No 1.novembra Latvijā varēs reģistrēt automašīnas ar stūri labajā pusē 11

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 12.aprīlis 2018 14:01

No šī gada 1.novembra Latvijā būs atļauts reģistrēt automašīnas, kurām stūre atrodas labajā pusē, - paredz Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Tāpat kā līdz šim šādām automašīnām būs jāīsteno virkne tehnisko prasību, taču stūres atrašanās puse nebūs jāmaina, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Šādu priekšlikumu komisijas deputāti atbalstīja, atsaucoties uz Eiropas Savienības tiesas spriedumu. Tajā pēc būtības norādīts, ka prasība mainīt stūres atrašanās pusi šādām automašīnām ierobežo personu brīvu pārvietošanos, pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Atbilstoši jaunajām likuma normām tiks precizēti Ministru kabineta noteikumi, kas noteiks, ka automašīnas stūres atrašanās puse nebūs jāmaina, bet mašīnai būs jāatbilst tehniskajām prasībām, lai braukšana uz ceļa būtu droša, iepriekš komisijas sēdē deputātus informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijas pārstāvji.

Ceļu satiksmes likums līdz šim noteica, ka Latvijā ir aizliegts reģistrēt mehāniskos transportlīdzekļus, kas pēc konstrukcijas ir paredzēti braukšanai pa ceļa kreiso pusi, izņemot atsevišķas specializētās automašīnas, vēsturiskos spēkratus un automašīnas, kas ievestas no ārzemēm uz laiku.

 
Visi komentāri
 
sviesc 12.aprīlis 2018 14:10
9 3 Atbildēt

muļķīgs lēmums, kurš apdraud satiksmes drošību tiešā veidā.

tam nav nekāda sakara ar pārvietošanās ierobežošanu. ierobežo pārvietoties aizliegums ar citā valstī reģistrētu, nevis stūres novietojums. bet nu šis pa lielam ir precidents. nākamais solis būs atļaut reģistrēt pašdarinātus brīnumus uz riteņiem. ejam Ķīnas virzienā. baļķis ar motoru un riteņiem būs gana labs pārvietošanās līdzeklis.

650 12.aprīlis 2018 17:49
8 1 Atbildēt

Interesanti būtu "uzzināt" patiesību par to ,kurš un kāpēc šo jauko iespēju vispār ir iedarbinājis.

msh 12.aprīlis 2018 18:42
2 0 Atbildēt

Stūre nepareizajā pusē nav vajadzīga, bet tas tavs "nākamais solis" gan ir vajadzīgs, jo šobrīd ar paštaisītu transportlīdzekļu reģistrēšanu ir vienkārši čau.

Bils 12.aprīlis 2018 18:04
3 0 Atbildēt

90-to gadu sākumā bija atļauts, pareizāk sakot, nebija aizliegts, kamēr aizliedza. Kam tagad atkal ir izdevīgi?

650 12.aprīlis 2018 18:20
5 1 Atbildēt

Nu tur skaidrs, ka EU tiesa ir apšaubāmi to spriedusi, ka personas brīvība un ka mums tas ir tagad jāpilda utt- bet kāpēc diez tie deputāti un drošības sludinātāji uzvedas tik atturīgi? Nesen pats Timrots izbrauca ar tādu auto,nekas labs viņam nesanāca.Vēl bija, kur moto pasaulē pazīstams personāžs testēja un skaidroja par kreisās puses kustībai domāta moča lietošanu.Abiem viedoklis līdzīgs- ja cilvēks mācījies no nulles ar tādu braukt, tas būtu pieļaujams.Ja otrādi- maza garantija, ka bīstamā situācijā viņš instinktīvi pielietos tās "otras" darbības.Un kur tad trešā garantija- par to, ka šādi transportlīdzekļi nenokļūs dažādu taupītāju lietošanā, kuri paši par sevi nav braukšanas experti pat ar parasto "mūsējās" puses braucamrīku?

prasības 12.aprīlis 2018 18:23
1 0 Atbildēt

Vai spēkā paliek visas iepriekšējās prasības uz lukturiem u.c. lietām?

650 12.aprīlis 2018 18:46
3 0 Atbildēt

Nee, esot prasības "papildu aprīkojumam", ieskaitot tipa videokameru kreisās puses situācijas filmēšanai.Tas gan (nezkaapeec) netiek tā detalizēti izskaidrots plašāku sabiedības masu mierināšanai.Piem, šajā izsmeļošajā rakstā "satiksmes drošibas pārstāvji" bijuši tādi paskopi vārdos, ko ta tur katram lo-ham ies skaidrot un taa...

Uggga 12.aprīlis 2018 23:10
0 0 Atbildēt

Kaut kur lasīju, ka reģistrēt grinošajiem lukturi būšot jāpārliek, video ekrāns kreisās puses filmēšanai un OCTA par ļoti “saldu” cenu.

msh 13.aprīlis 2018 12:48
0 0 Atbildēt

Nu lukturi jau paši par sevi - nav ko pretī braucošos žilbināt...

AGA 12.aprīlis 2018 21:02
1 0 Atbildēt

Vienīgais glābiņs - ja tiem OCTA būs x 10!

Nu cerams, ka nebūs x 3 un visiem!

Vecais 13.aprīlis 2018 10:14
0 0 Atbildēt

Domāju, ja cilvēks ar veselu galvu parēķinās, cik izmaksā nomainīt lukturus, spoguļus un uzstādīt videokameru ar monitoru, un beigās vienalga iegūst auto ar stūri nepareizajā pusē, to gribētāju nebūs daudz. Tas taču ir čakars un neērības mašīnas mūža garumā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti