Puse autovadītāju nevadā līdzi saskaņoto paziņojumu 7

 

Foto: Publicitātes attēls

LTAB | 27.oktobris 2020 10:48

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) oktobrī veiktā autovadītāju aptauja liecina, ka 48% autovadītāju savos spēkratos nevadā līdzi saskaņotā paziņojuma veidlapas, savukārt vēl 8,4% nav par to pārliecināti.

Lai palielinātu autovadītāju izpratni par saskaņoto paziņojumu aizpildīšanu, kā arī sekmētu to plašāku izmantošanu, LTAB veicis uzlabojumus LTAB OCTA mobilajā lietotnē, padarot mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanu ērtāku un mūsdienīgāku.

LTAB jau 2018.gadā ieviesa elektronisku mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju lietotnē LTAB OCTA. Tā ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika kā aizpildot saskaņoto paziņojumu papīra formātā, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses var autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

“Kaut arī regulāri atgādinām autovadītājiem par iespēju saskaņotos paziņojumus aizpildīt elektroniski, joprojām šo iespēju izmanto vien aptuveni 2% no visiem CSNg cietušajiem, kas negadījumu fiksē ar saskaņotā paziņojuma palīdzību. Mūsu mērķis ir, primāri, atvieglot policijas darbu, lai ekipāžām nebūtu jābrauc uz maznozīmīgiem CSNg, īpaši gadījumos, ja transportlīdzekļu vadītājiem nav līdzi paziņojuma veidlapa,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka šī gada 9 mēnešos kopējais ar saskaņotajiem paziņojumiem reģistrēto negadījumu skaits bija 65% no visiem CSNg.

Šajā gadā LTAB veicis būtiskus uzlabojumus LTAB OCTA mobilajā lietotnē. “Aktualizēta lietotnes vizualizācija, nodrošinot ērtu un mūsdienīgu tās funkciju izmantošanu. Veikti uzlabojumi mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanā – datu ievadē un negadījuma shēmas attēlošanā. Tāpat vienkāršota lietotāju profilu izveide un uzlaboti lietotnes veiktspējas rādītāji,” uzskaita J.Abāšins, norādot, ka mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšana elektroniskā veidā CSNg dalībniekiem aizņem mazāk laika, nekā tā pildīšana papīra formā, it īpaši, ja transportlīdzekļa vadītājs jau ir lejuplādējis lietotni un autorizējies.

 
Visi komentāri
 
nomiks 27.oktobris 2020 14:35
2 1 Atbildēt

Priekš kam vadāt? Daudz labāka opcija ir aplikācija LTAB OCTA. Vienreiz nācās izmantot. Ātri, ērti un mūsdienìgi.

Meeris 27.oktobris 2020 20:19
1 0 Atbildēt

Kur var dabūt saskaņotā papīra veidlapu?

Janeks90 28.oktobris 2020 9:45
1 0 Atbildēt

Katrā benzīntankā jābūt. Labāk nolādē LTAB OCTA aplikāciju

Janeks90 28.oktobris 2020 9:52
0 0 Atbildēt

Tikko gan pamēģināju ielogoties cau iPhone - nevaru. Met kļūdas. Izskatās, ka tā aplikācija nav uzticama. Drošības pēc vedā līdzi vienu lapu.

nomiks 28.oktobris 2020 10:29
0 0 Atbildēt

Es ar tikko testa nolūkos atkal pamēģināju. Viss darbojas. Es gan lietoju Android sistēmas viedtālruni.

Nja 29.oktobris 2020 8:21
1 1 Atbildēt

Nu nav ko staigāt apkārt ar vecu iPhone, pie programmas skaidri un gaiši rakstīts iOS 11 un uz augšu.

Pļurkt 29.oktobris 2020 18:41
1 1 Atbildēt

Ne jau visiem ir slimīga tieksme šķiesties ar naudu un pirkt pa ŠTUKU katru nākamo ābola "uzlabojumu"!

Ja man šad tad nevajadzētu izmantot navigāciju, tad pilnīgi pietiktu ar pogu telefonu Eriksona K-750 līmenī!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti