Latvijā no autozagļiem visvairāk cieš BMW un Toyota īpašnieki

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.augusts 2019 12:57

Šogad sešos mēnešos no autozagļiem visbiežāk cietuši "Toyota", "BMW" un "Volvo" markas automašīnu īpašnieki, turklāt par teju 24% palielinājies izmaksāto atlīdzību apjoms, liecina apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" apkopotā informācija.

"Latvijā 2019.gadā visbiežāk zagtās auto markas ir "Toyota" un "BMW", kas kopā veido 44% no nozagtajām automašīnām vecuma grupā līdz desmit gadiem. Analizējot statistiku, pieņemam, ka zagtās automašīnas nav bijušas aprīkotas ar papildu drošības sistēmām vai uzstādītās sistēmas nebija piemērotas konkrētās markas specifikai," norāda apdrošināšanas produktu vadītājs Gunārs Faļkovskis.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos par auto zādzībām pieteikti apdrošināšanas gadījumi pieauguši par 24% salīdzinot ar to pašu periodu 2018.gadā. Pirmajā pusgadā zagļi īpaši iekārojuši "Toyota Land Cruiser", "Toyota Yaris", "Volvo XC60", "BMW X5", "Jeep Grand Cherokee", "Honda CRV", "Mercedes Benz C220 D" un "Mitsubishi L 200".

"Visbiežāk auto tiek nozagti un iemesls tam ir neatbilstošās papildus drošības sistēmas, kas ir uzstādītas auto vai papildus drošības sistēmu neesamība. Tomēr gadās, ka mūsdienu saspringtajā grafikā auto lietotājs novieto transportlīdzekli neierastā vietā un par to aizmirst. Vēlāk viņš dodas uz sev ierasto auto novietošanas vietu un neatrod savu spēkratu tur, kur, pēc viņa domām, tam būtu jāatrodas. Tad auto īpašnieks nolemj, ka auto ir nozagts, un informē par zādzību gan policiju, gan apdrošinātāju. Vēlāk, rūpīgāk apskatot apkārtni, viņš konstatē, ka auto vienkārši novietojis citur," jaunās tendences auto apdrošināšanā ieskicē Faļkovskis.

Visbiežāk apzog "BMW" markas automašīnas, nedaudz atpaliek "Volvo", "Mercedes Benz", bet krietni retāk detaļas zog "Audi" un citu marku automašīnām.

Izmaksātās atlīdzības par "BMW" detaļu zādzību vidēji ir par 20% lielākas atlīdzības nekā "Volvo" detaļu zādzības gadījumos. Tas izskaidrojams ar faktu, ka vienā "BMW" detaļu zādzības gadījumā nozog vairāk detaļu, bet "Volvo" pamatā tiek zagti priekšējie lukturi un pilnpiedziņas vadības bloki.

Papildus jau ierastajām no "BMW" zagtajām detaļām, spoguļu stikliņiem un lukturiem, biežāk apzog BMW trešās, ceturtās un piektās sērijas modeļus, un lielākās atlīdzību summas tiek izmaksātas par auto salona detaļu zādzībām.

"Joprojām raksturīgi, ka vairāk apzagtas tiek vecāka izlaiduma automašīnas, jo zagļi vēlas iegūt to detaļas. Atlīdzību pieaugums arī skaidrojams ar to, ka automašīnu rezerves daļas un remontu izmaksas kļuvušas dārgākas, turklāt atsevišķos gadījumos zaudējumu apmērs ir ievērojami lielāks tādēļ, ka nav iespējams iegādāties un nomainīt tikai vienu nozagto detaļu - nepieciešams iegādāties visu konkrēto detaļu komplektu," skaidro Faļkovskis.

Uzņēmuma informācija par pirmajā pusgadā saņemtajiem KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem rāda, ka, tāpat kā iepriekšējos periodos, viszagtākās automašīnu detaļas bijušas automašīnu sānskata spoguļi un to stikliņi.

"BTA Baltic Insurance Company" ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti