Beidzies līgums par 100 Latvijā uzstādīto fotoradaru apkalpošanu; apkalpošanu vairs neuzticēs tikai vienam uzņēmumam 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv / iAuto | 6.jūnijs 2020 10:43

Kopš nedēļas vidus spēku zaudējis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) noslēgtais līgums par visu 100 Latvijā uzstādīto fotoradaru apkopi, nepieciešamības gadījumā labošanu un citiem uzturēšanas pakalpojumiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Turpmāk plānots visu šo funkciju veikšanu vairs neuzticēt vienam uzņēmumam, bet sadalīt. Iespējams, daļu uzturēšanas darbu varētu veikt arī CSDD pati. "Mēs vērtēsim, par ko mēs taisīsim iepirkumu un ko mēs spēsim paši ar saviem resursiem nodrošināt," sacīja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Galvenais mērķis ir samazināt fotoradaru uzturēšanas izmaksas, jo ar radaru darbības rezultātā iekasētajiem sodiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem nepietiekot.

Radarus CSDD piegādāja SIA "Reck", kas atbildēja arī par radaru uzturēšanu. Tagad saistības beigušās, bet fotoradaru ražotājs šajā pavasarī brīdinājis CSDD, ka radaru licence ir apmaksāta tikai līdz maija beigām un pēc tam tā jāiegādājas no jauna. Par licences turpmāko darbību nesen interesējies arī pats CSDD, tomēr direkcija noliedza, ka ar to būtu kādas problēmas.

"Tas ir mūsu īpašums un mēs ar to varam darīt arī turpmāk visas mums nepieciešamās lietas, pašlaik stacionāri fotoradari darbojas, tie ir licencēti un verificēti, ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, lai radari Latvijā varētu strādāt, arī sūtīt operatīvi datus valsts policijai," apgalvoja CSDD pārstāve, vēlāk gan precizējot, ka licences ir spēkā, bet jautājums par to turpmāko iekļaušanu uzturēšanas līgumā tikšot risināts iepirkuma kārtībā.

Ņemot vērā šīs pārmaiņas, vakar notikusi tehniskā atslēgšanās un pēc tam pieslēgšanās radariem. Pēc satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) teiktā, uz laiku darbību pārtraukuši 78 no 100 radariem.

Konkrētie fotoradari uz Latvijas ceļiem darbojušies piecus gadus, kas ir aptuveni puse no to ekspluatācijas ilguma. Satiksmes ministrs cer jau ātrāk pāriet uz citu risinājumu. "Tas ieteicamais variants būtu, ka tie būtu vidējā ātrumaradari. Mūsu kaimiņvalstis jau ir atteikušās no punktveida radaru izmantošanas, un arī mums ir pakāpeniski no tā jāiet prom. Problēma ir līdzekļu trūkums," izteicās ministrs.

Papildināts ar iAuto.lv redaktora Māra Ozoliņa viedokli:

"Fotoradari ir tikai lokālās vietas drošības veicinātājs, turklāt, ja tas ir pareizi uzstādīts! Piemēram, uz Rīgas - Jūrmalas šosejas uzstādītais fotoradars ir naudas pelnīšanai un tā ietekme uz drošību ir apšaubāma.

Tas pats fotoradars Svētciemā uz Rīgas - Tallinas šosejas. Tas esot rekordists! Vai tas ir labi? Drīzāk jārisina esošā situācija ar apvedceļu. Jā, tas maksā naudu, bet šoferīši par šo punktu ir jau sodīti ar vairāk kā 1 000 000 eur."

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 6.jūnijs 2020 11:35
8 0 Atbildēt

Naudas nav un nebūs, bet jūs turaties. Nez ko tur diži vajag uzturēt, uzpildīt regulāri dzēšanas tvertnes?

iAuto 6.jūnijs 2020 12:26
10 18 Atbildēt

Pieaugot stacionāro fotoradaru skaitam Latvijā, pieauga arī bojā gājušo skaits!!! Kā tas var būt? Vai fotoradari risina satiksmes drošības jautājumus valstī?

anonimikis 7.jūnijs 2020 13:10
6 2 Atbildēt

Tiešām zonās ap fotoradariem?

Nja 8.jūnijs 2020 8:54
1 7 Atbildēt

Zonās tieši pirms fotoradariem, jo visi paniski "dzēšas" uz 20km/h zem atļautā ātruma

650 6.jūnijs 2020 16:54
1 0 Atbildēt

Redz kā ir.Kamēr Lohi skaita kapeikas un lauž kaulus par dižo ideju, tamēr (kāds,aizkadrā) gluži mierīgi kaut ko "apkalpo".Kad tika par to diskutēts šīs te sudaafēras sākumā un gaitā,jebkurš runātājs automātā kļuva par likumpārkāpēju un sazvērestības teoriju sludinātāju. Jā.Nē.Nauda (vairs...)nau.Ok.Varbūt būs.Nē, nevarbūt.Bet tomēr iespējams.Jā reku, viss ir..Nee, tomēr nav,pagaidām neko.Nugan būs!Nē,varbūt nākamoreiz.Utttt.

Bils 7.jūnijs 2020 11:38
6 0 Atbildēt

"..jo ar radaru darbības rezultātā iekasētajiem sodiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem nepietiekot."

Bet tas jau ir labi, tātad daļa autovadītāju brauc prātīgāk!

Vai tad tas nebija mērķis?

Kanibaals 7.jūnijs 2020 13:52
2 0 Atbildēt

Kā redz īlens izdūrās no maisa. Dzīvojam greizo spoguļu valstī, kur saka vienu bet reāli zinām ka tas nav tiesa.

Kaut vai mediķi laiž pa TV reklāmu nepaej garām, bet kad uz ielas izsauc ātros, ka kāds guļ zālē bez dzīvības pazīmem, tad tevi nolamās ko tērē mediķu laiku vai tad neesi mediķis un nesaproti ka cilvēks tikai atslēdzies. Tas pats Krapsis TV raidījumā aicina iesūtiet pārkāpumus izskatīsim, reāli izmet tādus iesniegumus misenē, tad ko šis vispār tērē ētera laiku. Patjomkina sādža.

Asterix 7.jūnijs 2020 21:15
0 0 Atbildēt

Prātīgāk? Ha! Ha!

Taisnība 8.jūnijs 2020 11:03
0 1 Atbildēt

Fotoradaru uzstādīšana neatņem ceļa kvalitātes uzlabošanu kura šobrīd izpaliek.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti