Auto īpašniece brīdina par negodīgu autodīleri 19

 

Foto: iAuto.lv/Ilustratīvs attēls

iAuto | 15.septembris 2018 8:10

Autovadītāja atsūtījusi uz iAuto vēstuli, kurā apraksta savu situāciju pērkot mazlietotu auto un brīdina par negodīgu attieksmi no oficiālā dīlera puses. Sieviete nenosauc uzņēmuma nosaukumu, vien cer, ka citi pircēji būs apdomīgāki un nepieļaus līdzīgu kļūdu.

iAuto nav iespējas pārbaudīt šīs informācijas patiesumu!

Labdien!
Vēlos padalīties ar savu pieredzi, lai citi nepieļautu to pašu kļūdu. Varbūt Jūs ieinteresēs mans stāsts un vēlēsieties par to uzrakstīt. 

Es nopirku mašīnu no oficiāla dīlera ar 600km nobraukumu un 2 gadu garantiju, nākamajā dienā mašīna paradīja ka ir nepieciešams veikt apkopi, jo ir noritējis gads kopš iegādes (pirmais saimnieks gadu pabraucis). Pierakstījos tur pat pie dīlera uz apkopi, mašīnu noturēja dažas stundas un paziņoja ka nevar veikt apkopi, jo ir uzlikta rūpnīcas atsauce un ir jātransportē uz Poliju mašīna. Pati sazinājos ar Polijas pārstāvniecību, visu pati saorganizēju lai ar treileri savāc tikko nopirkto mašīnu, paliku uz divām nedēļām bez mašīnas, jo no vietēja pārdēvēja uz arī neko nesaņemu uz maiņu. Tādas situācijas atkārtojas jau trešo reizi - mašīna regulāri brauc uz Poliju uz treilera. Vērsos pie juristiem, lai pieteiktu auto atgriešanu pārdēvējām, līdz ar to pieprasīju no rūpnīcas atsaukšanas datumus un iemeslus, biju šokēta, kad saņemu datus, jo izrādās ka uz pirkšanas momentu man pārdeva mašīnu, kurai bija problēmas ar vadītāja gaisa spilvenu, respektīvi mašīna nebija droša! 

Uz doto brīdi noslēdzu līgumu ar PWC advokātu biroju, kuri gatavo pretenziju uz PTAC un vēlāk uz tiesu. 

Domāju ka mans stāsts palīdzes cilvēkiem, kuri vēlas iegādāties nedaudz lietoto auto no oficiāla dīlera saprast kā labāk pārbaudīt auto un pārdēvēju. 

IESŪTI savu stāstu mums uz iAuto@iAuto. lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 15.septembris 2018 8:35
30 5 Atbildēt

Man gadījās arī sastapties ar negodīgu uzņēmumu.Es negribu nosaukt tā nosaukumu, bet ticiet man uz vārda. Es nopirku dzīvokli, bet tur iekšā izrādījās citplanētiešu bāze.

Neparādīšu arī nekādus dokumentus.

Tā ka, uzmanīgi pērkat dzīvokļus.

WONDERWHY 15.septembris 2018 9:13
5 3 Atbildēt

Izklausās pēc kaut kāda Citroen vai Fiat. Man šāds gadījums arī reiz bija. Tika iegādāts firmai mazlietots busiņš un nojuka kārba garantijas periodā. Aizvedot pie dīlera izrādījās, ka mašīna nav vietējam tirgum, bet Čehijas tirgum. Līdz ar to netika dots maiņas autiņš un 3 nedēļas bez busa. Fiat buss bija.

Conqueror 15.septembris 2018 9:57
22 2 Atbildēt

anonīmas vēstules, pilnīgi bezjēdzīgi

kasinsh79 15.septembris 2018 13:54
3 2 Atbildēt

Fake news?

650 15.septembris 2018 15:05
1 0 Atbildēt

Tas, ka pie dīlera pastāv iespēja iepirkt lietotu suudu, ir vairāk kā skaidrs.Nav skaidrs šīs publikācijas mērķis.Vienlaikus uz 3 krēsliem nepasēdēsi- vajadzētu izvēlēties kurā pusē nostāties un vismaz 1reiz (!) novest kādu tādu tamlīdzīgu publikāciju līdz reālam rezultātam.Ne tā, kā bija ar te bezjēgā bravūrīgi izbazūnētajiem gadījumiem par ātrumpārkāpuma nepamatotu piešūšanu,garmina rādījumu apstrīdēšanu,lidostas trotuāru apspļaudīšanu un jūrmalā/iebraukšanas sodiem un kaut kādu tur skaidrojumu "uzprasīšanu" no atsevišķiem ierēdņiem un amatpersonām (kuri vnk uzspļaut/gribēja uz visu to un šo...).

Maris 15.septembris 2018 19:48
2 0 Atbildēt

Nosūtījām papildus jautājumu, pagaidām nav atbildes.

GB12 15.septembris 2018 20:00
6 0 Atbildēt

Varbūt tad vajadzēja pagaidīt atbildes? Citādi pēc tādas tirgussievas klačiņas tas viss izskatās, un uzticamība iauto, kā objektīvu auto ziņu portālam, tikai sarūk. Es arī varu izdomāt dajebkādu problēmu par dajebko ar auto saistītu, un nosūtīt. Publicēsiet?

Maris 15.septembris 2018 23:21
0 0 Atbildēt

1) tāpēc sākumā ir atruna

2) konkrēts uzņēmums nav minēts

3) problēmas apraksts ir interesants

Maris 15.septembris 2018 23:22
0 0 Atbildēt

4) gaidījām nedēļu

GB12 16.septembris 2018 12:01
0 0 Atbildēt

Un? Tāpēc jau es arī rakstu - iesūtīšu kaut kādu interesantu sacerētu tuftu bez jebkāda seguma, faktiem un pierādījumiem. Publicēsiet?

Maris 15.septembris 2018 19:50
1 0 Atbildēt

Lidosta atrisinājās - bija publikācija.

Jurmala atrisināta daļēji, bet kopā ap 10 publikācijām un būs vēl.

Policijas radara sods arī tika atcelts.

650 15.septembris 2018 21:04
0 0 Atbildēt

Lauva savācis visus zvērus un saka : šodn ēdīsim pašu bailīgāko.

Zaķis,to padzīrdējis, izskrien priekšā un sāk skaļi kliegt: neļaušu mežaKuili apēst !!

ps- atvainojos par neprecizitāti, es tā alegorijās runāju.Priekš manis tā "vislabākā" atbilde būtu, ja kāds no tiem atbildīgajiem būtu kaut vienreiz izsaukts uz iAuto tiešsaistes konferenci,un bailēs par savu ādu te tiešām arī naski ierastos- lūk Tad mēs no viņa tiešām "uzprasītu".Tas tur zivtiņa mantinieks toreiz lika skaidri noprast- neko lieku viņš te nekaidros, jo vnk lohiem tas nav jāzin.Tas, ka viņš "atcēla lēmumu",tas ir pupu mizas, salīdzinot ar šo te dzīves īstenību.

ps2- cerams, ka tas tur vārdā nenosauktais "suudu/dīleris" neizrādīsies kāds no šīs vietnes pastāvīgajiem reklāmdevējem.

Pļurkt 15.septembris 2018 16:21
1 2 Atbildēt

Dīlerservisā pa kluso iesaka kaktu dīzelistu, jo labi zina ka paši kādu no konkrētajām kaitēm nav spējīgi salabot!

Protams ne jau katram pačukst, bet ja labi apzinās ka priekšā stāv cilvēks kas "kaut ko zina no dīzeļiem" vai tāds kas skaidri liek saprast ka spēj pastāvēt par sevi...

viensexperc 17.septembris 2018 0:06
3 0 Atbildēt

Zini, ko dīlerservisi sūta pie kaktu meistariem?

Sākot no 10, gadus veciem auto, jo to īpašnieki pat iedomāties nevar cik daudz būs jāmaksā par to remontiņu, kaut tikai tādēļ, ka koļa kurš iepriekš kaut, ko taisīja/grieza arā nebija pieskrūvejis un uzlika kaut, kādu hamutu.

Nu neņems neviens to 10 gadīgo veco lūzni, kuram tur simtu un viena kaite, un īpašnieks jau pie 200Eur summas sāks raudāt. Nevajag te visu pārfrāzēt pa savam, šeit jau katrs otrais ar šo "slimību" slimo...

eseris 15.septembris 2018 18:44
0 2 Atbildēt

ne tikai dīzeļiem, arī benzīnniekiem tas pats notiek - sūta no viena sevisa uz otru un tad pie kāda lietpratēja, individuāli.

Ivars 16.septembris 2018 11:02
0 1 Atbildēt

Kaut kāds "sviests" ne raksts.Ja ko nopietnu raksta,tad nosaucat kādā kompānijā nedrīkst iepirkties,nevis pēc komentariem lasot minēt kurš autiņš tas ir bijis!

?? 16.septembris 2018 11:51
0 0 Atbildēt

Ko nozīmē nosauciet? - cilvēks atsūtījis vēstuli, kas publicēta. Kā redzi, vairāk nekas nav uzrakstīts - varbūt tu zini vainīgos?

KillerMiller 17.septembris 2018 9:49
1 1 Atbildēt

Varēja jau nu to dīleri vārdā nosaukt. Visdrīzāk viņš nemaz nav oficiāls auto ražotāja pārstāvis Latvijā, bet gan kaktu kantoris.

Citādi rūpnīcas atsaukumu būtu izpildījis bez liekas kavēšanās nevis sūtījis uz Poliju pie īstā pārstāvja.

Rūpnīcas atsaukumi ir normāla prakse un to dēļ neizdosies atgriezt auto pārdevējam. Varēja advokātu kantori nealgot.

šajā ziņā pozitīvi varu atsaukties par Chrysler, kuriem rūpnīcas atsaukumu esamību un izpildi/neizpildi var pārbaudīt jebkurš internetā pēc auto VIN numura.

Ar drošību saistītiem atsaukumiem nav noilguma un tiek bez maksas laboti ne tikai auto garantijas perioā, bet arī 20 gadu veciem auto. Vismaz kamēr Chrysler pārstāvēja TC-Motors tā bija.

Nils 17.septembris 2018 16:51
1 0 Atbildēt

Tam nav nekāda sakara ar Kreisleri, arī Opel un citi dīlerservisi ar drošibu saistītus defektus novērš veciem auto, + pēc VIN numura visiem auto ir redzami atsaukumi, ja tie neuzrādās, tad auto nav bijis tos novērst.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti