No 20 000 eiro - jaunais Volkswagen e-up! sola 260 km par pieejamu cenu (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 17.septembris 2019 10:35

Ar jauno e-up! modeli Volkswagen padara elektrisko mobilitāti pieejamu ikvienam. Pamata cena būs zemāka nekā iepriekšējam modelim – Baltijas valstīs e-up! sākumcena būs zem 20 000 eiro.

Pateicoties jaunai akumulatoru sistēmai, e-up! nobraukšanas distance tagad palielināta gandrīz divreiz – līdz 260 kilometriem (WLTP). Svarīgi uzsvērt, ka, neskatoties uz tā kompaktajiem izmēriem, e-up! ir pilntiesīgs automobilis četriem braucējiem. Tas piedāvā viedo mobilitāti un braukšanu bez kaitīgajiem izmešiem ikvienam.

Jaunie akumulatoru elementi ar ievērojami lielāku energokapacitāti palielina nobraukšanas distanci. Konkrētāk, akumulatoru jaudas kapacitāte palielināta no 18,7 kWh līdz 32,3 kWh. Tādējādi automobiļa nobraukšanas distance reālos braukšanas apstākļos ir palielināta līdz pat 260 kilometriem (WLTP). Paredzamais enerģijas patēriņš ir 12,7 kWh/100 km, kas nozīmē, ka jaunais e-up! ir ideāli piemērots gandrīz visiem ikdienas braucienu veidiem pilsētās – gan uzņēmumu, gan privātajām vajadzībām. Arī akumulatoru uzlādes laiks ir īss – nepieciešamas vien 60 minūtes, lai ar līdzstrāvu (DC) akumulatoru uzlādētu līdz 80%, lādējot ar 40 kW jaudu. Turklāt uzlādes procesu iespējams iepriekš ieplānot, uzsākt vai apturēt, izmantojot aplikāciju viedtālrunī. Ar aplikācijas  palīdzību arī var attālināti pārvaldīt standarta aprīkojumā pieejamo gaisa kondicioniera sistēmu.

e-up!  veiksmīgi apvieno videi draudzīgu un jautru braukšanu. No vienas puses tas panākts pateicoties zemam gravitācijas centram, jo akumulators ir iestrādāts automobiļa grīdā. Otrs faktors ir maksimālais griezes moments, ko nodrošina 61 kW elektrodzinējs, līdzko automobilis uzsāk kustību. Tādējādi e-up! no 0 līdz 100 km/h paātrinās vien nieka 11,9 sekundēs. Šī modeļa maksimālais ātrums ir 130 km/h.

e-up! zemā cena tiek panākta ar ietaupījumu, ko nodrošina lielais ražošanas apjoms. Volkswagen plāno piedāvāt krietni vairāk elektrisko automobiļu nekā līdz šim. Prognozes liecina, ka piecu durvju e-up! ražošanas apjoms arī tiks būtiski palielināts, salīdzinot ar iepriekšējā modeļa ražošanas rādītājiem. Modeļa standarta aprīkojums ietver automātisku gaisa kondicioniera sistēmu, Composition phone radio sistēmu ar Bluetooth savienojumu saskarni, Maps + more kā pieslēgšanās staciju un daudzfunkciju aplikāciju, joslas saglabāšanas sistēmu Lane Assist un uzglabāšanas komplekts – divas regulējama bagāžas nodalījuma grīdas, bagāžas nodalījuma pārsegs. Dažādas e-up! versijas nodrošinās vēl vairāk funkciju un papildu personalizēšanas iespējas.

Visiem Volkswagen  akumulatoriem ir astoņu gadu vai 160 000 kilometru garantiju.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nesaki vis 18.septembris 2019 8:50
2 0 Atbildēt

kādā Vidzemes mazpilsētā PP brauc jau kuro gadu ar pirmās paaudzes upsi un it nemaz nesūdzas - ne tur, kas lūzt, ne bojājas - uzpilda strāvu un dod tik mizā

Uu 18.septembris 2019 9:50
1 0 Atbildēt

Arī vienā zemgales lielpilsētā tas pats, kalpo labi. Šis jau ir ievērojams progress, divreiz lielāks noskrējiens par divreiz mazāku cenu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti