Latvijas Zaļā fonds vides akcijā “Dod riepām otru dzīvi” savācis vairāk nekā 60 kravas mašīnu ar nolietotām riepām

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Zaļais Fonds | 9.maijs 2019 9:53

No 28. marta līdz 30. aprīlim norisinājās Latvijas Zaļā fonda organizēta akcija “Dod riepām otru dzīvi”, kuras laikā ikviens bez maksas varēja nodot nelietotās auto riepas.

Auto servisi, šķiroto atkritumu savākšanas laukumi un Lielās Talkas organizatori savāca vairāk nekā 60 kravas mašīnu jeb 688 tonnu ar nolietotām riepām, ko Latvijas Zaļais fonds turpmāko trīs mēnešu laikā nodos pārstrādei.

“Katru gadu Latvijas tirgū tiek ievesti un novietoti aptuveni 15 tūkstoši tonnu riepu un vismaz 65% jeb 9,8 tūkstoši tonnu būtu jāsavāc un jāpārstrādā, bet ne vienmēr tā notiek. Svarīgs ir jautājums ne vien par cilvēkiem, kas riepas izmet mežā vai grāvī, bet arī par vēsturiskiem riepu savācējiem, kas gadiem tās nav nodevuši pārstrādei un tādējādi rada kaitējumu videi. Tā rezultātā, pēc pēdējām aplēsēm, Latvijā uzkrāti apmēram 105 tūkstoši tonnu riepu. Iedzīvotāji nevēlas maksāt par riepu nodošanu, tāpēc arī šogad akcijas “Dod riepām otru dzīvi” atsaucība bija milzīga. Pirmajā posmā, kurā ikviens mainot ziemas riepas autoservisā varēja nodot nolietotās riepas, esam savākuši 118 tonnu riepu, kas ir ekvivalenti 10 kravas automašīnām. Otrajā posmā, kurā iedzīvotāji bez maksas varēja atstāt nolietotās riepas šķiroto atkritumu laukumos, pārstrādei nodosim 258 tonnu riepu jeb 21 kravas auto. Savukārt trešajā posmā, kurā sadarbojāmies ar Lielo Talku, visā Latvijā savācām 312 tonnu riepu.”

Latvijas Zaļais fonds parūpēsies, lai savāktās riepas tiktu savlaicīgi un atbildīgi pārstrādātas. No pārstrādātajām riepām var radīt komponentes bērnu un sporta laukumu segumiem, ceļu būvei, kā arī namu būvniecībai.

Lai nolietoto riepu jautājumu atrisinātu pilnvērtīgi, Latvijas Zaļā fonda mērķis ir sadarboties arī ar valsts institūcijām, citiem iesaistītajiem uzņēmumiem un sabiedrību kopumā, lai izveidotu un uzturētu tādu riepu aprites sistēmu, kas balstīta trīs galvenajos soļos – nelegālā importa izskaušanā, efektīva kontroles mehānisma radīšanā un uzturēšanā, kas neļautu riepām uzkrāties, kā arī sabiedrības informēšanā.

Latvijas Zaļais fonds ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kura pamatā ir ražotāju atbildības sistēma, kurā iesaistījušies vairāk nekā 50% Latvijas riepu nozares uzņēmumu.

 

 

 

 

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti