Iekšlietu ministrs: Latvijā situācija ar dzērājšoferiem ir katastrofāla, un valstij jāatgriežas pie administratīvā aresta atjaunošanas 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.februāris 2021 15:00

Latvijā situācija ar dzērājšoferiem ir katastrofāla, un valstij vajadzētu atgriezties pie administratīvā aresta atjaunošanas, ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV).

Latvijā pērn no 1.jūlija vairs neeksistējot administratīvajam arestam, dzērājšoferiem tiek piemēroti palielināti naudas sodi un ir palielināts tiesību atņemšanas termiņš. Līdz tam administratīvais arests dzērājšoferiem Latvijā eksistēja vairākus gadus.

Ģirģens vērsa uzmanību, ka situācija ar šīs kategorijas pārkāpumiem ir katastrofāla. Naudas sodi šo problēmu nerisinot, turklāt, kā pieļāva ministrs, pastāv grūtības ar sodu piedzīšanu. Lai iedarbotos pret satiksmesdalībniekiem, ir nepieciešama iedarbīga un konsekventa sodu politika.

Ņemot vērā minēto, Ģirģens vērsās pie padomes vadītāja, satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) ar lūgumu pēc atbalsta sadarbībai ar Jāņa Bordāna (JKP) vadīto Tieslietu ministriju, kuras kompetencē ir normatīvo aktu grozījumu virzīšana. Ģirģens uzskata, ka jārosina administratīvā aresta atjaunošana.

Linkaits iekšlietu ministram atbildēja, ka par dzērājšoferu problēmu jau iepriekš spriests, taču viņš piekrīt, ka saruna jāturpina.

Jau ziņots, ka 2789 protokoli pērn noformēti par braukšanu alkohola reibumā un 211 par braukšanu narkotiku reibumā. Dzērājšoferu skaits pērn, salīdzinot ar 2019.gadu, samazinājies par 750.

 
Visi komentāri
 
gunbox 26.februāris 2021 10:53
0 0 Atbildēt

Kaut kāds unikums. Kādi sodi, kādi termiņi? Tiesības nost uz mūž bez atļaujas tās atjaunot un sabiedriskam transportam lielāki ienākumi. Kāda dzērājam šķirba ko viņi tur palielinās. Kamēr nedraudēs ar tiesību likvidēšanu vai reālu cietumsodu pat par mazāko promili, tikmēr problēma būs aktuāla. Bet redz dzērājs nevar izdod likumu, kurš pret viņu pašu darbosies, vai ne?

apzinīgais 26.februāris 2021 11:15
1 0 Atbildēt

Ierosinu tādu sodu-piespiedu ciemošanās pie šī ministra,uzturot sarunu un izdarot mājas sakopšanu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti