Repatrianti nesteidz izmantot "Rīgas satiksmes" nodrošināto bezmaksas transportu no lidostas 10

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 27.marts 2020 15:51

Šodien no Londonas Rīgā ielidojušie repatrianti nesteidza izmantot pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" organizētos bezmaksas autobusus, kas paredzēti, lai cilvēkus nogādātu pēc iespējas tuvāk viņu dzīvesvietām, novēroja aģentūra LETA.

ai arī ar lidmašīnu ieradies bija prāvs skaits ar cilvēkiem, bezmaksas autobusu izmantot izvēlējās vien 17 cilvēki.

Lielāko daļu ļaužu pie lidostas sagaidīja draugi vai radinieki ar privātajiem transporta līdzekļiem. Repatriācijas norisi novēroja arī vairāki likumsargi, kā arī mediju pārstāvji.

Ierašanās noritēja bez jebkādiem starpgadījumiem. Repatriantus sagaidīja četri autobusi, no kuriem šī reisa pasažieru nogādāšanai dzīvesvietās tika izmantoti divi, bet atlikušie divi gaidīs nākamo reisu, kas ielidos no Amsterdamas.

Jau vēstīts, ka autobusi Latvijas valstspiederīgos nogādās tikai Rīgas robežās. 

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomniece Beata Jonite aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka atbilstoši iekšlietu ministra iniciatīvai repatriācijas reisu dalībnieki tiks nogādāti Rīgas robežās. Ja kādam dzīvesvieta ir ārpus Rīgas, tad līdz dzīvesvietai būs jātiek galā pašu spēkiem, vēlams - ar privātu transportu.

Ārzemniekiem, kuri Latviju šķērsos tranzītā ar privātajiem transportlīdzekļiem, policija līdz robežai nodrošinās konvoju.

Ģirģens transporta nodrošināšanā arī paudis pateicību "Rīgas satiksmes" un pašvaldības pagaidu administrācijai.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Vienlaikus ar satiksmes ministra atļauju var tikt pieļauti izņēmumi un pēdējās pusotras nedēļās Latvijā ienākuši vairāki desmiti repatriācijas avioreisu, kā arī prāmju reisi.

Piektdien uz Rīgu tiks veikti repatriācijas reisi no Londonas Apvienotajā Karalistē, Amsterdamas Nīderlandē, Frankfurtes Vācijā un Stokholmas Zviedrijā.

Atbildīgās iestādes brīdina visus ceļotājus, ka atgriešanās mājās nozīmē Latvijā pieņemto lēmumu stingru ievērošanu, tai skaitā 14 dienu ilgu pašizolāciju.

Ārlietu ministrija informējusi, ka, ievērojot sabiedrības veselības intereses un ārkārtējās situācijas apstākļus, pēc 27.marta valsts organizētie repatriācijas reisi nenotiks. Vienlaikus, lai dotu iespēju atgriezties Latvijā ceļotājiem, kas atrodas tālos pasaules nostūros ar neregulāru satiksmi uz Eiropu, 30.martā notiks pēdējais "airBaltic" īstenotais repatriācijas reiss no Frankfurtes.
 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sjdjin 27.marts 2020 19:01
46 1 Atbildēt

Kas tas par sviestu - potenciāli inficēti cilvēki sēžas draugu/tuvinieku mašīnās, ar lielu varbūtību inficējot arī tos, un tad viņi visi aplipinās ģimenes, apkārtnes ļaudis.

Kas tā sūds par karantīnu, ja katru dienu ielido arvien jaunas lidmašīnas ar inficētiem repatriantiem? karantīna nozīmē ka visi paliek tur, kur tos pārsteidz karantīna un sagaida tās atcelšanu, nevis tūkstošiem cilvēki turpina pārvietoties - no tādas pseidokarantīnas nav jēgas.

Kovīts 27.marts 2020 19:41
29 2 Atbildēt

Es tos duraks visus iemestu cietumā, lai atsēdž 14 dienas.. idiotu, bet vēl lielāki idioti ir mūsu valdība, ar Knariņu, oj Kariņu un Viņķeli...

ms 27.marts 2020 20:16
15 0 Atbildēt

Galu galā aplips visi ar ''kroņa'' slimību un nelīdzēs nekādi piesardzības pasākumi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti