Izveidojot "reaģējošo policistu" institūtu, vienkopus apvienos patrulēšanu un satiksmes uzraudzību 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.februāris 2021 9:24

Valsts policija patlaban strādā pie "reaģējošā policista" institūta izveides, kurā vienkopus būtu apvienota patrulēšana, satiksmes uzraudzība, kā arī reaģēšana uz dažādiem izsaukumiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šādu pārmaiņu mērķis ir uzlabot reaģēšanu, policijas resursu efektīvu izmantošanu, policistu darba apstākļus un policijas redzamību.

Valsts policijai ir svarīgi nodrošināt, lai "policijas norīkojums", kas ierodas notikuma vietā ir kompetents un spējīgs risināt dažādas situācijas, nepatērējot laiku, lai sagaidītu citu policistu ierašanos.

Tādējādi uzlabosies reaģēšanas laiks un resursu izmantošanas iespējas, kā arī veidosies personālsastāvs, kuram būs plašākas zināšanas un kompetences, lai risinātu dažādas situācijas, piemēram, uzraudzīt ceļu satiksmi, nodrošināt sabiedrisko kārtību, doties uz ģimenes konfliktu.

2022.gadā plānots papildus iepirkt attiecīgus transportlīdzekļus, lai varētu veidot "mobilu iecirkni", kuru paredzēts aprīkot ar atbilstošu tehnisko nodrošinājumu - pieeju datubāzēm, ātruma mērīšanas un video fiksācijas iekārtām, epidemioloģiski drošu aizturēšanas nodalījumu un citiem risinājumiem.

Veidojot reaģējošo spēku, lai pienācīgi sagatavotu darbiniekus dažādām situācijām, ir paredzētas arī policistu apmācības 200 akadēmisko stundas profesionālās pilnveides programmā Valsts policijas koledžā.

Pāreja uz reaģējošo policistu nenotiks vienā dienā, darbinieki tiks apmācīti un norīkojumi organizēti tā, lai darbinieki savā starpā varētu dalīties zināšanās un pieredzē.

Tāpat Valsts policijas koledžā ir sagatavota pirmā līmeņa augstākās izglītības divu gadu programma reaģējošā policista profesijas apgūšanai. Plānots, ka nākotnē lielākā daļa policistu savu karjeru sāks tieši reaģējošā spēka policijas struktūrvienībās.

"Patlaban reaģējošā policista risinājums vēl ir procesā, jo, strādājot pie šāda koncepta, jāņem vērā daudz un dažādas lietas, piemēram, apkalpojamās teritorijas lielums, iedzīvotāju blīvums, kriminogēnā situācija, esošais cilvēku un materiāltehniskais resurss un citas lietas," norādīja policijā.

 
Visi komentāri
 
WALA 28.februāris 2021 16:13
5 1 Atbildēt

galvenais jau bandiniekus pagrozīt, te ar seju, te ar pakaļu, taču neaizdarot gājienu uz priekšu, nevienu šaha figūru zaudēt nevar ... un tāds uzskatas ir ari mērķis .

patruļnieks 28.februāris 2021 19:35
1 1 Atbildēt

Piespiedīsim cepistus dalīties ar sagrābto.Visiem vajag piedalīties augšupejošās finašu plūsmas nodrošināšana.

ZZZZ 1.marts 2021 8:14
5 0 Atbildēt

Šāds pieteikums jau bija pirms daudziem gadiem. Tad arī sludināja, ka cp dosies uz jebkuru palīgā saucienu!??? Kāpēc atkārtojās?

LMT 3.marts 2021 8:40
2 0 Atbildēt

Kurš atbildēs par solījumu nepildīšanu un līķiem uz ceļiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti