Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas projektiem un pasākumiem šogad paredzēti 1,8 miljoni eiro 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.februāris 2021 8:42

Šajā gadā plānots atbalstīt 26 ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses projektus un pasākumus par kopējo finansējumu 1,8 miljonu eiro apmērā, trešdien vienojās Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieki.

Padome, balstoties uz iepriekšējos gados veiktā darba rezultātu analīzi, lēma atbalstīt vidējā ātruma kontroles ieviešanu kā vienu no galvenajām 2021.gada aktivitātēm, kā arī lūgt iekļaut ceļu satiksmes drošības tematiku sabiedriskajā pasūtījumā sabiedriskajiem medijiem.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) norādīja, ka vidējā ātruma kontroles ieviešanas projektu realizēs VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). "Citu valstu, kā arī Latvijas prakse liecina, ka sistemātiski veikta ātruma kontrole ievērojami samazina ceļu satiksmes negadījumu skaitu un seku smagumu. Šo ņemot vērā, plānojam sākt izvietot uz Latvijas ceļiem vidējā ātruma kontroles mērierīces, kas kopīgi ar stacionārajiem radariem nodrošinās arvien plašāku kontroles klātbūtni ceļu satiksmē," skaidroja ministrs.

Reizē padomes locekļi trešdien sanāksmes laikā iepazinās ar ceļu satiksmes drošības statistikas 2020.gada datiem. Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis uzsvēra, ka pērn uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši 139 cilvēki, tostarp desmit bērni, un tie ir sliktāki rezultāti nekā gadu iepriekš.

Sanāksmes dalībnieki atbalstīja virzīšanai izskatīšanai Ministru kabinetā padomei prezentēto Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam projektu, kā arī pārrunāja padomes vienotās vizuālās identitātes koncepciju.

Padomes locekļi izskatīja informāciju par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam rezultatīvo rādītāju izpildi, atzīmējot nelielu progresu un atsevišķas pozīcijas, kur plānotie rezultāti ir sasniegti. Par 70% ir sasniegts bojāgājušo skaita samazinājums, par plānoto lielāks uzlabojums sasniegts attiecībā uz bojāgājušo mototransporta vadītāju un pasažieru, komerctransporta negadījumos ievainoto skaita samazinājumu. Samazinājies arī nepareiza ātruma izvēles rezultātā notikušajos negadījumos bojāgājušo un vadītāju alkohola vai narkotisko vielu ietekmē izraisītos negadījumos bojāgājušo skaits.

Diskusijā piedalījās Satiksmes ministrijas (SM), Iekšlietu ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), Valsts policijas (VP), Rīgas domes Satiksmes departamenta, Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji, kā arī citi sadarbības partneri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 
Visi komentāri
 
Viedoklis 26.februāris 2021 8:50
0 0 Atbildēt

Latvijas ceļi ātruma ierobežošanai varētu uz valsts galvenajiem ceļiem piemērot bitumena un šķembu virsmas apstrādes tehnoloģiju, pieaicinot "speciālistus", kuri veica apstrādi uz ceļiem, kur vēlāk konstatēja brāķi. Ietaupīs uz radariem, vienīgi vairāk cilvēku nositīsies, bet tas jau "gudrajiem" pofig.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti