Pērn par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem soda naudās pērn piemēroti 14,4 miljoni eiro 20

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.februāris 2021 8:21

Pagājušajā gadā par fotoradaru fiksētajiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem soda naudās piemēroti kopumā 14 489 305 eiro, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Par stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piemērots 11 042 430 eiro sods, bet par pārvietojamo fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem - 3 446 875 eiro sods.

Soda naudās patlaban samaksāti 11 685 615 eiro no kopējās summas.

Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA atzina, ka braukšanas kultūra būtiski neuzlabojas, un joprojām transportlīdzekļu vadītāji ir gatavi maksāt sodus par saviem pārkāpumiem.

Krapsis nenoliedza, ka viens no stūrakmeņiem satiksmes drošības uzlabošanai ir tehnoloģiju ieviešana satiksmesdrošības kontrolei, tāpēc viņš pauda cerību, ka drīzumā tiks ieviesti vidējā kustības ātruma radari jeb "point to point" sistēma.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) šonedēļ Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē arī pieminēja fotoradaru tēmu. Viņaprāt, pašvaldībām ir jāpiešķir zināma veida tiesības iesaistīties satiksmes drošības uzlabošanā, taču pašvaldībām ir jāatceras, ka radari nav naudas pelnīšanas instruments. Galvenais ieguvums ir cilvēku dzīvības, un to nevar novērtēt naudas izteiksmē.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.februāris 2021 13:57
12 1 Atbildēt

Ātra braukšana tas ir maksas pakalpojums.

Kam nav naudas, lai brauc lēni.

BMW 28.februāris 2021 21:54
9 0 Atbildēt

Biznes zeļ un plaukst

WALA 28.februāris 2021 9:03
5 0 Atbildēt

Skaisti vārdi, kas diezin vai atbilst realitatei !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 3

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti