Atkāpusies "Rīgas satiksmes" valde; pagaidu valdi vadīs Anrijs Matīss (17.40) 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.decembris 2018 17:34

Visi pieci pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes locekļi galvaspilsētas mēram Nilam Ušakovam (S) iesnieguši atlūgumus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vadīs bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss un tajā iekļauti arī divi pašreizējie RS darbinieki - Satiksmes un organizācijas nodaļas direktors Edmunds Zivtiņš un Drošības un risku vadības nodaļas direktors Jānis Geduševs.

Kā aģentūrai LETA sacīja Ušakovs, tad pirmais Matīsa uzdevums būs apturēt visu pašreizējo sabiedriskā transporta iepirkumu norisi, kas saistīti ar transporta piegādi. "Visos gadījumos, kad piegādes vēl nav pabeigtas un kur to ļauj likumu normas - ir jālauž līgumus un jāizsludina atlikušo transporta vienību iepirkumus no nulles," pauda Ušakovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka viņam nav ko pārmest nevienam no valdes locekļiem, jo visi strādājuši pēc labākās sirdsapziņas. "Pēc viņu domām, tas ir būtiskākais, ko viņi pašlaik var izdarīt, lai saglabātu uzņēmuma reputāciju. Esmu visiem valdes locekļiem un, jo īpaši Leonam Bemhenam, pateicīgs par šo lēmumu un pieņemu viņu atlūgumus. Vienlaikus es ceru, ka izmeklēšanas darbības apliecinās, ka valdes locekļi nav līdzdalīgi pārkāpumos, kādi, iespējams, ir notikuši uzņēmumā," Ušakovs.

Vecās valdes locekļi darbu atstāj no šodienas, 14.decembra, un no šodienas darbu uzsāk arī jaunie pārstāvji. Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz valdes locekļu amatiem.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktais kriminālprocess ir saistīts ar trim pašvaldības uzņēmuma RS veiktajiem iepirkumiem, tādējādi izmeklējot amatpersonu kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Birojā skaidroja, ka kriminālprocess sākts par RS 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā RS veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 13.decembris 2018 18:46
6 0 Atbildēt

Tikmēr Ušaks tēlo muļķi.

Ha-ha 13.decembris 2018 17:48
4 0 Atbildēt

Prātā nāk žurnālista Māra Zandera pirms dažiem gadiem Anrija Matīsa virzienā retoriski uzdotais jautājums, kas skanēja apmēram šādi: kopš kura laika cilvēks, kurš stāvējis klāt pie visiem sūdiem, skaitās labs speciālists?

viencexperc 13.decembris 2018 23:52
4 1 Atbildēt

Kāpēc "tēlo"?

muļķis arī ir muļķis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti