Turpinās darbs pie Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijas 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.janvāris 2021 9:38

Lai Rīgas un Pierīgas sabiedrisko transportu veidotu vienotu un ērtu pasažieriem, Satiksmes ministrijas organizētā darba grupā vienojas par veicamajiem darbiem sabiedriskā transporta sistēmas pārvaldībā Rīgas metropoles areālā.

“Vienota Rīgas pilsētas un aglomerācijas sabiedriskā transporta koncepta izstrāde paredz uzlabojumus, kas sabiedriskā transporta pakalpojumu padara Rīgas metropoles iedzīvotājiem draudzīgāku. Mūsu mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus par labu sabiedriskajam transportam un piesaistīt jaunus pasažierus. Tā sasniegšanai kopā ar iesaistītajām pusēm izstrādāsim integrētu sabiedriskā transporta plānu, pa soļiem veicot sabiedriskā transporta pieejamības, kvalitātes un ērtību uzlabošanu,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijai paredzēta koordinēta stratēģiskā plānošana, lai izstrādātu maršruta tīkla attīstības plānu un vienotu pasažieru informācijas sistēmu, plānots ieviest vienotu tarifu politiku un vienotu biļeti.

Vienotas biļetes ieviešana uzlabos ērtības pasažieriem, kuri savā pārvietošanās maršrutā izmanto dažādus transporta veidus, piemēram, gan autobusu, gan vilcienu. Lai to nodrošinātu, grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā jau ir veikti un stājušies spēkā. Tālāk plānots darbs pie platformas izstrādes vienotai biļetei, kas dos iespēju tirdzniecības vietās un arī mobilajā lietotnē iegādāties vienu biļetei vairākiem braucieniem atšķirīgos transporta veidos un maršrutos.

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijai paredzēta sinhronizētas sabiedriskā transporta plānošanas ieviešana un vairāki priekšizpētes projekti, tajā skaitā optimāls dzelzceļa elekrifikācijas scenārijs un bezizmešu dzelzceļa ritošā sastāva vilces tehnoloģijas izvēle pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai Rīgas Metropoles areālā.

Minētās aktivitātes ir saskaņā ar Eiropas Komisijas noteikto zaļo kursu transporta sektorā, kas dod iespēju satiksmes un infrastruktūras uzlabošanas projektiem piesaistīt Eiropas atveseļošanās un noturības mehānisma finansējumu.

Rīgas pilsētas un aglomerācijas koncepta vīzijas izstrādes darba grupā piedalās Satiksmes ministrijas, Rīgas domes, Rīgas plānošanas reģiona un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju pārstāvji.

 
Visi komentāri
 
pierīdzinieks 18.janvāris 2021 10:55
1 0 Atbildēt

Kā tas saskan ar ATD busu satiksmes iepirkumu?

imzz 18.janvāris 2021 11:09
1 0 Atbildēt

Mūsu mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus --

Kaut kādi misionāru uzskati tiem politiķiem, labāk būtu realizējuši iespējas iedzīvotājiem uzlabot jau esošos paradumus, pie kuriem viņi pieraduši un atzinuši par labiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti