Plašāka publika izmēģina "Latvijas Gada auto 2019" pretendentus (+ VIDEO)

 
iAuto | 24.oktobris 2018 11:37

13. oktobrī ar daudzveidīgu programmu aizvadīta konkursa “Latvijas Gada auto testa diena Molā”, tomēr daudziem visgaidītākā bija iespēja pašiem sēsties pie jaunāko automobiļu stūres.

Testa dienā Molā šogad vienkopus bija 21 automobilis. Testa braucienos varēja doties ikviens interesents ar derīgu autovadītāja apliecību, taču šī ik gadu arī lieliska iespēja jauna automobiļa potenciālajiem pircējiem vienuviet salīdzināt dažādus Latvijā pieejamos modeļus. Šogad bija iespēja izmēģināt: “Alfa Romeo Giulia”, “BMW X3”, “Citroën C4 Cactus”, “Citroën Berlingo”, “Dacia Duster”, “Hyundai Kona”, “Jaguar E-Pace”, “KIA CEED”, “KIA Sportage FL MildHybrid”, “KIA Stonic AT”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “Renault Koleos”, “Seat Arona”, “Ssangyong Rexton”, “Subaru Outback”, “Subaru XV”, “ŠKODA Fabia”, “ŠKODA Octavia”, “Volkswagen T-Roc”, kā arī pavisam jauno “Honda CR-V”. Apmeklētājiem bija apskatāms arī jaunais elektromobilis “Nissan Leaf” šķērsgriezumā. Savukārt azartiskākie pasākuma dalībnieki piedalījās veiklības braucienā īpaši izveidotā šķēršļu trasē, kur balvā “Suzuki Swift 4x4” ar pilnu degvielas tvertni uz nedēļas nogali.

Pasākumā norisinājās arī satiksmes drošībai veltītas aktivitātes. Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas stendā klātesošie varēja uz savas ādas pārliecināties par drošības jostu nozīmi un efektivitāti gadījumos, ja automašīna apmetusi kūleni. Savukārt ar izglītojošiem un interaktīviem semināriem ik stundu skatītājus uzrunāja “Latvijas Gada auto 2019” žūrijas priekšsēdētājs Atis Jansons, vēršot uzmanību pareizai distances un braukšanas trajektorijas izvēlei. Bet bērnus priecēja īsts iAutorobots, ar kuru varēja nofotografēties.

Tituls “Latvijas Gada auto” šogad tiks pasniegts jau 20. reizi, un uzvarētāji tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā 7. decembrī viesnīcā “Avalon Hotel”. Savu roku uzvarētāju noteikšanā varēs pielikt ikviens, jo no 8. novembra līdz 7. decembrim interneta portālā iAuto.lv, ar vēstulēm Latvijas Avīze un klātesot t/c “Mols” notiks balsojums par nomināciju “Latvijas Gada auto 2019 Tautas simpātija”, kurā pirms gada tika saņemtas 11 355 balsis.

Konkursam “Latvijas Gada auto 2019” pieteikti jau 26 jaunākie auto modeļi Latvijā: “BMW X3”, “ŠKODA Fabia”, “Hyundai Kona”, “SEAT Arona”, “Sangyong Rexton”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “Nissan Leaf”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Mercedes-Benz CLS”, “Citroën C3 Aircross”, “Citroën C4 Cactus”, “Citroën Berlingo”, “Jaguar E-Pace”, “Volkswagen T-Roc”, “Dacia Duster”, “Peugeot 508”, “Peugeot Rifter”, “Subaru XV”, “KIA Ceed”, “KIA Sportage”, “Lamborghini Urus”, “Suzuki Swift”, “Honda CR-V”, “Audi A6”, “Audi A7 Sportback”, “Audi Q8” un “Ford Focus”. Jaunus dalībniekus konkursam iespējams pieteikt vēl līdz šā gada 7. novembrim.

Informatīvi atbalsta: “Delfi”, “iAuto.lv”, “Latvijas Avīze”, “Tvnet”, “jauniauto.lv”, “Auto ziņas”, “garaza.lv”, “Dieviete.lv”, “dzivoklis.lv”. Atbalsta: tirdzniecības centrs “Mols”, viesnīca “Avalon Hotel”, LAMB, “V4 motors”, “Venden” un “Intergaz”.

Foto: Latvijas Gada Auto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti