Aicina uz ikgadējo bezmaksas Servisa dienu visā Latvijā

 

Foto: Publicitātes attēls

DBS | 15.oktobris 2019 15:07

No 30. oktobra līdz 8. novembrim sešās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās autovadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai viņu auto pilnvērtīgi darbojas visas drošības sistēmas, ieskaitot elektroapgādi.

Pērn līdzīgā akcijā tika pārbaudīti gandrīz 600 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta.

“Tuvojoties ziemai, ārkārtīgi svarīgi ir sagatavoties gan autovadītājiem pašiem, gan parūpēties par automašīnas tehnisko stāvokli. Tas nozīmē ne tikai aprīkot auto ar ziemas riepām un ledus/sniega skrāpjiem, bet arī pārbaudīt drošības un elektrosistēmas. Atskatoties uz pērno gadu rezultātiem, secinām, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas”, saka Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks.

Akcijas laikā ar “Inter Cars Latvija” piegādātajām un apkalpotajām diagnostikas iekārtām tiks pārbaudītas auto elektroapgādes un drošības sistēmas, ko ikgadējās tehniskās apskates laikā parasti nav iespējams kontrolēt, taču to nevainojama darbība ir svarīga drošībai, īpaši palielinoties diennakts tumšo stundu skaitam rudenī un ziemā.

Pēc vadītāja izvēles automobilim varēs pārbaudīt drošības sistēmas (bremžu pretbloķēšanas sistēmu ABS, stabilitātes kontroles sistēmu ESP, gaisa drošības spilvenus u.c.) vai būtiskākos elektroapgādes mezglus (akumulators, starteris, ģenerators). Visām automašīnām tiks veikta lukturu pārbaude, noteikta logu slotiņu kvalitāte un riepu atbilstība tehniskajiem noteikumiem un sezonai. Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

“Droši stāties pretī neprognozējamiem un bieži vien nedraudzīgiem laika apstākļiem, kā arī diskutablam ceļu stāvoklim valstī, mūsuprāt, var tikai nodrošinot transporta līdzekļa maksimālu atbilstību lietošanas apstākļiem – izmantojot augstas kvalitātes auto rezerves daļas”, stāsta Inter Cars Latvija mārketinga departamenta vadītājs Armands Umbraško.

Circle K degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs uzsver: “Saistībā ar degvielu, aukstajā periodā autovadītājiem jāpievērš pastiprināta uzmanība degvielas filtru nolietojumam un kvalitātei, kā arī jārūpējas, lai tvertnē neveidojas kondensāts. Tehniskā automašīnas gatavība ziemai ir vitāli svarīga, lai nodrošinātu arktiskās degvielas efektivitāti un ļautu uzsākt braukšanu bez raizēm.”

Rūpējoties par satiksmes drošību, bezmaksas Servisa dienu piedāvā “Drošas Braukšanas Skola” (DBS Autoskola) sadarbībā ar partneriem: “Circle K” degvielas uzpildes stacijām, “Inter Cars Latvija” un “Ceļu Satiksmes Drošības direkciju” (CSDD).

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:

2019.gada 30.oktobris

Circle K DUS Ventspils iela 28, Daugavpils

CSDD Kraujas iela 3, Daugavpils

2019.gada 31.oktobris

Circle K DUS Atbrīvošanas aleja 143b, Rēzekne

CSDD Jupatovkas iela 1a, Rēzekne

2019.gada 1.novembris

Circle K DUS Ausekļa iela 26, Valmiera

CSDD E.Lācera iela 3, Valmiera

2019.gada 6.novembris

Circle K DUS Esperanto 2/8, Liepāja

CSDD Brīvības iela 148, Liepāja

2019.gada 7.novembris

Circle K DUS Brīvības bulvaris 1, Jelgava

CSDD Satiksmes iela 2a, Jelgava

2019.gada 8.novembris

Circle K Duntes iela 15, Rīga

CSDD, Antenas iela 2, Rīga

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti