4.maija - Brīvības svētku - paraugdemonstrējumi Jēkabpilī (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 6.maijs 2019 9:59

Šogad 4.maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 29.gadadienā – Nacionālo bruņoto spēku diena noritēja Jēkabpilī.

Bruņoto spēku dienu Jēkabpilī organizēja Nacionālie bruņotie spēki un Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Jēkabpils pašvaldību.

"Pateicamies Jēkabpils pilsētas domei par atsaucību un atbalstu 4.maija - Brīvības svētku - Bruņoto spēku dienas organizēšanā".

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.maijs 2019 10:06
4 1 Atbildēt

Nu tos 40.to gadu lielgabalus, kurus velk, gan nevajadzētu parādēs demonstrēt. Saprotu, ka karā pret atpalikušām valstīm, piemēram, Krieviju, tie noderētu, jo tur tādi lūžņi izmantojas vēl joprojām, bet normālas kara darbības laikā tie ložmetējnieki varētu izdarīt 2 šāvienus, līdz uzietu gaisā. Nu labi, ja ātri darbotos, varētu vēl dažus šāvienus izdarīt.

viencexperc 6.maijs 2019 10:23
4 1 Atbildēt

Tādus sūdus var izmantot, ja tev ir pārspēks. Piemēram, esi aplencis pilsētu. Saliki tankus, tādus lielgabalus, var pat salikt 13 gadsimta katapultas, un šaudīt pilsētu, pozīcijas... ( un protams, cerēt, ka nebūs pretuzbrukums vai aplenkuma pārrāvums.) Atpalikusi ieroči tiek izmantoti visu laiku. Tagad, Sīrijā, ASV planoja atgriezt Vjetnamas kara bumbvedējus, jo to izmantošana ir stipri lētāka par modernajiem ( nezinu, vai izmantoja), vai 2,pasaules karā pret vācu SS divīzijām tika sūtīta kavalērija ar zobeniem. Pārsvarā tā bija ložmetējnieku un artilērijas gaļa, bet, piemēram, Čerkasas katlā, SS "Wallonien" brigādi sakapāja kazahu kavalēristi ar zobeniem.

Latvijas apstākļos, ar mūsu mazskaitlisko iedzīvotāju skaitu un mazskaitlisko armiju, tas nav aktuāli un modernajā karā, kurā visu laiku jāmaina pozīcijas.

Ļoti labi, ka tādi ieroči ir. Artilēristi var trenēties, saprast artilērijas principus. Bet - demonstrēt parādē, nu nevajag.

wons 6.maijs 2019 22:04
1 0 Atbildēt

Lūžņi varbūt, bet situācija, ja tiek pielietoti elektromagnētiskie ieroči visi modernie tanki, lidmašīnas u.c. pārvēršas vēl lielākās lūžņu čupās. Dažreiz arī šāda, visai arhaiska tehnika, var diezgan labi noderēt.

Tas, ka lielgabala pozīcijām tiek atvēlētas pāris minūtes, tas jau nav nekāds noslēpums, bet ja no tiem pāris šāvieniem kaut viens iznīcina miljons + vērtu pretinieka tehniku, tad mērķis sasniegts. Jau tagad dzird runājam, ka mīklaini pazūd mobilo tīkli un gps signāli. Tā, ka ir vērts padomāt par to, kas būs, ja nekas nebūs. Varbūt tie vecie lūžņi izrādīsies noderīgāki, par ultramodernajiem ieročiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti