Autoskolas instruktors apstājas invalīdu stāvvietā (+ FOTO) 18

 

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.oktobris 2019 12:13

Autovadītājs iesūtījis attēlus, kuros redzams autoskolas Barons R autoapmācības automobilis, kas noparkots invalīdu stāvvietā pie veikala Mini RIMI Gulbenē.

Atklāsim, ka attēlus iesūtījušais autovadītājs ir 1.grupas invalīds, kurš savā vēstījumā neslēpj sarūgtinājumu par notikušo. Viņš stāsta, ka, iznākot no veikala konstatējis, ka otrā invalīdu stāvvietā blakus viņa automašīnai nostājies Barons R autoapmācības Audi A3, turklāt tik tuvu, ka viņš nav varējis atvērt sava auto durvis pilnībā, kas nepieciešams, lai invalīds, kurš pārvietojas ratiņkrēslā, var pārsēsties vadītāja sēdeklī un iecelt arī savu ratiņkrēslu.

Viņš piegājis pie Audi A3 vadītāja un aizrādījis, ka šī ir invalīdu stāvvieta un bez speciālas invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes šeit nedrīkst stāvēt, uz ko vīrietis pie stūres reaģējis agresīvi, atcērtot, ka nekādu invalīdu stāvvietu neredzot.

Tas tiešām dīvaini, jo pie sienas piestiprināto invalīdu stāvvietas zīmi var labi saskatīt pat Google.com/maps (attēlā), nemaz nerunājot par uzkrāsoto apzīmējumu uz asfalta.

Piebildīsim, ka cilvēki, kas pārvietojās ratiņkrēslos ne reizi vien ir uzsvēruši, cik nozīmīgs ir stāvvietas platums. Tas nav vajadzīgs kādām īpašām privilēģijām, bet gan tādēļ, lai automašīnas durvis var atvērt pilnībā (daudzi izmanto mašīna ar divām durvīm, lai būtu vieglāka iesēšanās), jo tikai tad var ar ratiņkrēslu piebraukt tik tuvu, lai bez bailēm nokrist, varētu pārsēsties sēdeklī.

Un vēl, bagātajās rietumu valstīs cilvēki ar invaliditāti var atļauties dažādus tehniskos risinājumus, kas izgriež vadītāja sēdekli uz ārpusi, uzceļ ratiņkrēslu uz jumta vai ievieto aizmugures sēdeklī. Pie mums tā nav, tādēļ jāpaļaujas uz līdzcilvēku sapratni un jālūdz ievērot to, kas rakstīts ceļu satiksmes noteikumos.

Invalīdu stāvvietu izmantošanas karti izsniedz:

personām, kurām ir izsniegta Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) izziņa par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta transporta izdevumu kompensēšanai saņemšanai;
personām ar I grupas redzes invaliditāti;
personām, kurām ir izsniegta Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) izziņa, vai VDEĀVK atzinums par to, ka noteiktas indikācijas bērna invalīda (līdz 18 gadu vecumam) īpašas kopšanas nepieciešamībai

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Shiirs 6.oktobris 2019 19:56
6 1 Atbildēt

Tas instruktors ir parasts smirdīgs bomzis, kurš nav pat suņa sūda vērts.

650 5.oktobris 2019 16:13
4 4 Atbildēt

Raksts nav aktuāls, jo tarp iAuto biedriem drošvien nav neviena instruktora.Te ir tikai pamatā fūristi, busisti un mašīnisti un viņu palīgi.

hmm 5.oktobris 2019 19:02
3 1 Atbildēt

labs instruktors, tālu tiks

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti