Tiks noskaidrots “Latvijas Gada motocikls 2019” uzvarētājs 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Gada motocikls 2019 | 26.jūnijs 2019 15:31

Jau sesto gadu Latvijā motosezonas laikā risinās viens no unikālākajiem spēkratu konkursiem Baltijā - “Latvijas Gada motocikls 2019”.

Arī šogad, salīdzinot un vērtējot motociklus no BMW, Harley Davidson, KTM, Yamaha, Can Am, Honda, Mash, Royal Enfield, Triumph, Ducati, JAWA, SWM un Husqarna pārstāvniecībām, jau sesto reizi tirdzniecības centrā “Mols” 27. jūnijā, plkst. 12.00 tiks paziņots konkursa uzvarētājs. Labākais saņems t/c "Mols" sudraba ceļojošo balvu, ko veidojis juveliermākslinieks Oļegs Auzers.

Līdz 27. aprīlim tirdzniecības centrā "Mols" norisinājās izstāde, kur ikvienam bija iespēja aplūkot jaunākos motociklu modeļus. Konkursam “Latvijas Gada motocikls 2019” bija pieteikti 22 spēkrati, kas ir lielākais skaits konkursa sešu gadu pastāvēšanas vēsturē. Šogad balsojumā bija pārstāvēti sekojoši 2019. gadā prezentētie spēkrati: Husqvarna Svartpilen 701, KTM 790 Adventure, KTM 690 SMC, BMW F 850 GS Adventure, Yamaha Niken 2019, Ducati Diavel 1260S, Mash Falcone Red 125, CanAm Ryker Rally 900, Triumph Speed Twin 1200, Triumph Scrambler 1200 XE, Harley Davidson FXDR 114, Royal Enfield Interceptor 650, Royal Enfield Continental GT 650, JAWA 660 Vintage, Honda Monkey 125, Honda Forza 300 ABS, Honda CRF 450L, Honda CB650R, BMW C400 X, SWM ACE OF SPADES 125, SWM RS300R, SWM SUPERDUAL T.

Balsošana notika kategorijās: “Latvijas Gada Ielas Motocikls 2019”; “Latvijas Gada Piedzīvojumu Motocikls 2019”; “Latvijas Gada Tūrisma motocikls 2019”; “Latvijas Gada Klasiskais Motocikls”;”Latvijas Gada Pilsētas Motocikls 2019”; “Latvijas Gada Tautas Motocikls 2019” (tautas balsojums); 7 duelantu pāri – viens pret vienu – un galvenā balva “Latvijas Gada Motocikla Grand Prix 2019”.

“Mūsu konkurss savā ziņā ir visnotaļ unikāls. Varu teikt to bez īpaša pārspīlējuma, jo zemēs, kur vispār ir kādi nebūt motociklu konkursi, tostarp tādās lielvalstīs kā ASV vai Vācija, tie parasti vairāk vai mazāk piesaistīti kādam autoritatīvam preses izdevumam vai motociklu veidam. Latvijas konkurss ir krietni vien aptverošāks un sabiedriskāks, jo žūriju veido faktiski visi par motociklu tēmu vēstošie mediji un atzītākie motonozares eksperti valstī. Turklāt, konkursā “Latvijas Gada motocikls” no sākta gala iesaistītas plašas tautas masas - interneta balsojumā tiek noteikts uzvarētājs nominācijā “Tautas Simpātija”,” informē konkursa idejas autors Arnis Blodons.

Konkursa žūrijas priekšsēdis šogad ir pazīstamais auto-moto, motoru sporta un satiksmes nozares speciālists un žurnālists Pauls Timrots. “Šogad konkursā ieviesām jaunumu - motociklu dueļus. Savā starpā salīdzinājām divus dažādu marku motociklus. Tas, protams, izraisīja gaidītās diskusijas un emocionālās sarunas. Salīdzināšana vispār ir tāda interesanta padarīšana – ja abi pretendenti ir pārāk līdzīgi, tad īsti nav ko tur salīdzināt, ja atšķiras, daži saka, ka tad nevar salīdzināt, jo tās esot pārāk dažādas lietas - kā salīdzināt ābolus ar apelsīniem! Taču dueļi izvērtās sekmīgi. Žūrijas pārstāvji lietoja gan faktus, gan emocijas, lai pamatotu savu viedokli,” stāsta konkursa žūrijas priekšsēdētājs Pauls Timrots.

Žūrijas tehniskais direktors, auto/moto eksperts Oskars Irbītis: “Lielākais gandarījums no organizatoriskā viedokļa raugoties - šī gada konkurss “Latvijas Gada motocikls 2019” norisinājies ļoti veiksmīgi! Ļoti interesanti vērot pieaugošo motociklu daudzveidību – kā tie mainās, kā mainās moto kultūra. “Latvijas Gada motocikls” ļoti spilgti savos sešos pastāvēšanas gados attēlo izmaiņas moto tirgū – pretstatā sākotnēji dominējošajiem neceļu motocikliem, šogad dominē klasiskie un ielas motocikli. Prieks arī par mazās kubatūras spēkratu īpatsvara palielināšanos, kas savukārt liecina par to, ka motocikls kļūst par īstu pilsētas transporta līdzekli. Šī gada tendences konkursā “Latvijas Gada motocikls 2019” ir viennozīmīgi skaidras – klasika un modernā jauda!”

“Šis ir jau sestais gads, kopš t/c “Mols” sadarbojas ar “Latvijas Gada motocikls” organizatoriem. Arī mēs ikdienā jūtam motocikla kā pārvietošanās līdzekļa popularitātes pieaugumu Latvijā, tāpēc īpaši priecājamies sniegt iespēju ikvienam interesentam ik gadu pavasarī apskatīt visus jaunākos motociklu modeļus vienuviet. Savā ziņā tā jau ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju starp visiem moto entuziastiem un interesentiem – doties uz t/c “Mols” apskatīt nozares piedāvātos jaunumus, piedalīties apbalvošanas pasākumā un kopīgi noskaidrot, kurus tad šogad žūrija ir atzinusi par labākajiem jaunajiem motociklu modeļiem,” komentē tirdzniecības centra “Mols” vadītāja Una Tukiša.

Tehniskās žūrijas sarakstu, publikācijas un aprakstus par to, kā notika “Latvijas Gada motocikls 2019” vērtēšana var apskatīt www.gadamotocikls.lv. Facebook.com – Gada motocikls.

Pagājušajā gadā pēc žūrijas balsojuma galvenās balvas “t/c Mols Latvijas Gada motocikls 2018”  saņēma: 1. vieta – Honda Africa Twin Adventure Sports DCT; 2. vieta – Triumph Tiger 1200; 3. vieta – Ducati Scrambler 1100 Sport, kā arī BMW F 850 GS. Tautas balsojums: 1. vieta – BMW G310 GS; 2. vieta – Honda GL1800 TOUR DTC; 3. vieta – Ducati Scrambler 1100 Sport.

 

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 26.jūnijs 2019 22:14
2 0 Atbildēt

Sportisks nevar uzvarēt, jo tas ir neērts. Kruīzs nevar uzvarēt, jo tas nav ļoti manvrējamīgs, nav ātrs, duriks arī nevar uzvarēt.

Tātad, kā vienmēr - uzvarēs kaut kāds pelēks, neizteiksmīgs sūds.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti