Sasniedzot 18 gadu vecumu, ceļu satiksmei pievienojas 5 tūkstoši jauniešu gadā 4

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 26.marts 2019 12:17

Pērn Latvijā autovadītāja apliecības ieguva 18522 jaunie autovadītāji vecumā no 18 līdz 20 gadiem, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā statistika. Savukārt 5306 no viņiem apliecības ieguva, sasniedzot 18 gadu vecumu, 2017.g. – 5060, bet 2016.g. – 4927, sešu gadu statistika uzrāda līdzīgu jauno autovadītāju apjomu.

Iegūt autovadītāja apliecību 18 gadu vecumā - tas lielākoties ir sapnis jau vidusskolā. Šim pārbaudījumam jaunieši gatavojas autoskolās, daudzi jau 16 gadu vecumā saņem mācību braukšanas atļauju jeb, tā dēvētās, “baltās tiesības”. Tās ļauj jauniešiem vadīt B kategorijas transportlīdzekli, ja blakus atrodas kāds, kam jau vismaz 3 gadus ir autovadītāja apliecība. 

Ģirts Timrots, konkursa “Gada jaunais autovadītājs” realizētājs: “Lielākoties jaunieši lieliski pārzina Ceļu satiksmes noteikumus, diemžēl bieži trūkst izpratnes par atbildību, kas jāuzņemas autovadītājam, un par savas rīcības iespējamajām sekām. Konkursa "Gada jaunais autovadītājs" praktiskā apmācību programma dod iespēju jauniešiem izprast iespējamos draudus piedaloties ceļu satiksmē. Mēs ar viņiem kopā apskatām kā labāk rīkoties dažādās dzīves situācijās."

Lai uzlabotu zināšanas par ceļu satiksmi, aicinām vidusskolēnus aizpildīt konkursa teorētiskās kārtas jautājumus -  http://www.gadaautovaditajs.lv līdz 2019. gada marta beigām.

30 labākajām klasēm tiks organizētas satiksmes drošības apmācības klātienē – uz skolu dosies instruktoru komanda ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibuma brillēm.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar Aģentūru “Zebra”. Konkurss tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
liga 26.marts 2019 18:51
2 2 Atbildēt

Atkal būs bravurīgie braucēji

amis 26.marts 2019 22:39
1 0 Atbildēt

...un 1000 noņem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti