Šogad ceļu satiksmes drošības jomā uzsvaru liks uz pakāpenisku vidējā ātruma kontroles sistēmas ieviešanu 1

 

Foto: iAuto.lv

SM | 25.februāris 2021 17:52

Balstoties uz iepriekšējos gados veiktā darba rezultātu analīzi, Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieki lēma atbalstīt vidējā ātruma kontroles ieviešanu kā vienu no galvenajām 2021.gada aktivitātēm.

Padomes locekļi vienojās 2021. gadā atbalstīt 26 ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses projektus un pasākumus par kopējo summu  1.8 miljoni eiro. Padome vienojās lūgt iekļaut ceļu satiksmes drošības tematiku sabiedriskajā pasūtījumā sabiedriskajiem medijiem.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits norādīja: “Viens no galvenajiem pasākumiem 2021. gadā ir plānotais vidējā ātruma kontroles ieviešanas projekts, ko realizēs VAS “Latvijas valsts ceļi”. Citu valstu, kā arī Latvijas prakse liecina, ka sistemātiski veikta ātruma kontrole ievērojami samazina ceļu satiksmes negadījumu skaitu un seku smagumu. Šo ņemot vērā, plānojam sākt izvietot uz Latvijas ceļiem vidējā ātruma kontroles mērierīces, kas kopīgi ar stacionārajiem radariem nodrošinās arvien plašāku kontroles klātbūtni ceļu satiksmē."

Padomes locekļi iepazinās ar ceļu satiksmes drošības statistikas (ceļu satiksmes negadījumi un pārkāpumi ceļu satiksmē) 2020.gadā rezultātus. Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis uzsvēra, ka pērn uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši 139 cilvēki, tostarp 10 bērni. Tie ir sliktāki rezultāti nekā gadu iepriekš. Vienlaikus Krapsis norādīja, ka pandēmijas apstākļos, kad Latvijā ir ieviesta virkne dažādu ierobežojumu, būtiski ir samazinājies negadījumu skaits uz valsts ceļiem. Iekšlietu ministrs akcentēja katastrofālo dzērājšoferu skaita palielināšanos un aicināja izvērtēt iespēju atgriezties pie administratīvā aresta atjaunošanas. Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka, ceļu satiksmes drošības uzlabošanas pasākumu sekmīgā īstenošanā būtiska nozīme ir sadarbībai starp visām atbildīgajām institūcijām.

Sanāksmes dalībnieki atbalstīja virzīšanai izskatīšanai Ministru kabinetā padomei prezentēto Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam projektu, kā arī pārrunāja  CSDP vienotās vizuālās identitātes koncepciju. Padomes locekļi izskatīja informāciju par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam rezultatīvo rādītāju izpildi, atzīmējot nelielu progresu un atsevišķas pozīcijas, kur plānotie rezultāti ir sasniegti. Par 70% ir sasniegts bojāgājušo skaita samazinājums, par plānoto lielāks uzlabojums sasniegts attiecībā uz bojāgājušo mototransporta vadītāju un pasažieru, komerctransporta negadījumos ievainoto skaita samazinājumu. Samazinājies arī nepareiza ātruma izvēles rezultātā notikušajos negadījumos bojāgājušo un vadītāju alkohola vai narkotisko vielu ietekmē izraisītos negadījumos bojāgājušo skaits.

Sēdes dalībnieki izskatīja ar CSDP domnīcas darba rezultātus, atskaiti par 2020.gadā realizētajiem projektiem ceļu satiksmes negadījumu novēršanai  un profilaksei.

Diskusijā piedalījās Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, CSDD, VAS “Latvijas Valsts ceļi”, Valsts policijas, Rīgas domes Satiksmes departamenta, RTU pārstāvji, kā arī citi sadarbības partneri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 25.februāris 2021 18:00
7 0 Atbildēt

Muļļas, un ja nav noslēpums, tad kāds ir plānotais ROI šim "biznesiņam" ???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti