Kravinieki brauks ilgāk - pagaidu nosacījumi braukšanas un atpūtas laika regulējumam 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.marts 2020 16:09

Ministru kabinets (MK) šodien atbalstīja īslaicīgu un ierobežotu transportlīdzekļu vadītāju braukšanas un atpūtas laika izpildes atvieglošanu autovadītājiem, kas iesaistīti iekšzemes un starptautiskos pārvadājumos Latvijas teritorijā, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas daļā.

Ministrijā skaidroja, ka Eiropas Parlamenta un Padomes noteiktais regulējums ļauj steidzamos gadījumos dalībvalstīm piešķirt pagaidu izņēmumu no transportlīdzekļu vadītāju braukšanas un atpūtas laika uz laiku, kas nepārsniedz 30 dienas, tūlīt to darot zināmu Eiropas Komisijai.

Ņemot vērā, ka ar 2020.gada 12.marta MK rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", ar kuru no lēmuma pieņemšanas brīža ir izsludināta visā valsts teritorijā ārkārtējā situācija līdz 2020.gada 14.aprīlim ar mērķi ierobežot Covid-19 pandēmijas izplatību, nepieciešams īstenot īslaicīgu un ierobežotu transportlīdzekļu vadītāju braukšanas un atpūtas laika izpildes atvieglošanu.

Minētie atvieglojumi paredz, ka no ceturtdienas līdz 25.aprīlim ikdienas transportlīdzekļu vadīšanas laikposms nedrīkst pārsniegt 11 stundas esošo deviņu stundu vietā, kā arī iknedēļas transportlīdzekļa vadīšanas laikposms nedrīkstēs pārsniegt 60 stundas esošo 56 stundu vietā.

Turklāt kopējais uzkrātais transportlīdzekļa vadīšanas laikposms divu secīgu nedēļu laikā nedrīkstēs pārsniegt 96 stundas esošo 90 stundu vietā, bet pēc piecarpus stundu (esošo četrarpus stundu vietā) transportlīdzekļa vadīšanas stundām transportlīdzekļa vadītājam jāņem vismaz 45 minūšu pārtraukumu, izņemot gadījumu, ja viņš sāk atpūtas laikposmu. 

Tāpat noteikts, ka 45 stundu regulāro iknedēļas atpūtu var saīsināt līdz 24 stundām, neprasot to kompensēt.

Pašreiz līdzīgi izņēmumi ir pieņemti Austrijā, Horvātijā, Nīderlandē, Slovākijā, Slovēnijā, Grieķijā, Luksemburgā, Polijā, Apvienotā Karalistē, Beļģijā, Bulgārijā, Zviedrijā, Portugālē, Dānijā, Francijā, Maltā, Īrijā, Spānijā un Rumānijā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 29.marts 2020 12:18
0 0 Atbildēt

Tad kad nebūs vairs kas brauc atcels visus ierobežojumus! Būs priecīgi, par katru, kurš spēj to darīt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti