Daļa iedzīvotāju Jūrmalas domei prasa pārskatīt plānoto satiksmes organizāciju Rēzeknes Pulka ielā 16

 

Satiksmes organizācijas brīnumi Viestura ielā. Foto: Aculiecenieka foto

iAuto.lv | 9.marts 2021 18:28

Jūrmalā Viestura ielas iedzīvotāji ir neapmierināti ar plānoto satiksmes organizāciju Rēzeknes Pulka un Viestura ielu krustojumā un rosina Jūrmalas domi to pārskatīt. Iedzīvotāji uzskata, ka pārbūves projektā paredzētie risinājumi būs neērti gājējiem, kā arī sagādās grūtības vietējiem iedzīvotājiem.

Šobrīd Jūrmalā notiek Rēzeknes Pulka pārbūves darbi posmā no Aizputes ielai līdz Siguldas ielai. Pamatīgas pārmaiņas sagaida Rēzeknes Pulka ielas krustojumā ar Viestura un Siguldas ielām, kur paredzēts izbūvēt atdalošo saliņu, tādējādi izveidojot vienvirziena nobrauktuvi Siguldas ielas virzienā. (sk. attēlā)

Satiksmes organizācijas plāns Rēzeknes Pulka, Viestura un Siguldas ielu krustojumā pēc rekonstrukcijas saskaņā ar SIA JLD izstrādāto projektu.

Projekta paskaidrojuma rakstā minēts, ka saliņa paredzēta apgriešanās manevra nodrošināšanai - visticamāk vecākiem, kuri ved bērnus uz blakus esošo bērnudārzu “Saulīte”. Šī saliņa no Rēzeknes Pulka ielas atdalīs arī Viestura ielu (virzienā no Bulduriem), tādējādi padarot sarežģītāku transportlīdzekļu izbraukšanu uz Rēzeknes Pulka ielu. Viestura ielas vienvirziena posma galā ir ļauts braukt tikai pa labi līdz Siguldas ielai, no kuras tad tālāk var izbraukt uz Rēzeknes Pulka ielu. Vietējie iedzīvotāji vērš uzmanību uz to, ka jau šobrīd daļa autovadītāju izvēlas apbraukt šo saliņu neatļautā virzienā. Iedzīvotāji arī uztraucas, vai no jauna izveidotās brauktuves platums būs pietiekošs, lai no Viestura ielas varētu izgriezties, piemēram, kāds garāks automobilis vai transportlīdzeklis ar piekabi. Projekta plānā gan norādīts, ka attiecīgā brauktuve būs 3.5 metrus plata.

No jauna izveidota vienvirziena brauktuve Siguldas ielas virzienā. Foto: Aculiecenieka foto

Autovadītāji izvēlas apbraukt saliņu pārkāpjot noteikumus. Foto: Aculiecenieka foto

Pārbūves gaitā tiek likvidēta arī gājēju pāreja pie Rēzeknes Pulka un Viestura ielu krustojumā. Tā vietā gājējiem iela būs jāšķērso 30 metrus Bulduru virzienā - pa gājēju pāreju pie bērnudārza. Iedzīvotāji stāsta, ka jau tagad redzams, ka Rēzeknes Pulka ielu gājēji izvēlas šķērsot neatļautā vietā – pāri atdalošajai saliņai, jo tā ir ērtāk un ātrāk.

Iesniegumā Jūrmalas domei iedzīvotāji arī uzsver to, ka 20 gadu laikā, bez drošības saliņas vidū, tajā vietā nekad nenotika avārijas, un gājēji nāca pa Viestura ielu no Lielupes stacijas taisnā līnijā pa marķētu gājēju pāreju. Autovadītāji šo pāreju ievēroja, jo tā atradās 30 km/st. ātruma zonā. “Ar diviem guļošajiem policistiem izveidotā 30 km/h zona pie bērnudārza strādāja lieliski, un papildus izbūve drošības uzlabošanai nebija nepieciešama. Apsverot minētos faktus, Viestura ielas iedzīvotāju ierosinājums ir pārskatīt krustojuma plānojumu un, kamēr nav uzklāts asfalts, izdarīt tajā labojumus, kas atrisinātu minētās nepilnības,” minēts iedzīvotāju iesniegumā.

Rēzeknes Pulka, Viestura un Siguldas ielu krustojums pirms pārbūves Foto: Ekrānšāviņš

Rēzeknes Pulka, Viestura un Siguldas ielu krustojumā izveidota atdaloša saliņa. Foto: Aculiecenieka foto

Gājējiem iespēja šķērsot Rēzeknes Pulka ielu paredzēta 30 metru attālumā no krustojuma ar Viestura ielu. Foto: Aculiecenieka foto

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Agris 10.marts 2021 12:19
3 0 Atbildēt

Māri lūdzu studijā kuri tieši infrastrukrūras posmi Jūrmalā tika pārbūvēti pēc tadm, kad tika pabeigta to būvniecība?

Starp citu neesmu redzējis Jūs kā dalībnieku Attīstības programmas 2023.-2029.gadam izstrādes sanāksmēs...Varbūt ir vērts tur peidalīties un nākt ar ierosinājumiem par uzlabojumiem?

Dīvāna komentāri 10.marts 2021 8:47
1 1 Atbildēt

Gājēji ir slinki, tas ar viss

iAuto 10.marts 2021 14:05
1 0 Atbildēt

Piemēram, Dubultu kultūras kvartāla jaunizbūvētā autostāvvieta - to būvēja jau 2 reizes un prasās pēc trešās. Zinot to, ka tur būs vēlāk arī mūzikas skola, auto stāvvieta jaunā vietā tika uzbūvēta neatbilstoši maza. Kad uzbūvēja mūzikas skolu, nācās jaunizbūvētu stāvvietu daļēji noārdīt un būvēt jaunu lielāku, tas bija dažu gadu jautājums.

To sauc par neprofesionālu plānošanu, kurai būtu vismaz 10 gadi (minimums) uz priekšu jāparedz vajadzības!

Šādi 2 x būvēt ir daudz dārgāk, kā 10,20 % tāmes sadārdzinājums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti