Jau septīto gadu visā Latvijā bezmaksas pārbaudīs auto gatavību braukšanai ziemā

 

Foto: Ilustratīvs attēls

DBS | 3.oktobris 2018 11:02

No 8. līdz 21.oktobrim Drošas Braukšanas Skola (DBS) sadarbībā ar uzņēmumu Circle K Latvia, Ceļu Satiksmes drošības direkciju un riepu ražotāju Bridgestone desmit Latvijas pilsētās organizēs Servisa dienas – tajās bez maksas varēs pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, lai pārliecinātos par tā gatavību braukšanai ziemas apstākļos.

DBS speciālisti pārbaudīs riepu stāvokli – protektora atlikumu un veiks spiediena korekciju, kā arī veiks pētījumu par riepu vecumu. Tāpat tiks pārbaudīti auto lukturi un vadītāji saņems ieteikumus. Speciālisti novērtēs arī akumulatora un ģeneratora stāvokli, kā arī sniegs konsultācijas un atbildēs uz jautājumiem par auto apkopi un diagnostiku.

Šajā gadā DBS akcijā iesaistīsies arī uzņēmums Getz Nordic, kurš ar pārstāvēto zīmolu Trico (vējstiklu slotiņas) vēlas akcentēt šķietami sīku detaļu nozīmību drošas braukšanas nodrošināšanā. Akcijas laikā ikviena apmeklētāja automašīnai tiks pārbaudītas arī vējstiklu slotiņas, jo tās tiešā veidā ietekmē drošību, gādājot par kvalitatīvu redzamību un braukšanas komfortu.

DBS direktors Jānis Vanks uzsver: “Sākas tumšā laikapstākļu sezona, drīz būs ziema. Transportlīdzekļu sistēmu pārbaude ir būtiska ne tikai pašu braucēju, bet arī pārējo satiksmes dalībnieku drošībai. Ja, piemēram, būs nepareizs lukturu regulējums, tiks apžilbināti pretimbraucēji vai netiks pamanīti gājēji. Tāpat ļoti svarīgi ir sekot līdzi riepu stāvoklim un bremzēšanas iekārtām, tādēļ auto diagnostika ir visu satiksmes dalībnieku drošībai.”

“Pērn tika pārbaudīti gandrīz 600 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta,” norāda J. Vanks. Visbiežāk sastopamās problēmas vai nepilnības ir nepareizs lukturu regulējums.

Servisa dienas notiks Liepājā, Ventspilī, Talsos, Saldū, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Rīgā. Katrā pilsētā kvalificētus auto speciālistus varēs satikt Circle K DUS un pilsētas CSDD – katrā atrašanās vietā pārbaudes būs atšķirīgas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, taču jāņem vērā speciālistu darbības laiks – no plkst. 11.00 līdz 18.00.


Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:


CSDD 8.10. Liepāja
Liepāja 1, Esperanto iela 2/8
Liepājas nodaļā Brīvības ielā 148

10.10. Ventspils
Rūpniecības iela 4
Ventspils nodaļā Ganību ielā 154a

09.10. Talsi
„Jaunratnieki”, Jaunzemes, Ģibuļu pagasts
Talsu nodaļā F. Blumbaha ielā 11

11.10. Saldus
Saldus apvedceļš 11
Saldus nodaļā Saldus apvedceļš 10

12.10. Jelgava
Jelgava 1, Brīvības bulv.1
Jelgavas nodaļā, Satiksmes ielā 2a

15.10. Jēkabpils
Rīgas iela 218G
Jēkabpils nodaļā Ā.Elksnes ielā 2

16.10. Rēzekne
Atbrīvošanas aleja 143b
Rēzeknes nodaļā Jupatovkas ielā 1a

17.10. Daugavpils
Daugavpils 1, Ventspils iela 28
Daugavpils nodaļā Kraujas ielā 3

18.10. Valmiera
Valmiera 2, Ausekļa iela 26
Valmieras nodaļā E.Lācera ielā 3

19.10. Rīga
Ulmanis 1, Ulmaņa gatve 110
Rīgas nodaļā Antenas iela 2
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti