TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Toyota Yaris Hybrib ļoti neizdevīgā gaismā parāda elektromobiļus (+VIDEO) 13

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 10.novembris 2020 6:20

No parocīga, automobiļa studentiem un pensionāriem jaunais Toyota Yaris ir kļuvis par wannabe sacīkšu mašīnu. Tas lieliski izskatās un pilsētā 80 % laika brauks tikai ar elektrību.


Jaunais Yaris ir ne tikai zemāks, bet arī īsāks par iepriekšējo. Kurš, būdams pie pilna prāta, ko tādu darītu? Jaunajiem modeļiem taču jābūt lielākiem par vecajiem? Tā jau arī ir. Riteņu bāze ir par 5 cm garāka, un riteņu attālums arī ir lielāks. Tāpēc automašīnas stāja skatā no aizmugures atgādina rallijkrosa mašīnu. Salons arī ir johoho! Sporta sēdekļi, viss melns, te sarkana krāsa kā ārpusē. Sacīkšu panelis apaļām acīm, sporta stūre gandrīz kā Suprai.  Pilnai laimei panelī vēl arvien ir pa pilnam fizisku pogu. Stūre nu regulējas gan augstumā, gan dziļumā, un visas pogas uz tās ir apgaismotas.

Zīmīgi, ka jaunais Yaris Hybrid ļoti neizdevīgā gaismā parāda elektromobiļus. Automašīna vislabākajā komplektācijā tik un tā ir lētāka par vislabāko elektromobili. "Man bāka sen vairs nav pilna, bet es joprojām komfortabli varu nobraukt 600 km. Pateicoties elektriskajai komponentei paātrinājums pilsētā ir kā elektromobilim - nospied un iet. Pilsētā Yaris 80 % laika brauc tikai ar elektrību, un sastrēgumā benzīna dzinēja neieslēdzas vispār," tā Normunds Avotiņš. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 

 

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 10.novembris 2020 10:03
3 2 Atbildēt

Labs, beidzot yaris ir arī pievilcīgs, tik paneli pa vidu ar karbona imitāciju nedaudz aplīmēt. Lai tā melnā plastmasa nav tik vienmuļa. Nez vai riteņu arkās, klusumam nevajadzēs ielīmēt vecos kāju paklājiņus?

cik tev gadu? 10.novembris 2020 10:11
4 1 Atbildēt

18? pieaugušie puikas auto paneļus neaplīmē ar uzlīmēm. To dara puišeļi ar saviem fiksīšiem.

WALA 10.novembris 2020 10:19
0 2 Atbildēt

Uhh kā var nest tuftu, un ir dažādi auto dizaineri kas pelna uz "pēckrīzes vecuma" kungiem, ne tikai ar to vien, jo tur ir nauda un vēlme bērnības sapņus piepildīt, kam citos apstākļos nebija ne laika ne varbūt aŗi naudas ;)

aha 10.novembris 2020 10:22
2 1 Atbildēt

Kad pusmūža kungiem parādās nauda, tie pērk īstu mantu, nevis noņemās ar imitācijām)

anoagask 10.novembris 2020 11:52
0 0 Atbildēt

Piemēram yaris GR versiju ar 2 durvīm, 4x4 un 250 ponijiem

nu 10.novembris 2020 11:56
1 1 Atbildēt

izmēram nav nozīmes, to mazo niknuli var braukt bez uzlīmēm arī pusmūža krīzi sasniegušie jaunēkļi)

karbona haube vēl ir saprotama, tā ir vieglāka (ja kādam tādu vajag), bet ko ellē ratā dod karbona uzlīme uz paneļa?!? ilūziju, ka panelis ir vieglāks? Vadītājam tak nav jānes panelis rokās))

WALA 11.novembris 2020 8:49
0 0 Atbildēt

Gaumes un izpratnes jautājums, tikai un vienīgi, man viens labs čoms (pavisam tajā ir 2 labi čomi iesaistījušies) sākumā samācījas taisīt stikla'\skiedras kvalitatīvus vis\adus spārnsu, spoilerus utml. Tagad savu Celicu gandrīz visu ko var un drīkst ir pārtaisījis no oglekļaškiedras ( karbona) , tā protams ir braucoša reklāma, bet tāpat karbona tur ir ļoooooooti daudz.

Un vienīgais kas mani diezgan intersē šajā kontekstā cik ilgi tās oglekļašķiedras detaļas kalpos, jo tur viss nav tik vienkārši ...

650 10.novembris 2020 12:27
3 0 Atbildēt

-cerams, ka tā Suuda nākamā paaudze būs jau bez logiem un bez sēdekļiem aizmugurē.Spogulī gaisma ir spilgtāka nekā salonā-iespējams, kāds no advancētajiem klientiem vēlēsies brauciena laikā sev saremontēt zobus un/vai noskaidrot vai viņam mandelēs nav kāda sēnīte ieperinājusēs.Jā.

rupicii 10.novembris 2020 12:47
9 2 Atbildēt

Trīsstāvīgi meli. Yaris nav plug-in, kuru var uzlādēt no rozetes. akumulators tikai 0.75kwh, ar elektrību var nobraukt 1km. Nekādi 80% pilsētā sanākt nevar.

Lētākais (13900EUR) ir parastais benzina modelis, kuru salīdzināt ar elektroauto nekorekti. lētākais hibrīdjaris maksā 19500EUR, kas patiešām ir nedaudz lētāks, par e-up 23680EUR (kuram ir 36kwh un 200km distance).

Asaris 10.novembris 2020 18:24
2 0 Atbildēt

Labi vēl ka nepateica pašuzlādes hibrīds, tad būtu pilna diršanas epizode. Šitas hibrīds der tikai lai elektrorežīmā izbrauktu no stāvlaukuma un pirmos 5m pie luksafora.

eidis 11.novembris 2020 13:17
0 1 Atbildēt

e-up gan laikam nav tas auto uz kuru būtu vērts skatīties. Tīra neveiksme

mefisto 11.novembris 2020 9:10
1 0 Atbildēt

Kāds tad bija patēriņš testa laikā?

Latvietis 13.novembris 2020 13:46
0 0 Atbildēt

Kas tas par izdzimteni, mašīna cilvēkiem kuriem gaumes lieta ir bezjēdzīga un nesaprasta. Tādus auto vajag nošaut uzreiz pēc izgatavošanas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti