Norisināsies Tērbatas "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi (+ VIDEO) 8

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 17.jūlijs 2020 10:24

Šodien Tērbatas ielā norisināsies vairāki "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Mediju pasākums Tērbatas un Elizabetes ielas krustojumā norisināsies plkst.13. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāvji Artis Lapiņš un Aleksejs Remesovs, Rīgas pilsētas būvvaldes direktora pienākumu izpildītājs Jānis Belkovskis, Rīgas Tūrisma un attīstības biroja valdes locekle Eva Juhņēviča, Rīgas centra attīstības biedrības valdes loceklis Jānis Aufmanis un apvienības "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs Māris Jonovs. Tāpat pasākumā piedalīsies "Latvijas Mobilā telefona" jauno attīstības virzienu projektu vadītājs Jēkabs Groskaufmanis.

Pēc oficiālās atklāšanas Tērbatas vasaras ielu visā garumā simboliski ieskandinās pūtējorķestris "Auseklītis" un apmeklētājus gaidīs tirgotāji.

Bet vakarā, plkst.20, kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandinās "Carnival Youth" koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā "Biit Me" Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17. Savukārt Vidzemes tirgū plkst.19 spēlēs Ģirts Rozentāls.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem.

Tērbatas ielai noteikts dzīvojamās zonas statuss, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa. Dzīvojamās zonas statuss nozīmē, ka transportlīdzekļiem, kas pa ielu drīkstēs pārvietoties, tas jādara ar ātrumu, kas nepārsniedz 20 kilometrus stundā. Pa ielu var pārvietoties operatīvais un preču piegādes transports, kā arī iedzīvotāji, kas dzīvo Tērbatas ielā. Vienlaikus pašvaldība aicina preču un citas piegādes attiecīgajā dienā veikt līdz plkst.10.

Transporta piekļuve katram ielas kvartālam nodrošināta tikai no vienas puses, uzsvēra Reveliņa, aicinot iepazīties ar satiksmes izmaiņu shēmu pašvaldības mājaslapā.

Tāpat transportlīdzekļi joprojām drīkst šķērsot ielu krustojumos. Satiksmes departamenta pārstāve uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumus arī gājēju ielā neviens nav atcēlis, tāpēc gājējiem šķērsot krustojumus atļauts tikai pie zaļā luksofora signāla.

Sabiedriskā transporta kustība mēnesi Tērbatas ielā būs slēgta, un pasažieri aicināti izmantot transportu, kas kursē pa Brīvības, Krišjāņa Barona, Avotu, Satekles, Valmieras un Ernesta Birznieka-Upīša ielām. Savukārt tie autovadītāji, kuriem ir abonementi pašvaldības stāvvietu izmantošanai gar Tērbatas ielu, savus transportlīdzekļus varēs novietot perpendikulāro ielu stāvvietās.

Pašvaldībā skaidroja, ka Tērbatas ielas garumā iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, bet nedēļas nogalēs - piedzīvot kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. Turklāt visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 17.jūlijs 2020 10:30
0 0 Atbildēt

Pag un "aizklāšanas" tuss kur palika ?

Palaidniex 17.jūlijs 2020 10:47
5 0 Atbildēt

Skaļie motociklu izpūtēju traucējot, bet vakara koncetrs netraucēšot iedzīvotājiem, kuri jau noteikti priecājās par ierobežotu iespēju atrast , kur novietot savu auto un par vienas divvirzienu ielas zaudēšanu uz kuras bija atļauti kreisie pagriezieni...

xXx 17.jūlijs 2020 11:06
5 5 Atbildēt

Atzīsim, ka mūzikas skaņas tomēr ausīm ir patīkamākas par moča purkšķiem un rēkšanu...

WALA 17.jūlijs 2020 11:26
7 0 Atbildēt

Slikti pārzini mūzikas stilus ;)

LALA 17.jūlijs 2020 14:46
2 2 Atbildēt

Ja skaņas nav ausīm patīkamas, tad tā nav mūzika....ne jau katrs, kas piekļuvis pie štrumiem, ir spējīgs radīt mūziku. Tāpat kā ne visi ar B-kat cedeli ir uzskatāmi par autovadītājiem)

WALA 17.jūlijs 2020 22:55
2 0 Atbildēt

Tici man, ir gan pavisam modernajā galā forši, bet smadzenes "iznesoši" gabali, gan arī senās (nezinu man reizēm to gribas saukt par pirmatnējo mūziku) klasikas galā gabali ko ne katrs spēs klausīties !

spriidiic 18.jūlijs 2020 0:32
0 0 Atbildēt

Varētu vēl kādu ielu aizklapēt . Ko tikai divas ? Valdemāra ?

Palaidniex 18.jūlijs 2020 8:17
2 0 Atbildēt

Mani reāli uzjautrina 2 lietas tās iela sakarā:

Dižoties ar objektīvu ielas apmeklētību, kuras pamatā ir pirmā vakra ažiotāža + brīvkoncerts. Uz jebkuru brīvkoncertu saradīsies bari ar klausītājiem, lai vai kur tas nebūtu, tam nav sakara ar “noilgošanos tieši pēc promenādes”

Un otra lieta - parastas kafenes ārā terasē ne pie katra galdiņa drīkst sēdēt Covid-19 ierobežojumu dēļ, bet te...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti