Pirmajā pusgadā Latvijai jaunu auto reģistrācijas kāpums, ES - kritums

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 18.jūlijs 2019 9:22

Latvija pirmajā pusgadā bijusi starp 12 Eiropas valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu, kamēr Eiropas Savienībā tas janvārī-jūnijā krities par 3,1 procentu.

Latvijā šā gada janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugusi par 4,6%, tai esot starp 12 Eiropas valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-jūnijā mūsu valstī reģistrēja 9485 jaunus vieglos automobiļus.

Kāpums šā gada pirmajos četros mēnešos vēl fiksēts Slovākijā (0,4%), Vācijā (+0,5%), Bulgārijā un Dānijā (abās valstīs +1,3%), Luksemburgā (+1,5%), Polijā un Norvēģijā (abās valstīs +1,9%), Grieķijā (+5,2%), Ungārijā (+5,4%), Rumānijā (+19,2%) un Lietuvā (+47,1%)

Savukārt no 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, jauno vieglo automašīnu reģistrācijas kritums pirmajā pusgadā reģistrēts 18 valstīs, no kurām lielākais tas bijis Islandē (-38,7%), Zviedrijā (-25,6%), Kiprā (-14%), Somijā (-13,4%) un Nīderlandē (-10,5%). Igaunijā šajā periodā fiksēts 1,8% kritums.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 3,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs - par 1,6%.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti