Renault Captur plug-in Hybrid ieguvis “Latvijas gada auto 2021 inovācijas balvu” un titulu – “pilsētas apvidus auto 2021” 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 4.decembris 2020 13:51

Pirmo reizi „Latvijas Gada auto” vēsturē tika piešķirts “Latvijas Elektroauto” tituls, un to ir izpelnījies Renault ZOE.

Šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad Renault sasniedz augstus rezultātus šajā konkursā, pērn Renault Clio ieguva 3. vietu. Arī cits Renault modelis šī gada konkursā ieguva divas balvas – Captur Plug-in Hybrid saņēma apbalvojumus nominācijās “Latvijas Gada auto 2021 Inovācijas balva” un “Pilsētas apvidus auto 2021”. Kopā par “Latvijas Gada auto 2021” titulu cīnījās 25 automašīnas.

Pirms gada piektās paaudzes Renault Clio, kļūstot par Renault vispārdotāko automašīnu, šajā konkursā ieguva 3. vietu. Savukārt šis gads bija veiksmīgs diviem citiem Groupe Renault modeļiem Renault ZOE un Captur Plug-in Hybrid, kopumā iegūstot trīs titulus – “Latvijas Gada Elektroauto”, “Latvijas Gada auto 2021 Inovācijas balva” un “Pilsētas apvidus auto 2021”.

Jaunais Renault ZOE automobilis ir aprīkots ar 52 kWh akumulatoru, kas WLTP* ciklā nodrošina iespēju nobraukt attālumu līdz 395 kilometriem –  tas ir par 25% vairāk nekā iepriekš. Pateicoties ātrai uzlādei, ko nodrošina līdz 50 kW jaudas līdzstrāvas (DC) uzlādes ierīce, jaunais ZOE atjauno enerģijas rezervi vairāk nekā 150 km attālumam tikai 30 minūšu laikā.

Septiņus gadus pēc automašīnas laišanas klajā ZOE ir kļuvusi par visvairāk pārdoto Eiropas pilsētas elektrisko automobili. Turklāt ražotājs turpina attīstīt ZOE daudzpusību, kvalitāti un pieejamās tehnoloģijas. Šis auto piedāvā izcilas funkcijas jau sākuma aprīkojuma līmenī, vienlaikus saglabājot saprātīgu cenu. Šī attīstība ir izteikti pamanāma ikvienam.

“Esam gandarīti saņemt tik svarīgu novērtējumu. Jau otro gadu Renault automašīnas iekļūst “Latvijas Gada auto” finālā. Turklāt šogad mums izdevās būt pirmajiem, kas sīvā konkurencē ieguva titulu “Latvijas Elektroauto 2021”. Šāds novērtējums pierāda, ka Renault automašīnas ir moderni produkti, kas atbilst tirgus prasībām. 2020. gada pirmajā pusē Renault ZOE bija vislabāk pārdotais elektriskais transportlīdzeklis Eiropā, un mēs joprojām strādājam, lai uzlabotu mūsu tehnoloģijas, kā arī samazinātu izmešu līmeni,” norāda Marcins Kurkevičš (Marcin Kurkiewicz), Renault Baltijas valstu reģiona izpilddirektors.

Renault Eiropā ir pārdevis vairāk nekā 300 000 elektrisko transportlīdzekļu. Tajā pašā laikā Francijā ir reģistrēti vairāk nekā 100 000 Renault ZOE. Šie rezultāti vēlreiz atgādina par Renault vadošo pozīciju Eiropas elektroauto tirgū un nepārtraukto pārdošanas apjomu pieaugumu šajā nozarē jau kopš 2010. gada.

* WLTP (Pasaulē saskaņotā vieglo transportlīdzekļu testēšanas procedūra) ZOE Life versijai (57% braukšana pilsētā, 25% braukšana piepilsētā, 18% braukšana pa šoseju).

 
Visi komentāri
 
LMT 4.decembris 2020 20:09
0 0 Atbildēt

Tas tak pilsētgeju auto!

koa 5.decembris 2020 11:46
0 0 Atbildēt

ko vispār nozīmē pilsētas apvidus? tipa lohauto ar vinčas mulāžu un feiku gaisa pievedtrubu virs jumta?

kāds sakars šim hečbekam ar apvidus auto?

imzz 5.decembris 2020 14:09
0 0 Atbildēt

nu, pilsētas apvidus ir apvidus aiz pilsētas. Rīgai tas ir, piem. Berģi, Mārupe, Piņķi, Kleisti, Ādaži utt :-/

kāpēc 5.decembris 2020 14:13
0 0 Atbildēt

aiz pilsētas? letonika saka, apvidus ir vieta.

esot kalnains apvidus, gleznains apvidus, purvains apvidus.

sanāk, ka nenorādot apvidus veidu, apvidus auto vispār neko nenozīmē. sviests ir sviestains, tipa.

viencexperc 5.decembris 2020 10:00
1 0 Atbildēt

Kur tad jūsu reklamētais hitlerauto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti