"Meistara padoms". Ko iesākt, ja sasalis vējstikla šķidrums un kā papildināt AdBlue šķidrumu? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.janvāris 2021 11:35

Šodien TV Auto ziņas turpinās tēmu ar mazāk pazīstamiem šķidrumiem. Viens no tiem dažās automašīnās esot jāuzpilda... bagāžniekā!

Jaunākie dīzeļdzinēji patērē ne tikai dīzeļdegvielu, bet arī urīnvielu jeb AdBlue. Tā tiek uzglabāta atsevišķā tvertnē un iesmidzināta izplūdes traktā, lai samazinātu kaitīgos slāpekļa savienojumus. Atšķirībā no kravas automašīnām, vieglajās AdBlue ne vienmēr var papildināt pats vadītājs. Cik bieži var nākties papildināt Ad Blue tvertni? Kur var iegādāties Ad Blue šķidrumu? Kas notiek, ja Ad Blue līmeni nepapildina? Ko iesākt, ja sasalis vējstikla šķidrums? Kāpēc vējstikla mazgātājus nedrīkst darbināt "pa tukšo"? Uz šiem un citiem jautājumiem atbild Bosch Car Service eksperts.

 
Visi komentāri
 
nomiks 12.janvāris 2021 13:01
4 2 Atbildēt

Manam Multivan arī jālej AdBlue. Pēc maniem novērojumiem sanāk ka AdBlue patērējas vidēji 1,2 litri uz 1000 km. Ik pa 8000-9000 km sanāk papildināt. Nebiju iedomājies, ka tas saistīts ar iedarbināšanas reižu skaitu. Likās, ka no nobraukuma atkarīgs.

Mājas apstākļos reiz mēģināju AdBlue uzpildīt - iegādājos CircleK kanniņu ar AdBlue, bet to iepildīt nebija iespējams, jo bākā droši vien kaut kāda aizsardzība ir. Vai nu jāpilda ar šprici (bezgalīgs process) vai degvielas uzpildes stacijā, ko arī daru. Priecē, ka AdBlue nav dārgs - apmēram 50 centi/litrs.

ZZZZ 12.janvāris 2021 13:13
0 3 Atbildēt

Kādreiz, kad automobīļi tika ražoti ne priekš servisiem, bet priekš auto braucējiem, vairākiem modeļiem bija el apsildāms tas bāciņš kur to šķidrumu logiem pildīja. Vēl tie atradās dzinēja telpā un tā teikt sildījās, sliktākajā gadijumā varēja tur iemest nelielu lamiņu, kas nedaudz palīdzēja pasildīt to saturu un daudz palīdzēja vadītājam iegūt labāku skatu caur to vējstiklu.

Nemeistara padoms, nekautrējaties un pirms dodaties ceļā sliktos laika apstākļos, ielejat kādā kolas veidīgā pudelē karsto ūdeni. Varēsiet apstāties un nomazgāt to eļļaino pretslīdes zieķi labāk kā ar aukstu nē sasalstošo līdzekli. Un nebūs jāelpo tie metanola vai etanola tvaiki...

Un plānojot brauciena maršrutu, piefiksējiet ne tikai bendzīna tankus (degvielas uzpildes stacijas) bet arī servisa lokācijas. Kas zin kurā brīdī ko tā modernā kaste var prasīt.

650 12.janvāris 2021 14:34
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka adblue ir uz pusi lētāks, nekā tas rimismirdīgais logušķidrums.Varbūt (mums,lohiem..) ir vērts padomāt.Jā.

Nja 12.janvāris 2021 15:24
1 0 Atbildēt

Tādi eksperti, bremžu šķidrums nepazūd... A ko darīt ja dilstot bremžu klučiem, bremžu virzuļi izvirzās tālāk uz āru un krītas līmenis? Cik bieži jābrauc uz servisu?

xcv 12.janvāris 2021 16:42
2 1 Atbildēt

Par šķidruma līmeni runājot....brauc un vajag tā, ka jāmet turpat malā...bet ceļmalā sniegs līdz kulei. Tas jums nav siltā dus klozetā pamīzt!

ZZZZ 13.janvāris 2021 9:10
3 2 Atbildēt

Te pie mums tas varbūt joks, bet piem Norvēģijā un Zviedrijā, ziemā ceļiem redzami tikai ceļa virziena apzīmējošie mieti. Un ja sagribās pa lielām vajadzībām ir nopietnas problēmas to izveikt Jo tās pietur kabatas ir aizšķūrētas ar sniegu, bet aiz eglītes aiziet nereāli, jo sniegs ir līdz padusēm! Šis reāli nozīmīgs vērā ņemams fakts plānojot zaļo pieturu...

Lagvietis 13.janvāris 2021 20:09
1 2 Atbildēt

Ja Tev sasalis vējstikla šķidrums Tad Tu esi Lohs!!!

Ja Tavs auto lieto AD blue tad tu brauc ar Dīzeļmēslu un atkal Tu esi Lohs!!!

Pļurkt 14.janvāris 2021 18:05
0 0 Atbildēt

Šodien aizsala Maximā pirktais Bruņurupuča logu šķidrums -25 grādiem domātais!!! Ārā -10, pie kam ieliets tukšā bāciņā un labi pārpumpēts!

Iesākto kanniņu izliku ārā - paskatīšos vai pie prognozētajiem -padsmit sasals!

Māris 17.janvāris 2021 12:47
0 0 Atbildēt

Vēlstiklu šķidrums ir fufels, man adblue sasala, ko nu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti