Porsche attīsta elektromobiļu infrastruktūru Latvijā un atklāj pirmo publisko uzlādes staciju

 

Foto: Publicitātes attēls

19.septembris 2019 10:38

Attīstot elektromobiļu infrastruktūru Latvijā, Porsche izplatītājs SIA “Baltijas sporta auto” pie golfa laukuma Ozo Golf Club atklājis savu pirmo publisko elektromobiļu uzlādes staciju un līdz gada beigām plāno atklāt vēl četras.

Šis zīmols ir pirmais auto nozarē Latvijā, kas ne tikai piedāvā savu elektromobili, bet arī palīdz attīstīt infrastruktūru tieši ar elektrību darbināmiem spēkratiem.

 “Automašīnas, kas darbināmas tikai ar elektrību, ir nākotne – tās ir ekonomiskas un draudzīgas videi. Šajā virzienā domā arī Porsche, jo zīmols iecerējis ievērojami attīstīt elektromobiļu infrastruktūru ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Vēl septembrī prezentējām savu pirmo Porsche elektromobili Taycan, un šogad atvērsim vēl vairākas publiskas vietas Latvijā, kur uzlādēt savu elektrisko auto. Esam pirmie valstī, kuri piedāvā iegādāties elektromobili un sekmē šāda veida braucamo infrastruktūras attīstību. Ceram, ka dabai draudzīgs transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, un to veicināt gatavs arī Porsche,” apņēmību neslēpj SIA “Baltijas sporta auto” vadītājs Ivars Norvelis.

Pie Ozo Golf Club uzstādītās uzlādes iekārtas jauda ir 11 kilovati, un pēc vienas stundas uzlādes elektriskais Porsche Taycan nobrauks aptuveni 50 kilometrus. Šādas pašas jaudas uzlādes stacija ir arī pie Porsche centra Rīga, kas paredzēta īpaši uzņēmuma klientiem. Jaunatklātajā stacijā pie golfa laukuma var uzlādēties ne tikai Porsche spēkrati, bet jebkuras markas plug in hibrīda automašīnas, kurās uzstādīta 2.tipa standarta kontaktspraudnis. Uzlādes izmantošana pagaidām ir tikai Ozo Golf Club kluba biedru un golfa spēlētāju privilēģija. Ja auto īpašnieks spēlēs golfu šajā klubā – elektriskais spēkrats tiks pabarots.

Septembrī Porsche prezentēja savu pirmo elektrisko automašīnu ar nosaukumu Taycan, kurai sākumā būs divas versijas – Turbo un Turbo S. Šīs automašīnas plānots laist apgrozībā nākamgad, bet ar laiku modeļu klāsts tiks paplašināts. Porsche Taycan būs iespējams uzlādēt ne tikai pie Ozo Golf Club, bet jebkurā pieejamā uzlādēšanas vietā. Visas šobrīd esošās uzlādes stacijas ir ar standartizētiem kontaktmezgliem, lai tās būtu pieejamas jebkurai auto markai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti