviedriete, Citroniņš, Citrons, Gredzenu pavēlnieks, Audiks, Vabolīte, Quatriņa, Smārtiņš, Romeo vai Frau Mercedes (9 %).

Aptaujā noskaidrojās, ka 59 % aptaujas dalībnieku jūtas ar savu auto kā nešķirami draugi. Šie autovadītāji atzina, ka savu auto parasti mazgā automazgātavā, kurai var uzticēties, un to remontē pie uzticamākā un rūpīgākā meistara. Tāpat šie autovadītāji atzina, ka viņiem braukšana ar savu auto nozīmē brīvību un viņi to nekādā gadījumā nevienam nevēlētos aizdot. Par sava auto labāko īpašību viņi min izturību un novēlētu tam vēl simtiem kopīgi nobrauktu kilometru.

Vēl 27 % aptaujas dalībnieku atzina, ka viņi ar savu auto jūtas kā viena ģimene – auto mazgā tikai paši ar savām rokām, braukšana ar auto ir ikdienas nepieciešamība, viņi pārvietojas prātīgi, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Šie autovadītāji ir pārliecināti, ka viņu auto labākā īpašība ir uzklausīšana, un savam auto novēlētu “visu, ko vien tas vēlas”.

Savukārt 14 % aptaujas dalībnieku auto ir viņu personības spogulis. Šiem autovadītājiem pārvietošanās ar auto ir bauda, un viņu braukšanas stils ir dinamisks, tāpēc reizēm gadās pārkāpt noteikumus. Savu auto viņi mēdz aizdot bez bažām, taču, ja tas ir jāremontē, viņi krīt panikā un sāk apdomāt jauna auto iegādi.

If Apdrošināšana interneta aptauja tika veikta maijā un jūnijā, aptaujājot 580 Latvijas iedzīvotāju no dažādiem reģioniem.

 
Visi komentāri
 
LMT 2.jūlijs 2015 12:17
0 0 Atbildēt

Kā diez dāmītes sauc savus Peugeotus? Ne jau - "mana lauvenīte"...

GB12 2.jūlijs 2015 16:13
1 1 Atbildēt

Askona Ivanovna (iz BB brokastīm)

S.L. 2.jūlijs 2015 17:40
0 0 Atbildēt

Blūberīte. :) (no Blueberry)

Es savu 3.jūlijs 2015 2:03
0 2 Atbildēt

saucu par Martišku.. (Renault Espace)

No priekšas skatoties atgādina mērkaķēnu :)

anonimikis 8.jūlijs 2015 11:37
0 0 Atbildēt

diezgan bieži sanāk dot vārdus citiem uz ielas sastaptiem auto - grabaža, lūznis, šrots ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti