"Meistara padoms". Ko iesākt, ja sasalis vējstikla šķidrums un kā papildināt AdBlue šķidrumu? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.janvāris 2021 11:35

Šodien TV Auto ziņas turpinās tēmu ar mazāk pazīstamiem šķidrumiem. Viens no tiem dažās automašīnās esot jāuzpilda... bagāžniekā!

Jaunākie dīzeļdzinēji patērē ne tikai dīzeļdegvielu, bet arī urīnvielu jeb AdBlue. Tā tiek uzglabāta atsevišķā tvertnē un iesmidzināta izplūdes traktā, lai samazinātu kaitīgos slāpekļa savienojumus. Atšķirībā no kravas automašīnām, vieglajās AdBlue ne vienmēr var papildināt pats vadītājs. Cik bieži var nākties papildināt Ad Blue tvertni? Kur var iegādāties Ad Blue šķidrumu? Kas notiek, ja Ad Blue līmeni nepapildina? Ko iesākt, ja sasalis vējstikla šķidrums? Kāpēc vējstikla mazgātājus nedrīkst darbināt "pa tukšo"? Uz šiem un citiem jautājumiem atbild Bosch Car Service eksperts.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 12.janvāris 2021 13:01
4 2 Atbildēt

Manam Multivan arī jālej AdBlue. Pēc maniem novērojumiem sanāk ka AdBlue patērējas vidēji 1,2 litri uz 1000 km. Ik pa 8000-9000 km sanāk papildināt. Nebiju iedomājies, ka tas saistīts ar iedarbināšanas reižu skaitu. Likās, ka no nobraukuma atkarīgs.

Mājas apstākļos reiz mēģināju AdBlue uzpildīt - iegādājos CircleK kanniņu ar AdBlue, bet to iepildīt nebija iespējams, jo bākā droši vien kaut kāda aizsardzība ir. Vai nu jāpilda ar šprici (bezgalīgs process) vai degvielas uzpildes stacijā, ko arī daru. Priecē, ka AdBlue nav dārgs - apmēram 50 centi/litrs.

ZZZZ 13.janvāris 2021 9:10
3 2 Atbildēt

Te pie mums tas varbūt joks, bet piem Norvēģijā un Zviedrijā, ziemā ceļiem redzami tikai ceļa virziena apzīmējošie mieti. Un ja sagribās pa lielām vajadzībām ir nopietnas problēmas to izveikt Jo tās pietur kabatas ir aizšķūrētas ar sniegu, bet aiz eglītes aiziet nereāli, jo sniegs ir līdz padusēm! Šis reāli nozīmīgs vērā ņemams fakts plānojot zaļo pieturu...

xcv 12.janvāris 2021 16:42
2 1 Atbildēt

Par šķidruma līmeni runājot....brauc un vajag tā, ka jāmet turpat malā...bet ceļmalā sniegs līdz kulei. Tas jums nav siltā dus klozetā pamīzt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti