IZM atteikusi trim Latvijas miljonāriem pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai viņiem piederošās zemes pie Biķernieku trases 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 13.novembris 2018 9:43

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir noraidījusi trīs privāto zemju īpašnieku lūgumu valdībā virzīt nepieciešamos dokumentus par nacionālās sporta bāzes statusa pārtraukšanu daļai viņiem piederošās zemes pie Biķernieku trases, aģentūra LETA noskaidroja IZM

Pie IZM bija vērsušies uzņēmēji Guntis Rāvis, Igors Skoks un Andris Putāns, kuri visi tikuši minēti Latvijas miljonāru sarakstos, ar aicinājumu pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai viņiem piederošās zemes pie Biķernieku trases.

Ministrija rakstveidā atteikusi virzīt nepieciešamos dokumentus izskatīšanai valdībā, jo tie neatbilst likuma prasībām. Ministrijas ieskatā, Biķernieku kompleksa sporta bāze ir vienots veselums, kas sastāv no vairākiem nekustamajiem īpašumiem - gan būvju, gan zemes īpašumiem - un tās darbība nepastarpināti ir saistīta ar nacionālās sporta bāzes statusam noteikto mērķi.

Būves, kas atrodas uz konkrētajiem zemesgabaliem, ir cieši savienotas ar zemesgabalu un tās nav iespējams atdalīt no zemesgabala, neietekmējot būves vai atdalāmā objekta būtību. Atņemot Biķernieku kompleksajai sporta bāzes daļai nacionālās sporta bāzes statuss, tiktu ietekmēta Biķernieku kompleksās sporta bāzes pastāvēšana.

Kā ziņots, minētajām personām pieder zemes daļa, kas atrodas pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apsaimniekotās Biķernieku trases. Lūgumā pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai zemes, kas atrodas pie CSDD Biķernieku trases, tās īpašnieki pauž nostāju, ka zeme faktiski netiekot izmantota nacionālās sporta bāzes vajadzībām, turklāt daļā no teritorijas neesot apmeklētājiem drošs tehniskais stāvoklis, piemēram, daļa no tribīnēm ir avārijas stāvoklī.

Zemes īpašnieki uzskata, ka nav pieļaujams, ka CSDD zemi tālāk nodod komercdarbībai - specializētajiem auto servisiem, bet nekustamā īpašuma nodoklis nacionālās sporta bāzes statusa dēļ valsts budžetā netiek maksāts

Tāpat ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai rosinātu zem Nacionālās Biķernieku kompleksās sporta bāzes esošās zemes atsavināšanu privātīpašniekiem, kas nodrošināšot šī sporta centra attīstību.
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 13.novembris 2018 14:47
10 2 Atbildēt

diez vai. Kungi gribēja noraut piķi, aplauzās, tāpēc nolēma rīkot savādāk. Tu domā, ka tos zemes gabalus viņi saņēma mantojumā? Protams, ka nopirka. Redzot, ka tur blakus trase.

as 13.novembris 2018 10:32
5 3 Atbildēt

Kāpēc neviens žurnālists nav spējis tikt klāt šiem kungiem un nointervēt viņus?

Man viņi agrāk šķita sakarīgi personāži, bet, pieļauju, ka nauda aizmiglo veselo saprātu. Vai arī viņi varētu pastāstīt savu viedokli, kas, iespējams, būtu interesantāks un pagrieztu šo visu pavisam citā gaismā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti