Kā notika “Latvijas Gada auto 2019” 4x4 apvidus auto testi; rezultāti (+ VIDEO)

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 22.decembris 2018 6:23

Papildus galvenajam “Latvijas Gada auto 2019” titulam, kuru izcīnīja KIA Ceed, tika pasniegtas balvas 10 nominācijās. Viena no lielākajām interesēm tradicionāli ir par apvidus auto klasi, kurā tiek izdalītas 2 nominācijas: “4x4 Apvidus auto 2019” un “Pilsētas Apvidus auto 2019”.

Uz titulu “4x4 Apvidus auto 2019” pretendēja 11 automobiļi: Audi Q8, BMW X3, Dacia Duster, Honda CR-V, Hyundai Kona, Jaguar E-Pace, Mitsubishi Eclipse Cross, Ssangyong Rexton, Subaru XV, Volkswagen Touareg un Volkswagen T-Roc.

Seko mūsu YouTube kanālam Youtube.com/jauniAuto !

Fināla TOP3 iekļuva Dacia Duster, Ssangyong Rexton un Volkswagen Touareg. Rezultāti: 3. vietā ar 88 punktiem palika Ssangyong Rexton, 2.vietu izcīnīja Volkswagen Touareg ar 102 punktiem, bet ar 110 punktiem 1.vietu izcīnīja un “4x4 Apvidus auto 2019” ir Dacia Duster.

Balsojumam kvalificējās 25 no 28 žūrijas biedriem. Katrs žūrijas biedrs katrā papildus nominācijā sadalīja 20 punktus attiecībā 10, 6 un 4 punkti. Kopējais punktu skaits ir 500, bet vienam pretendenta auto teorētiskais maksimālais punktu skaits ir 250.

Uz titulu “Pilsētas Apvidus auto 2019” pretendēja 15 automobiļi: Audi Q8, BMW X3, Citroën C3 Aircross, Dacia Duster, Honda CR-V, Hyundai Kona, Hyundai Kona Electric, Jaguar E-Pace, Lamborghini Urus, Mitsubishi Eclipse Cross, Seat Arona, Ssangyong Rexton, Subaru XV, Volkswagen Touareg un Volkswagen T-Roc.

Fināla TOP3 iekļuva Hyundai Kona, Seat Arona un Volkswagen T-Roc. Rezultāti: Hyundai Kona 3.vietā ar 64 punktiem, 2.vietā Seat Arona ar 68 punktiem, bet 1.vietu ar 148 punktiem izcīnīja un “Pilsētas Apvidus auto 2019” ir Volkswagen T-Roc.

Šobrīd preses tirdzniecības vietās visā Latvijā ir nopērkams žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2018” ar auto nozares un satiksmes drošības aktualitātēm, kā arī 20 auto testa apskati ar atsauksmēm.

Konkursā “Latvijas Gada auto 2019” tika pieteikti 29 jaunākie auto modeļi Latvijas tirgū no 20 Pasaules auto ražotājiem: Audi A6, Audi A7 Sportback, Audi Q8, BMW X3, Citroën C3 Aircross, Citroën C4 Cactus, Citroën Berlingo, Dacia Duster, Ford Focus, Honda CR-V, Hyundai Kona, Hyundai Kona Electric, Jaguar E-Pace, KIA Ceed, KIA Sportage, Lamborghini Urus, Mercedes-Benz A-klase, Mercedes-Benz CLS, Mitsubishi Eclipse Cross, Nissan Leaf, Peugeot 508, Peugeot Rifter, Seat Arona, Ssangyong Rexton, Subaru XV, Suzuki Swift, ŠKODA Fabia, Volkswagen T-Roc un Volkswagen Touareg.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti