Valsts policija sabiedriskās kārtības nodrošināšanā sāk iesaistīt motoekipāžas

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.aprīlis 2020 13:35

Lai efektīvāk sekotu līdzi Covid-19 krīzes dēļ noteikto ierobežojumu ievērošanai, Valsts policija (VP) jau aprīļa sākumā sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā sākusi iesaistīt motoekipāžas, liecina VP paziņojums tīmekļa vietnē "Facebook".

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību - ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas.

Vienlaikus VP aicina ievērot vairākus preventīvus nosacījumus arī motobraucējiem, kuri pavasarī atsāk motosezou.

Policija atgādina, ka jau pirms jaunās sezonas sākšanās motociklu vadītājiem ir īpaši jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Tāpat policija aicina motobraucējus atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī nebūt pārgalvīgiem un nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā.

VP uzsver, ka nedrīkst aizmirst par savu drošību, tāpēc aicina izvēlēties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.

Kā norādīts VP paziņojumā, arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriezīsies motocikli. Ņemot vērā, ka sezona ir tikko sākusies un daži autovadītāji ir pieraduši piedalīties ceļu satiksmē bez mototransporta klātbūtnes, autovadītājiem tagad jābūt īpaši uzmanīgiem un jāskatās divreiz.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Tiek pieļauta iespēja nepieciešamības gadījumā ārkārtējo situāciju pagarināt uz ilgāku laiku.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti