CSDD šodien sāk atvērt e-auto uzlādes stacijas 9

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 12.novembris 2020 16:40

Šoruden klientiem tiks nodotas vēl 40 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas

Šajās dienās Latvijas elektroautomobiļu ātrās uzlādes tīklu “e-mobi” papildinās vēl 40 jaunas stacijas. Turpinot sistēmas attīstību, 12. novembrī darbu sāk 21 jauna stacija, bet līdz mēneša beigām tiks atklāti pārējie 19 uzlādes punkti. Tādējādi būs nodrošināta ērta elektromobiļu pārvietošanās visā Latvijas teritorijā – e-spēkratus varēs “uztankot” 112 “e-mobi” tīkla stacijās.

Jaunatvērtās stacijas ir izvietotas reģionālo ceļu tīklā un apdzīvotās vietās. Līdz šim visnoslogotākās bijušas Rīgas un Pierīgas uzlādes stacijas, tādēļ galvaspilsētā un tās apkārtnē līdz novembra beigām būs vēl 12 uzlādes punkti. Papildus jaunas stacijas tiks atklātas arī lielajās Latvijas pilsētās – Liepājā, Ventspilī, Jelgavā un Daugavpilī. Šī vasara pierādīja to, ka cilvēki aizvien biežāk kā ceļojuma transportu izmanto elektroauto. Par ko liecina būtisks uzlāžu skaita pieaugums “e-mobi” tīkla stacijās. Lai ceļojot ar elektromobiļiem būtu iespējams nokļūt tālākajos Latvijas punktos, vēl no šī rudens klientiem būs iespēja uzlādes veikt Rūjienā, Kolkā, Pāvilostā, Aucē un Subatē.

Valsts nozīmes ātrās uzlādes tīkls tapis Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta “Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana” otrās kārtas ietvaros. Finansējuma saņēmējs ir Satiksmes ministrija un projekta īstenotājs ir Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).  

Informācija par uzlādes stacijām atrodama: http://portal.e-mobi.lv/lv/sakumlapa/.

“Izvēloties staciju vietas, ir padomāts arī par to, ko klientiem darīt 15-20 minūtes, kamēr notiek e-auto uzlāde. “e-mobi” uzlādes punkti atrodas vietās ar skaistiem skatiem uz jūru, to apkārtnē ir kultūrvēsturiski pieminekļi, muižas, baznīcas un pastaigu takas. Bet, ja šoferim nākas veikt auto uzlādi nogurušam, īpaši naktī, kad līdz mājām palicis vairs tikai nepilnu stundu garš ceļš, aicinām praktizēt “spēka snaudu”. 20 minūtes salds miegs un uzlādēts auto ir garants drošam mājupceļam,” stāsta CSDD Elektromobilitātes sistēmas attīstības daļas vadītājs Pauls Beinarovičs.

Darbs pie elektromobiļu uzlādes staciju tīkla tiks turpināts, un līdz 2021.gada beigām kopumā paredzēts uzstādīt līdz 139 ātrās uzlādes stacijām.

Klientu atbalstam darbojas informatīvie diennakts tālruņi: 1859 vai 22001859, var rakstīt e-pastu: info@e-mobi.lv.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasturliels 13.novembris 2020 15:16
2 0 Atbildēt

Aizņem rindu, palasi iauto, ar Emmu parisini X-vārdu mīklas)

didzisk 13.novembris 2020 16:30
2 0 Atbildēt

Nu, velns, ja tiešām kādam var ienākt prātā mūsdienās uzstādīt 25 kW, tad gan tam jābūt aptaurētam. Lielai daļai jauno mašīnu ir iespēja lādēt ar 150 (Tesla Model 3 pat 250), bet es nezinu nevienu, kam ātrā lādēšana būtu zem 50. Ar 50 var pusstundas laikā uzlādēt ap 100 km, ar 25 būs dubultā ilga nīkšana.

imzz 13.novembris 2020 11:49
1 0 Atbildēt

Raption 50. Var būt gan 25 kW gan 50 kW. Ticamāk gan, ka pie mums uzstādīto vairums būs 25 kW

circontrol.com/datasheets/raption50-eng.pdf

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti