Precizē dabas resursu nodokļa par transportlīdzekli maksāšanas kārtību 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.decembris 2020 16:03

Saistībā ar vienotā nodokļu konta ieviešanu Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu precizēt dabas resursu nodokļa (DRN) par transportlīdzekli maksāšanas kārtību.

Dabas resursu nodokļa piemērošanas noteikumu transportlīdzekļiem grozījumos paredzēts, ka no 2021.gada 1.janvāra DRN ir maksājams vienotajā nodokļu kontā.

Noteikumu grozījumi arī paredz, ka DRN par transportlīdzekli būs iespējams samaksāt Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) norādītajā norēķinu kontā, kas atvērts kredītiestādē vai Valsts kasē DRN par transportlīdzekli iekasēšanai.

CSDD būs pienākums saņemtās nodokļa summas, norādot maksājuma identifikatoru, triju darbdienu laikā ieskaitīt vienotajā nodokļu kontā.

Tāpat CSDD skaidrā naudā un ar maksājumu kartēm iekasētās nodokļa summas, norādot maksājuma identifikatoru, triju darbdienu laikā iemaksās vienotajā nodokļu kontā, neieskaitot tās savā norēķinu kontā.

CSDD transportlīdzekli reģistrēs pēc DRN par transportlīdzekli saņemšanas CSDD norādītajā norēķinu kontā, kas atvērts kredītiestādē vai Valsts kasē nodokļa iekasēšanai, ja nodokļa maksātājs maksājumu veic ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 17.decembris 2020 17:13
2 1 Atbildēt

"Melnais caurums" aug plašumā!

Deputāteļiem un ministreļiem ir STEIDZAMI vajadzīgs algu pielikums!

msh 17.decembris 2020 17:51
0 0 Atbildēt

Kas tas par dabas resursu nodokli?

felix65 17.decembris 2020 18:10
1 0 Atbildēt

Viņi paši nezina, vienkārši ļoti vajag naudu.

Krotow 17.decembris 2020 19:39
0 0 Atbildēt

Diez kurā Panamā vienotais konts atradīsies?

Pāķis 17.decembris 2020 22:19
2 2 Atbildēt

Nu jāatļauj laukos cilvēkiem braukt ar dīzeļiem, jo laukos dzīves kvalitāte, ja cilvēkam nav auto, daudzkārtīgi sarūk.

Un tam jābūt lētam, labam un grants ceļus turošam.

Tas ir lielais Volvo, Bembis, Audi utt.

Jo grūti iedomāties, ka ar mazo elektro VW Up, varēs ziemā mierīgi dragāt pa bedrainajiem grants ceļiem, kaut kur pa Ķūļciemu.

Bet pilsētās gan var aizliegt jo tur ir alternatīvas lielam vecam dīzeļauto - mazs bendzīnieks, elektroauto, sabiedriskais, ritenis, taksis, elektroskūteris, mopēds, galu galā var arī kājām.

msh 18.decembris 2020 2:43
1 2 Atbildēt

" lielais Volvo, Bembis, Audi" - bwahahahahah. Kā reiz tas Ups tiem grants ceļiem ir daudz piemērotāks par tevis nosauktajām kastēm - Ups satur, hvz, polo vai golfa piekari, bet ir vieglāks, lasīt, izturības rezerve lielāka - bet nu, protams, runa par iekšdedzes Upu - tikmēr tevis nosauktajām govīm, vismaz BMW un audī, ir uzturēšanā dārgas daudzsviru piekares un pašas lielās kastes svars ilgmūžībai nepalīdz.

Un pēdējā rindkopa aiziet pilnīgās auzās - kam tad laukos tā mašīna vajadzīga, lai pie kaimiņa aizbrauktu? Vai tomēr uz veikalu vai klubu pilsētā, kur tu tās mašīnas vēlies neielaist, jo tak esot alternatīva, pie pilsētas robežas iekāpt citā mašīnā - ?

Latvietis 19.decembris 2020 12:10
0 0 Atbildēt

Vecīt, tu arī esi vien no tiem ElektroMēslu piekritējiem... Smadzenes Tev nav apaļas palikušas? Nekas labāks par BMW, Volvo, MB nav vēll uztaisīts.

msh 21.decembris 2020 18:37
0 0 Atbildēt

Jā, tiešām? Nu tad pastāsti kā tevis nosaukto kastu ekspluatācijas izmaksas lietojot nosauktajos apstākļos salīdzināsies ar manā avatarā redzamās mašīnas ekspluatācijas izmaksām...

Kanibaals 25.decembris 2020 10:51
0 0 Atbildēt

Tās jau nav iespējams novertēt, tavs auto nepārtraukti tiek skrūvēts, izmaksas kosmosā.

Latvietis 19.decembris 2020 12:06
0 0 Atbildēt

Long Live Fūjūrer....

Mhh 19.decembris 2020 13:11
0 0 Atbildēt

Pilnīgas muļķības,kā tas mazais ups pavilks piekabi vai varēs aukstumā salonu piesildīt. Nu i kaut kur sēdēt gaidīt kamēr batereja uzlādēsies nav forši..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti