Prezentēts jaunais Ford Mustang Eiropas tirgum (+ FOTO) 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Motors | 26.marts 2018 12:49

Jaunais Ford Mustang izskatās un arī ir ātrāks: sportiskāks dizains, uzlaboti spēka pārvadi un progresīvas autovadītāja palīgsistēmas

Elegantāks, ātrāks un progresīvāks — jaunais Ford Mustang leģendārā sporta automobiļa pielūdzējiem Eiropā piedāvā sportiskāku dizainu, izsmalcinātākus dzinēja un piekares uzlabojumus, progresīvas autovadītāja palīgsistēmas un lielākas pielāgošanas iespējas.

Slīpā jumta un kabrioleta versijā pieejamais nekavējoties atpazīstamais spēcīgais Mustang profils tagad piedāvā izsmalcinātāku aerodinamiku, ko izceļ LED apgaismojuma tehnoloģija, kā arī 11 izteiksmīgu virsbūves krāsu un jaunu vieglmetāla disku izvēles iespējas.

Mustang 5,0 litru V8 dzinējs tagad attīsta 450 ZS jaudu un komplektācijā ar 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu no 0 līdz 100 km/h var ieskrieties 4,3 sekundēs. Mustang 6 pakāpju manuālā pārnesumkārba tagad ir papildināta ar dzinēja apgriezienu pielāgošanas funkciju, kas ļauj ātrāk un vienmērīgāk pārslēgt zemākus pārnesumus.

Eiropas autovadītāju vēlmēm pielāgotās Mustang braukšanas īpašības ir optimizētas ar jaunu MagneRide® regulējamo piekari un braukšanas režīmiem, tostarp jaunu individuāli pielāgojamo My Mode režīmu. Jauna aktīvā vārstu veiktspējas izplūdes sistēma piedāvā inovatīvu klusas braukšanas režīmu agriem rītiem un vēliem vakariem.

Mustang autovadītāja palīgsistēmas, tostarp pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uzraudzības funkciju un joslas saglabāšanas palīgsistēma, vairo braukšanas prieku un sniedz lielāku sirdsmieru. Mūsdienīgs, pirmklasīgs salona dizains ietver maigus apdares materiālus un 12 collu digitālo mērinstrumentu paneli izcilai braukšanas kvalitātei.

“Eiropas kāre pēc Mustang ir izrādījusies vēl lielāka, nekā mēs bijām iedomājušies — jau tagad gandrīz 33 000 Mustang automobiļu rada vienu no leģendārākajām autonozares ainavām kontinenta ielās,” stāsta Ford Motor Company grupas viceprezidents un prezidents Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā Stīvens Ārmstrongs [Steven Armstrong]. “Uz ceļiem ir tikai daži automobiļi, kas spēj piedāvāt tādu vēsturiskā mantojuma, stila un veiktspējas kombināciju tik plašai auditorijai. Jaunais Ford Mustang piedāvā visu laiku pievilcīgāko pakotni.”

Īsts Mustang
Jaunā Ford Mustang virsbūve ir kļuvusi elegantāka un sportiskāka, vienlaikus saglabājot nekavējoties atpazīstamo izskatu, kas izkopts vairāk nekā 50 gadu garumā. Dzinēja pārsega profils tagad ir zemāks, tajā ir iestrādātas gaisa ieplūdes atveres, apvienojot to ar pārstrādātu apakšējo radiatora režģi, kas piešķir Mustang izteiksmīgāku, agresīvāku izskatu un vienlaikus uzlabo aerodinamiku.

Ford inženieri īpašu uzmanību pievērsa priekšpuses cēlējspēka samazināšanai, uzstādot lielāku priekšējo dalītāju, kas palielina piespēdējspēku, lai palīdzētu noturēt priekšpusi tuvāk zemei, tādējādi uzlabojot stabilitāti. Sānu aizsargpaneļi priekšējo riteņu arku aizmugurē palielina gaisa plūsmu zem Mustang, samazinot pretestību līdz 3%.

Spilgto Mustang aizmugures dizainu izceļ pārstrādāts bamperis un izkliedētāja elements ar standartaprīkojumā iekļautām četrām izpūtēja caurulēm 5,0 litru V8 dzinēja versijā, kas apliecina tā jaudu un veiktspēju. Tagad Mustang papildaprīkojumā ir pieejams arī jauns bagāžas nodalījuma durvju spoileris, kas rada vēl sportiskāku tēlu.

Asajos, tīrajos un ekonomiskajos Mustang priekšējos lukturos, dienas braukšanas gaismās, virzienrādītajos un leģendārajos trīsdimensionālajos aizmugurējos lukturos tagad izmantota LED tehnoloģija, kas pieejama visu Eiropas Mustang modeļu standartaprīkojumā, turklāt pieejami arī LED miglas lukturi. Ir pārstrādāts arī priekšējo lukturi ietvaru dizains, atdarinot augšējā radiatora režģa trapeces formu.

Mustang klientiem Eiropā būs pieejamas plašākas pielāgošanas iespējas, kas ļaus vēl vairāk izpaust klientu individualitāti. Ir pieejamas trīs jaunas izteiksmīgas un dinamiskas metāliskās virsbūves krāsas — Kona Blue, Orange Fury un Royal Crimson. Savukārt klienti, kuri vēlas izcelties vēl vairāk, var izvēlēties sacīkšu auto svītras baltā vai melnā krāsā. Jaunajiem 19 collu kaltajiem vieglmetāla diskiem ir pieejamas dažādas apdares, katra ar savu unikālo raksturu — to vidū Nickel, Ebony Black un Polished Aluminium.

Jaunā Mustang salona dizains rada vēl pirmklasīgāku iespaidu. Maigie apdares materiāli tagad iekļauti arī durvju tapsējumā, bet durvju rokturu apdare ir no alumīnija. Viduskonsolei ir jauns ar roku darināts apšuvums no maiga apdares materiāla ar kontrastējošas krāsas šuvēm, kas rada dinamiskāku un greznāku izjūtu. Mērinstrumentu paneļa ietvars ir pieejams četrās jaunās alumīnija apdares versijās.

Jaunā dzinēja iedarbināšanas poga mirgo sarkanā krāsā no durvju atslēgšanas brīža līdz dzinēja iedarbināšanai, piešķirot Mustang pašam savus sirdspukstus. Tā sirdspukstu skaits ir 30 sitieni minūtē, kas atbilst ponija sirdsdarbības ātrumam miera stāvoklī.

Visā Mustang klāstā ir pieejams arī Carbon Sport salona komplekts ar zamša efekta Alcantara ielaidumiem durvīs un sēdekļos, kā arī mērinstrumentu paneļa ietvars un pārnesumu pārslēgs ar oglekļa šķiedras apdari. Pirmo reizi visā modeļu klāstā maksimālam komfortam pieejami arī apsildāmi un dzesējami sēdekļi ar ādas apdari un apsildāma stūre. Klientiem, kuri izvēlēsies papildaprīkojumā pieejamos Recaro sacīkšu sēdekļus ar ādas apdari, izvēlei būs pieejamas trīs krāsas: Show Stopper Red, Midnight Blue un Ebony.

Nevainojama veiktspēja
Elpu aizraujoša veiktspēja un braukšanas prieks ir Mustang asinīs jau kopš pirmā modeļa laišanas klajā 1964. gadā. Jauni spēka pārvada, šasijas un tehnoloģijas uzlabojumi ļauj jaunajam Mustang piedāvāt visu laiku patīkamāko braukšanas kvalitāti.

Ford 5,0 litru V8 dzinējs ir pilnveidots vēl vairāk, lai tas spētu attīstīt vēl lielāku jaudu un ātrumu nekā iepriekš. Maksimālā 450 ZS jauda un 529 Nm griezes moments ir panākts, pateicoties Ford jaunajai divu degvielu augstspiediena tiešās iesmidzināšanas sistēmai un zemspiediena iesmidzināšanai ieplūdes kanālos, kas arī palielina griezes momentu pie maza dzinēja apgriezienu skaita un komplektācijā ar Ford 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu patērē 12 litrus degvielas uz 100 kilometriem un saražo 270 g CO2 izmešu uz kilometru.*

Ekonomiskākais 2,3 litru EcoBoost benzīna dzinējs attīsta 290 ZS jaudu un 440 Nm griezes momentu un komplektācijā ar 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu patērē 9,0 litrus degvielas uz 100 kilometriem un saražo 199 g CO2 izmešu uz kilometru. Tas piedāvā atsaucīgāku un baudāmāku braukšanu, pateicoties īslaicīgai turbokompresora virsspiediena funkcijai, ko aktivizē straujš paātrinājums, sniedzot papildu jaudu pēc katra pārnesuma pārslēgšanas.

Abu dzinēju komplektācijā ir pieejama gan jaunā 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba, gan 6 pakāpju manuālā pārnesumkārba. Tā kā testa braucienos nobraukti vairāk nekā 6 miljoni kilometru, Mustang jaunā 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba piedāvā lielāku degvielas ekonomiju, kas panākta ar konstrukciju, kurā samazināta berze, un automātisko Start-Stop sistēmu, kā arī labāku paātrinājumu nekā 6 pakāpju automātiskajai pārnesumkārbai, pateicoties optimālam pārnesumu izvietojumam un lieliem pārnesuma skaitļiem.

10 pakāpju automātiskās pārnesumkārbas elektroniskā vadības sistēma nodrošina iestatījumus, kas optimizē braukšanas režīmu veiktspēju, savukārt adaptīvā pārnesumu pārslēgšanas plānošana ļauj transmisijai pielāgoties mainīgiem apstākļiem un izvēlēties pareizo pārnesumu jebkurā situācijā — no braukšanas brīvgaitā līdz sacīkšu trases taisnei. Pārnesumu pārslēgi pie stūres nodrošina autovadītājam maksimālu kontroli.

“Parasti, pārslēdzot pārnesumus, jūs zaudējat laiku,” komentē Ford of Europe galvenais Mustang programmas inženieris Matiass Tonns [Matthias Tonn]. “Jaunā Mustang 10 pakāpju pārnesumkārba ļauj dzinējam attīstīt maksimālu jaudu un griezes momentu pārnesumu pārslēgšanas laikā, kas nodrošina ātrāku paātrinājumu un nevainojamu veiktspēju.”

Lai tiktu galā ar 5,0 litru V8 dzinēja jaudu, Mustang 6 pakāpju manuālā pārnesumkārba ir uzlabota ar dubultā diska sajūgu un divmasu spararatu, kas nodrošina lielāku izturību un ātrāku pārnesumu pārslēgšanu. 6 pakāpju manuālā pārnesumkārba ir aprīkota arī ar Ford jauno dzinēja apgriezienu pielāgošanas funkciju, kas izmanto dzinēja elektroniskās vadības sistēmu, lai uz īsu brīdi atvērtu un aizvērtu droseļvārstu, kad tiek pārslēgts zemāks pārnesums, tādējādi pielāgojot dzinēja griešanās ātrumu izvēlētajam pārnesumam, lai nodrošinātu plūstošu pārnesumu pārslēgšanu.

Braukšanas uzsākšanas kontrole nodrošina maksimālu vilkmi un konsekventu braukšanas uzsākšanu no stāvēšanas pozīcijas. Elektroniskais bremžu bloķētājs, kas aktivizē tikai priekšējās bremzes un ļauj autovadītājam izslīdināt aizmugurējās riepas, lai tās uzsildītu, kad automobilis stāv, tagad ir pieejams standartaprīkojumā ar 2,3 litru EcoBoost dzinēju, kā arī 5,0 litru V8 dzinēju, kas gādā par izcilu veiktspēju, uzsākot braukšanu.

Ford inženieri ir vēl vairāk uzlabojuši Mustang braukšanas dinamiku, lai piedāvātu tik baudāmu braukšanas kvalitāti kā vēl nekad. Pārkalibrēti amortizatori uzlabo stabilitāti līkumos, un aizmugurējā piekare ir pastiprināta ar škērsass savienojumu, kas samazina nevēlamu kustību katrā līkumā, kas var izraisīt virsbūves ļodzīšanos. Biezāki pretapgāšanās stieņi labāk kontrolē virsbūves stabilitāti, nodrošinot labāku manevrētspēju.

Jauna papildaprīkojumā pieejama MagneRide® amortizācijas sistēma spēj zibenīgā ātrumā reaģēt uz mainīgiem ceļa apstākļiem. Unikālo šķidrumu pašā amortizatorā iespējams stimulēt elektroniski, lai panāktu augstāku vai zemāku amortizācijas pretestību atkarībā no braukšanas situācijas. Sensori uzrauga braukšanas apstākļus tūkstoš reižu sekundē, lai nodrošinātu optimālu vadāmību.

Tiek piedāvāti divi jauni braukšanas režīmi, lai autovadītāji varētu pielāgot braukšanas apstākļiem elektronisko trajektorijas stabilizācijas sistēmu, droseļvārsta atsaucību, automātiskās pārnesumu pārslēgšanas iestatījumus, stūres un aktīvās vārstu veiktspējas izplūdes sistēmas iestatījumus. Papildus standarta (Normal), sporta (Sport), sacīkšu trases (Track) un sniega/slapju laikapstākļu (Snow/Wet) režīmam ir pieejami šādi režīmi:
• Drag Strip režīms, kas optimizē veiktspēju maksimālam paātrinājumam no stāvus pozīcijas un 400 metru sprintā dragreisa apstākļos;
• My Mode, kas ļauj autovadītājiem pašiem izvēlēties veiktspējas, dinamikas un izplūdes sistēmas skaņas iestatījumus.

Jauna aktīvā vārstu veiktspējas izplūdes sistēma nozīmē, ka autovadītājs pirmo reizi var pielāgot Mustang izplūdes sistēmas toņa intensitāti savam noskaņojumam un braukšanas apstākļiem. Inovatīvo klusas braukšanas režīmu var ieprogrammēt tā, lai automātiski ierobežotu izplūdes sistēmas skaņu noteiktos laikos, lai netraucētu kaimiņiem — jo īpaši no rīta, iedarbinot 5,0 litru V8 dzinēju.

Viedas drošības un komforta sistēmas
Jaunais Ford Mustang klientiem Eiropā tiks piedāvāts ar plašu klāstu autovadītāja palīgsistēmu, tostarp pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēmu ar gājēju uztveršanas funkciju, kas izstrādāta, lai samazinātu frontālu sadursmju sekas un dažkārt pat izvairītos no tām pavisam.

Mustang pirmo reizi tiks piedāvāts ar adaptīvo kruīza kontroli un distances brīdinājuma funkciju, kas palīdz autovadītājiem uzturēt aptuvenu distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, kā arī kursa maiņas brīdinājuma sistēmu, kas brīdina autovadītājus par nejaušu novirzīšanos no braukšanas joslas, un joslas saglabāšanas palīgsistēmu, kas var piemērot stūrei griezes momentu, lai iestūrētu automobili atpakaļ braukšanas joslā. Pateicoties izsmalcinātām tehnoloģijām, noteikti tiks uzlabots Euro NCAP drošības novērtējums.

Pielāgojams digitālais 12 collu LCD mērinstrumentu panelis attēlo informāciju atbilstoši izvēlētajam braukšanas režīmam — līdzīgi kā superauto Ford GT —, palīdzot autovadītājiem izmantot automobili maksimāli efektīvi. Paneļa konfigurācija tiek automātiski mainīta atkarībā no braukšanas režīma, turklāt autovadītājs var iestatīt mērierīču attēlojumu vienā no septiņām krāsām. Ar 12 collu displeju aprīkotajos Mustang ir pieejama nozarē pirmā videospēļu stila animācija, kad tiek aktivizēts elektroniskais bremžu bloķētājs.

Jaunais Mustang ir aprīkots arī ar Ford SYNC 3 komunikācijas, informācijas un izklaides sistēmu, kas ļauj autovadītājiem pārvaldīt pievienotus viedtālruņus, audiosistēmu, navigāciju un klimata kontroli ar sarunvalodas balss komandām un pirkstu satuvināšanas un vilkšanas žestiem 8 collu skārienekrānā. Sistēma ir savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto™.

Ar jaunu īpašā izlaiduma modeli Ford Mustang Bullitt tiek godināts Mustang GT ar slīpo jumtu, kas tika izmantots leģendārajā Warner Bros. filmā ar Stīvu Makkvīnu [Steve McQueen]. Mustang Bullitt ir pieejams Shadow Black vai klasiskā Dark Highland Green krāsā ar uzlabotu 5,0 litru V8 dzinēju, kas spēs attīstīt 464 ZS jaudu un 529 Nm griezes momentu.**

“Nekas cits neiemieso Mustang garu un aizrautību tik ļoti kā pakaļdzīšanās filmā “Bullitt”,” apgalvo Ārmstrongs. “Jaunais Mustang Bullitt radīs līdzīgu ietekmi, kad tiks uzsākta tā tirdzniecība, piedāvājot vēl lielāku jaudu, jaunas funkcijas, piemēram, dzinēja apgriezienu pielāgošanu un B&O PLAY audiosistēmu, kā arī piezemētu eleganci — gluži kā Stīvs Makkvīns.”

 

 
Visi komentāri
 
usaexperc 26.marts 2018 13:17
8 5 Atbildēt

Bez komentāriem:

viencexperc 26.marts 2018 13:36
2 0 Atbildēt

Vēl davidiču aizmirsi ielikt.

usaexperc 26.marts 2018 13:24
3 2 Atbildēt

5.17 minūtē pateica visu...

usaexperc 26.marts 2018 13:29
3 2 Atbildēt

Nu un saldajā:

dodge 26.marts 2018 13:31
2 1 Atbildēt

Mans favorīts:

viencexperc 26.marts 2018 13:32
26 0 Atbildēt

Kāpēc lai nekonkurētu?

Pēc pārdoto auto skaita Eiropā, mustangu pērk vairak kā audi r8, bmw 6 er, porše Boxster. Aptuveni porše 911 līmenī.

Jo par 40 000 EUR ja gribi sportisku auto, tad var nopirkt tikai tūningotu golfu. Un braukt kā duraks ar golfu.

Nepietiks nauda pat tūningotam passatam. Un neatšķirsies no pelēkās masas ar netūningotiem nabagu versijām.

usaexperc 26.marts 2018 13:45
12 7 Atbildēt

Neesi sasapņojies? Mustang GT konkurents taisnēs ir BMW M2, realitātē, Latvijas ceļos, pietiek ar 330D vai pat 130D (ja lielāks rādiuss līkumam).

viencexperc 26.marts 2018 14:04
31 0 Atbildēt

Par m2 tu domā nočipotu trešo sēriju?

Par to es rakstu.

Cipota 3 sērija maksā 67 000, mustangs 40 000.

Samaksājot 67 000 tu saņemsi degošu ček endžin, dārgus un biežus remontus, galvassāpes un pats galvenais, ka Slaviks ar savu 318 par 10 000 EUR izskatīsies tāds pats.

Bet te ir iespēja par 40 000 paņemt leģendu. Auto ar vēsturi, nevis pelēkās masas nodrāzto auto.

Mani komentāri jālasa starp rindiņām.

eidis 26.marts 2018 15:53
1 0 Atbildēt

Nu un? Te kāds taisās gonkas rīkot? Priekš kam? Drīz būs radari visos stūros, to nefotogēnisko M2 varēsi iebāzt tur kur saule neiespīd.

Mustangs ir glīts, M2 kā vienmēr - nekā. Ar to parasti pietiek. Nu un motors +/- pieklājīgs. Lai perormance nekožas ar tēlu.

jucis 26.marts 2018 14:14
11 2 Atbildēt

es sim auto uzliktu gazi un brauktu bedu nezinadams! vsp zel ka nav 2l dizelis pieejams un universalis, butu daudz praktiskaks. bet labi ka vismaz ir manualis jo automatiem visu laiku ir kaut kadu sitieni, nesaprotu ka var pabraukt ar automatu

PS paldies par motortelpas foto!!!

Opis 26.marts 2018 16:14
0 6 Atbildēt

Kādiem memmesdēliņiem šis mēsluvāģis paredzēts????

Opel 26.marts 2018 20:21
1 0 Atbildēt

Turigiem ar gaumi

Auto k 26.marts 2018 20:20
0 0 Atbildēt

Jebkuram auto var atrast kur piesieties. Te piemers par Latviesu miļako marku...

www.youtube.com/watch?v=Yq8xUX3EVxA

viencexperc 26.marts 2018 21:58
7 0 Atbildēt

Tā ir krievu mīļākā marka. Latviešu mīļākā ir audī.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti